Office 2003 - pytanie o Outlook
mianowicie chce sobie założyć poczte w tym programie, aczkolwiek mam na wstepie problem jeżeli chodzi o wybór serwera - co tam powienienem wybrać ? do wyboru są Microsoft Exchange, POP3, IMAP, HTTP oraz dodatkowe typy serwera. Generalnie jakby mi ktoś krok po proku pomógł to byłbym mega wdzięczny
To zależy w jakim serwisie zakładałeś konto E-MAIL, zazwyczaj na stronie serwisu są podane wszystkie dane potrzebne do skonfigurowania klienta poczty
dotychczas miałem poczte w onecie, teraz chciałbym założyć nową skrzynke z nowym adresem
na każdej poczcie w pomocy albo ustawieniach pisze jakie trzeba ustawić POP, SMTP i jak ustawić serwer poczty i podaj jak przedmówca napisał z czego masz skrzynkę
Jesli zakladasz nowy adres, zaloz go np na gmailu, potem instrukcje znajdziesz albo w ustawieniach samej skrzynki albo chocby tu >> http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13278
ok już rozumiem. Sa jakieś inne serwiy ? ten gmail po małpie średnio mi pasuje, chodzi mi o adres do pracy i w miare jak najprostszy
założyłem poczte w o2, aczkolwiek po dokonaniu ustawień outlooka, biorąc testowanie ustawieńkonta działa tylko ustalenie połaczenia sieciowego, serwry nie znalezione,, logowanie nie powiodło sie. Co może być nie tak ? czy w poczcie o2 dokonuje sie jakiś ustawień ?
Zrobiles wszystko tak, jak opisali to np tu >> http://pomoc.o2.pl/poczta/programy/outlook2007.html ?
tak, pytanie co wpisać w okienka "informacje o serwerze" ? czyli serwer poczty POP3 oraz SMTP ?
kurde i tak nic z tego - outlook nie chce sie połączyć z serwerami. Ehh macie jeszcze jakieś sugestie ?
Program outlook nie może polaczyć się z serwerem poczty POP3/SMTP. Przyczyną problemu może być nazwa serwera lub port albo to, że serwer nie obsługuje zabezpieczeń SSL. Sprawdź ustawienia portu i zabezpieczeń SSL w obszarze Więcej ustawień na karcie zaawansowane.
już działa - walnałem literówke. Pytanie ostatnie - musze wysłać taką samą wiadomośc do około 50 odbiorców albo i więcej. jest taka opcja ?
CC, BCC, Kopia Do, Ukryta Kopia Do.
CC BCC tzn ? sorry ale dopiero zaczynam konkretną zabawe z tym programem.