Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Oszczędzanie :)

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
02.11.2014 12:04
diaboł
1
odpowiedz
diaboł
174
boss

Oszczędzanie :)

Witam,
gdzie najlepiej oszczędzać? :)

Chodzi mi o takie coś:
-wpłacam kiedy chce i ile chce ale nie mogę wypłacić np przez pół roku
-w przypadku utraty pracy mogę zrezygnować

Strasznie dużo wydaje na gry i w końcu wypadało by zacząć oszczędzać na gorsze czasy.
Jak mam kasę na koncie to korci mnie aby coś kupić i zawsze coś kupuje.
Ogólnie to rozpierdzielam całą kasę jaką mam nic nie zostawiając :)

02.11.2014 14:28
2
odpowiedz
pejpos
42
Pretorianin
PLUS

Konto oszczędnościowe.

02.11.2014 14:30
zloteuszy
3
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Widocznie jeses jeszcze dzieciakiem. Nie zmuszaj sie do madrego rozporzadzania pieneidzmi. Moze kiedys samo przyjdzie i enjoy

02.11.2014 14:31
4
odpowiedz
minarel
38
Generał

Oszczędzanie to jest właśnie nie kupowanie rzeczy, a nie trzymanie ich na koncie.

02.11.2014 14:35
5
odpowiedz
segunin
92
Konsul

.

02.11.2014 16:47
KochamKonsole
6
odpowiedz
KochamKonsole
38
Generał

Hmmm... najlepsze konto na swiecie - skarpeta. I na samo dno szuflady ;)
A za każdym razem jak bedziesz chciał wydać to sobie mów : "muszę jeszcze kupić to, to, to i to, nie starczy mi pieniędzy" :)

02.11.2014 17:39
Lenii
7
odpowiedz
Lenii
113
You`ll Never Walk Alone

[6]

kolega raczej nie ma 13 lat i nie chce odkladac sobie kieszonkowego, tylko jakies wieksze kwoty. przynajmniej tak mi sie wydaje.

[3]

ale co ma przyjsc? samo to, ze chce zaczac oszczedzac chyba oznacza, ze chce sie ogarnac z wydawaniem pieniedzy. oszczedzanie to nie jest zadna przyjemnosc, do tego wlasnie trzeba sie zmusic.

02.11.2014 18:29
diaboł
8
odpowiedz
diaboł
174
boss

Tak 'kolega' ma więcej niż lat 13, odwrócić cyfry i jest bliziutko :P
Tak chce odłożyć większe kwoty ale też bez przesady :P teraz mamy duże premiery gier a jak wiadomo gry na konsole dużo kosztują :P
Chce co tydzień coś odkładać, gdzieś wpłacać czy coś i niech się zbiera.
Przekonałem dziewczynę do tego pomysłu i oboje będziemy odkładać z wypłat na wspólne konto.

02.11.2014 18:35
KochamKonsole
😊
9
odpowiedz
KochamKonsole
38
Generał

nie chce odkladac sobie kieszonkowego, tylko jakies wieksze kwoty
Gościu w skarpete da się upchnąć z 10k :)

Ja tam kasiorę każdą co zarobię od razu chowam do skrytki, a przed zbędnym wydawaniem mam naturalną niechęć

Jak ewentualnie będziesz już miał konkretniejsze sumy - zainwestuj w złoto. I mówię serio. Nie mam oczywiście na myśli całych sztab, tylko jakaś drobna biżuteria, takie pierdoły. złota nie wydasz, nie straci na wartości - lokata kapitału jak trzeba.
edit:
oboje będziemy odkładać z wypłat na wspólne konto. Ale ta dziewczyna to coś pewnego, nie? Żebyś się kiedyś przypadkiem nie zdziwił ;)

02.11.2014 18:40
diaboł
10
odpowiedz
diaboł
174
boss

Dziewczyna 101% pewna, bardziej to żeby Ona się kiedyś nie zdziwiła :D nie no żartuje :P

02.11.2014 22:45
11
odpowiedz
Haszon
147
Senator

złota nie wydasz, nie straci na wartości

Naprawdę? To pewnie spadek z ponad 1300 dolarów za uncję (tyle np. kosztowało w czerwcu) na obecnie nieco ponad 1100 USD nazywać wzrostem wartości, prawda? Złoto ma obecnie zbyt duże wahania kursu, żeby w nie inwestować. Zresztą srebro i platyna też lecą w dół.

03.11.2014 00:08
12
odpowiedz
R'lo-migo_NPC
211
Legend

31 letni chłop pyta na forum dotyczącym gier o inwestowanie własnych pieniędzy...

Lektura - od dechy do dechy
http://bossa.pl/edukacja/

03.11.2014 04:48
zloteuszy
13
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

oszczedzanie to nie jest zadna przyjemnosc, do tego wlasnie trzeba sie zmusic.

To i koledze tez duzo brakuje do dojzalosci :)

03.11.2014 05:20
Belert
14
odpowiedz
Belert
182
Legend
PLUS

zawsze musisz miec kase odlozona na gorsze czasy.Jak sie tego nie nauczysz zawsze bedziesz golodupcem nawet majac niezla prace.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl