Witam,za kilka dni dojdą mi części do mojego komputera więc zastanawiam się nad kupnem jakiejś gry,w oko wpadło mi GTA V lecz nie mam pojęcia czy zadziała mi to na tych podzespołach.
Nie jestem wymagającym graczem więc mogę grać na najniższych (detalach itp) i rozdzielczości 1280x1024.
Karta Graficzna: AMD RADEON 4870
CPU: Core2Duo E6600 2x2.4 GHz 4Mb <-- słyszałem o jakimś podkręcaniu ;>
RAM :5GB
Płyta główna :ASUS P5LD2
Zasilacz: CHIEFTEC GPS-450AA-101 450 W
Proszę o odpowiedź czy da rade mi to pociągnąć GTA V na full LOW :).Oraz jak oceniacie ten komputer.
Pozdrawiam
Jeśli masz 512 mb vram to nawet nie marz o tym.
Poza tym procek też leży, RAM jeszcze by uciągnął.
Dlaczego twierdziecie ze nie ma szans ? kolega grał na tej karcie w gta V i dawała rade...poza tym jest wiele filmików na których widać,że karta daje rade.Procek można podkręcić.
Gta IV da rade ?
[4] Bo masz procesor Core 2 Duo, który udławi praktycznie każdą kartę graficzną powyżej 9800 GT. Do niedawna sam miałem Core 2 Duo E7600 taktowany na 3.06 GHz i który łatwo kręcił się do 3.43 GHz, ale nie dawałem rady wycisnąć nawet stabilnych 30 klatek w starym już Battlefield 3, o nowszych grach nie wspominając.
Ta karta graficzna może i uciągnie GTA V, ale w bardzo niskiej rozdzielczości. No i nie muszę chyba wspominać, że na najniższych detalach. ;)
po co zadawać pytania o wymagania jak za każdym razem gdy pada odpowiedź jest wielkie oburzenie ?
Nikt się tu nie oburza,chciałem otrzymać rozwiniętą odpowiedź tak jak to zrobił user Enslaved Eagle :)
Pociągnie ten sprzęt btf3/4 fifa 14/15 i gta IV ?
Jaki procesor bym musial kupić który będzie pasował do płyty głównej Asus p5ld2 ?
Z GTA 4 i FIFAMi nie będzie problemu. z BF3 już się mogą pojawić.
Jaki procesor bym musial kupić który będzie pasował do płyty głównej Asus p5ld2 ?
C2Q. Ale to się nie opłaca. Lepiej już zmienić całą platformę.
[8] Jak przeczytasz wcześniejsze posty, to znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Napisałem, że miałem procesor Core 2 Duo, trochę lepszy od Twojego i również podkręcony i nie dawał rady uciągnąć Battlefielda 3, a co dopiero mówić o 4.
Jest mod dzięki któremu można odpalić GTA V na 'padakach'. Podobno działa w 30FPS i można grać z nim online.
https://www.gta5-mods.com/misc/hd-low-end
Z GTA 4 i FIFAMi nie będzie problemu. z BF3 już się mogą pojawić.
BF3 ma mniejsze wymagania od GTA IV, chyba ze masz na mysli multi.
Co do [1] to myślę, że GTA V na low spokojnie będzie działać.
W wymaganiach ma przecież 9800GT.
Już poczytałem trochę o tym modzie,podobno można zmniejszyć do extra low,ale gra jak dla mnie i tak wygląda super ;) Poczekam na części najpierw spróbuje na surowo a jeżeli się nie uda to mod.
Myślę,że na surowo powinien wyciągnąć te 25 FPS,świeżo po formacie :P
Na youtube są filmiki z gry na Core 2 Duo o podobnym taktowaniu. Podczas jazdy samochodem 20 klatek w 800x600