Oszust z allegro
Witam,
zakupiłem ms points na tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=2470714926 .. po komentarzach spodziewałem się czegoś lepszego, ale do rzeczy. Zapłaciłem po wygraniu aukcji przez payu i otrzymałem kod 3 minuty po zapłacie. Tylko, że ten kod nie działa :) Telefon wyłączony, nie odp na meile, gg niedostępny. Co w tej sytuacji zrobić? Dodam, że kod wklepywałem w xboxie oraz na xbox.com, w obu miejscach nie działa, pisze aby wprowadzić poprawny kod. Dawać od razu negatywa czy co?
po komentarzach spodziewałem się czegoś lepszego
Widać, że nie czytałeś negatywnych komentarzy. Wynika z nich, że gościu już od kilku lat robi przekręty. Ja na twoim miejscu dałabym od razu negatywa a całą sprawę zgłosiła allegro.
spokojnie - sproboj skontaktowac sie jutro, pojutrze - jezeli nic nie zalatwisz masz do wybioru opcje "centrum sporow " na allegro. Nie wszyscy sa dostepni przez 24/7 - sugeruje odrobine cierpliwosci.
po przeczytaniu komentarzy tego pana - osobiscie nic od niego bym nie kupil.
A ty uzbroj sie w cierpliwosc i walcz o swoje.
W jakiej formie jest ten kod?
Moze zle odczytujesz go...
Zrob screena, tylko zamaz oczywiste literki a potem napisz jak napisales to co zostalo :)
pansmok to popatrz sobie na allego: Ostatnio logował się: 11.07.2012, 17:29:59
snopek: normalnie tekst na meilu, 25 znakow, a nie skan :P
taaa... od kilku lat robi przekręty... no tak, niezły z niego przekręt skoro ma aż 7 negatywów na prawie 16 tysięcy pozytywów... zelka ogarnij się
Malaga, owszem - ma 7 negatywow - ale zobacz ile ma uniewaznionych negatywow ( po obopolnej zgodzie ). Znaczy sie ze z niektorymi klientami dogadal sie polubownie. Czyli da sie z nim wygrac.
Kiedyś miałem podobny problem z niedziałającym kluczem io brakiem odzewu od sprzedawcy. Zgłosiłem do centrum sporów i po paru dniach przysłał dobry klucz.
ale jeśli zakupiłem to np 1h temu to ile dac sprzedawcy czasu? juz jutro wrzucic to do centrum sporow? bo xbl gold mi sie traci :D
PanSmok wiem, widziałem. Co znaczy wygrać? może jest cała masa młotków, którzy źle wpisali jedną literkę/cyferkę i od razu bez zastanowienia wystawiają negatywa ? nawet jeśli by wykluczyć unieważnienia to jest tam zaledwie 27 negatywów... skoro 20 zostało unieważnionych to albo dostali drugi kod, albo sprzedający powiedział im żeby na spokojnie spróbowali zamienić O na 0 lub coś w ten deseń.
Zajebisty biznes... robić 15K pozytywnych transakcji i 7 przekrętów... no szczwany lis z niego!
hahaha to są jakieś jaja... dostałem meila z przeprosinami i kodem z jedną literką zamienioną.. tylko, że on też nie działa :(
jakby kogoś interesował postęp to dostałem następne 3 klucze, z których któryś musi działać i jak można się domyślić żaden z nich nie działa. Aaa i w załączniku dostałem skan zdrapki tylko, że nie było żadnego załącznika <lol>
Co Ci tu poradzic - centrum sporow albo domagaj sie zwrotu kasy... ( chociaz o to moze byc ciezko ).
Ewidentnie gosc kreci wałki.
tłumaczy to tak, że ostatnie 2-3 znaki na zdrapce są zamazane (?) albo coś takiego ..
jeszcze jeden kod i jeszcze raz nie działa. Prosić o zwrot pieniędzy czy nie mogę? Bo w sumie dotarł do mnie "towar", a to że nie działa to inna sprawa
to co od niego dostajesz podpada pod probe oszustwa...
po tylu "probach" zadalbym juz zwrotu kasy.
[17]
odpisz mu, że jesteś zmęczony i nie będziesz dalej sprawdzał, żądaj pieniędzy z powrotem.
Jaki towar dotarł? Nic do Ciebie nie dotarło - ludzie nauczcie się swoich praw i zacznijcie z nich korzystać...
Zapłaciłeś za działający kod a gostek Ci zawraca głowę jakimiś bzdurami - bierz kasę i niech spada. Komentarz neutralny to maksimum co powinieneś mu wystawić jak już odda pieniądze.
ja od tego gościa zawsze kupowałem pre paidy do wowa i zawsze było szybko i sprawnie, weź trochę cierpliwości albo poproś o zwrot kasy
Ciężka sprawa ma masę pozytywnych komentarzy i wygląda na to, że to porządna firma/sklep czy czy coś tam. Ale te negatywy dają do myślenia. Wygląda na to, że to uczciwy gość któremu zdarzają się pomyłki i wysyła zużyte kody i jak mu to mówią to nie chce przyjąć tego do wiadomości. Poczekaj z negatywem bo jak mu wystawisz to może mściwie walczyć z tobą. Poczekaj jeszcze parę dni, zawiadom kogo trzeba, walcz o swoje (oczywiście jeszcze parę razy sprawdź ten kod) jeśli nie poskutkuje wal negatywa i zgłoś to tam gdzie należy.
MichałPolak --> To wcale nie musza byc pomylki, tylko oszustwo ze strony jego dostawcy. On te kody tez bierze od jakiegos dostawcy, bo na pewno nie od MSa.