Witam, proszę o pomoc przy wyborze komputera PC lub latopa, na który wejdzie mi gra THE SIMS 4, z góry dzięki za pomoc!
PC:
1.Lenovo
procesor: Intel Pentium Quad Core J2900 2,66 ghz (4 rdzenie)
ram: 4gb
karta graficzna:AMD Radeon R5 235 1gb
2.DELL Inspiron
procesor: Intel Pentium G3240 3.1 ghz (2 rdzenie)
karta graficzna:NVIDIA GeForce GT 705 1gb
3.Dell
procesor:Intel Core i3-4150 3.5ghz (2 rdzenie)
karta graficzna:nVidia GeForce GT 705 1gb
LAPTOPY:
1.Lenovo
Intel Core i5-4210M 2.6 ghz (2 rdzenie)
karta:dedykowana AMD Radeon R5 M230, Intel HD 4600 1gb
2.Laptop Dell Inspiron 5545
procesor: AMD A10-7300 1.9 ghz (4 rdzenie)
ram: 8gb
karta: dedykowana AMD Radeon R7 M265 2gb
3.Lenovo G510
procesor:Intel Core i3-4000M 2.4ghz (2 rdzenie)
karta graficzna: dedykowana AMD Radeon R5 M230, Intel HD 4600 1gb
4.Toshiba Satellite C55DT
procesor:AMD A6-5200M 2ghz (4rdzenie)
karta: zintegrowana AMD Radeon HD 8400
5.Acer Aspire E5-511G
procesor:Intel Pentium N3540 2.16 ghz (4rdzenie)
karta: dedykowana:Intel HD Graphics, nVidia GeForce 810M 1gb
6.Hewlett-Packard ProBook 455 G1
procesor:AMD A4-4300M 2.5 ghz
karta: AMD Radeon HD 7420G, AMD Radeon HD 8750M 2gb
dzięki za pomoc!
Co to za zestawienie, w MediaExpert Ci to polecili ? Podaj budżet.
Jak chcesz grać w coś innego to kup PC, a jak tylko w Simsy to daj znać.
Podstawowa rzecz.
PC to jest skrzynka którą trzeba podłączyć do monitora lub tv i sobie będzie stać.
Laptop jest przenośny i zajmuje mniej miejsca, ale to jest jego chyba jedyna zaleta.
Jeśli wydasz np 1500 zł na PC i 1500 na laptop to PC będzie (albo powinien być) dużo mocniejszy (lepszy).
Wybór jest tak jak by jeździć samochodem a jeździć motorem - i to i tamto ma swoje zalety - co kto lubi.
Musisz zdecydować czy wolisz poręczny (w miarę) laptop, czy mocniejszy ale stacjonarny PC - no i PC trzeba jeszcze podpiąć do TV (lub dokupić monitor).
Ja ogólnie do celów rozrywkowych mam PC podpięty do TV i sobie na nim gram, oglądam filmy, puszczam muzykę etc. Stoi sobie przy dekoderach.
I jeszcze - Simsy raczej nie mają dużych wymagań to nie potrzebują specjalnie mocnego komputera.
Sama znalazłam takie o propozycje, komputery które podałam są napisane od ceny najnizszej do najwyzszej, (1000, 1700, 1800) natomiast laptopy które podałam, maksymalna cena to 2000 zł, dlatego mój budżet mieści się do 2000 zł. Dla mnie to bez różnicy czy to będzie pc czy laptop, chcę żeby mi weszły te simsy 4. Wcześniej już pisałam podobny wątek, ale niestety moje propozycje były za słabe na tą grę. Więc czy ktoś może mi pomóc w wyborze ? poniżej podaję wymagania do the sims 4.
minimalne wymagania:
WYMAGANE: Do aktywacji produktu wymagane jest połączenie z internetem
OS: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1), Windows 8 lub Windows 8.1
PROCESOR: 1,8 GHz Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ lub odpowiednik (w przypadku komputerów używających wbudowanych układów graficznych gra wymaga procesora 2,0 GHz Intel Core 2 Duo, 2,0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-62 lub odpowiednika)
PAMIĘĆ: Co najmniej 2 GB pamięci RAM
DYSK TWARDY: Co najmniej 9 GB miejsca na dysku twardym plus co najmniej 1 GB dodatkowego miejsca na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry
NAPĘD OPTYCZNY: Napęd DVD ROM wymagany tylko do instalacji gry
GRAFIKA: Karta graficzna ze 128 MB pamięci VideoRAM i obsługą funkcji Pixel Shader 3.0. Obsługiwane karty graficzne: NVIDIA GeForce 6600 lub lepsza, ATI Radeon X1300 lub lepsza, Intel GMA X4500 lub lepsza
KARTA DŹWIĘKOWA: Zgodna z DirectX 9.0c
DIRECTX: Zgodna z DirectX 9.0c
STEROWANIE: Klawiatura i myszka
zalecane:
WYMAGANE: Do aktywacji produktu wymagane jest połączenie z internetem
PROCESOR: Intel core i5 lub szybszy, AMD Athlon X4
PAMIĘĆ: 4GB RAM
DYSK TWARDY: Co najmniej 9 GB miejsca na dysku twardym plus co najmniej 1 GB dodatkowego miejsca na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry
NAPĘD OPTYCZNY: Napęd DVD ROM wymagany tylko do instalacji gry
KARTA GRAFICZNA: NVIDIA GTX 650 lub lepsza
KARTA DŹWIĘKOWA: Zgodna z DirectX 9.0c
DIRECTX: Zgodna z DirectX 9.0c
STEROWANIE: Klawiatura i myszka
pozdrawiam :)
dodam, że podane wyżej moje propozycje są z ze strony mediaexpert oraz morele, niestety nie mogę tutaj wstawiać linków.
www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2015?page=0,8 Tu ci polecę taki zestawik PC. Jak masz monitor to spoko, jak nie to sprawa się lekko komplikuje, bo trzeba zejść z ceny.
A jak chcesz laptop to Asus X550CC-X0072H. Bądź Lenovo
Z510.
Możesz, tylko dawaj linki bez http. I na miłość boską, nie kupuj gotowców ! Wszyscy leją na takie mediaexpert równo ciepłym moczem.
czyli taki zestaw z tych tańszych się nie nada?
www.morele.net/zestaw-komputerowy-lenovo-ideacentre-e50-00-tower-90bx0039pb-tylko-90watt-697341
nie chcę przepłacić jeśli ma to być tylko komputer do the sims 4,
do pc, podłączę tv, więc z tym nie ma problemu.
O jezus, ile ten telewizor ma cali ?
Na tym komputerze może i działałoby, ale jak masz grać na gigantycznej rozdzielczości to będzie RIP.
Rozsądne minimum:
http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=66602
Do tego jakaś obudowa i wyjdzie 1500 PLN.
Większość sklepów składa części za darmo - jeżeli się tego obawiasz.
telewizor ma 28 cali.
Czyli za to minimum normalnie wejdzie ta gra na minimalnych wymaganiach czy zalecanych?
czy taki zestaw już poradziłby sobie z grą?
www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2015?page=0,5
Zdecyduj się z kasą, bo marnujesz czas...
To co wkleiłem to najtaniej jak się da - ale powinno działać na średnich lub nawet wysokich w znośnej rozdzielczości.
Jak możesz wydać więcej to da się znaleźć lepszy i szybszy sprzęt.
dzięki w takim razie biorę ten zestaw który podałam wyżej
www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2015?page=0,5
ale z kartą która jest alternatywą (na tej stronie podane)
www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-750-ti-2gb-gddr5-128-bit-gv-n75td5-2gi-701478/
rozumiem że to dobry wybór, pozdrawiam
i będzie można podłączyć do niego telewizor 28 cali?
dzięki wielkie za pomoc! :)