NY z lotu ptaka
http://blogs.denverpost.com/captured/2010/07/13/captured-new-york-city-from-above/2331/
było nie było, polecam !
Ech... moja dziewczyna jest cholerną szczęściarą. Niedawno była tam z rodzinką na 3tyg. Szkoda, że nie zabrała mnie w torbę.
Fascynujące :)
peterkarel - genialne wręcz to było. ;/
A fotki naprawdę super, wygląda jak...w sumie nie wiem do czego porównać widok NY z lotu ptaka.
Z ziemi wyglada rownie imponujaco. Ale widok z Empire State Building nie jest taki jakby sobie mozna bylo wyobrazac niestety.
Zdjęcie #23 budynek GetLife z GTA IV, kto kojarzy?
A jak patrzę na te zdjęcia szczególnie te zrobione noca to na mysl przychodzi mi tylko jedno - Deus Ex Human Revolution...
Ale widok z Empire State Building nie jest taki jakby sobie mozna bylo wyobrazac niestety.
Jest dokladnie taki jak mozna by sobie wyobrazac.
Poszukajcie sobie zdjec Sao Paulo z lotu ptaka, przy brazylijskiej metropolii Nowy Jork wyglada jak podsadeckie zadupie i to nie jest zart. :)
znalazlem jakas galerie z sao paulo...
http://vernaglia.photoshelter.com/gallery/Sao-Paulo/G0000ufJpZbxxzK0/1
ogolnie wyczytalem ze sao paulo nalezy do 10 miast najbardziej zawalonych wiezowcami na swiecie, nie mniej jakosc i "klimat" zdjec bardziej mi robi z NY.
Fajne... Znając życie w Polsce musieliby w tych wieżowcach biegać po schodach...
Tyle że tam większość budynków to zabite dechami budy...
Nieprawda, architektura jest bardzo podobna do nowojorskiej - oba miasta zatrzymaly sie w rozwoju w latach 80. ;)
ogolnie wyczytalem ze sao paulo nalezy do 10 miast najbardziej zawalonych wiezowcami na swiecie, nie mniej jakosc i "klimat" zdjec bardziej mi robi z NY.
Bo fotki sa bardzo dobre. Na zywo NY niestety bardzo rozczarowuje.
[28] zalezy dla kogo. Ja po roku czasu wychodzac z Subway'a na Manhattanie patrzalem w gore i geba mi sie cieszyla sama. Klimat jest inny, czujesz, ze wszyscy dobrze nastawieni, usmiechnieci.
Ma to tez druga strone. Takiego smrodu i czasami brudu jak na manhattanie nigdzie nie uswaidczysz.
Manhattan - bo umowmy sie, ze o tym mowa ze wzgledu na zdjecia z [1] - jest zbudowany glownie ze stali ze wzgledu na to, zewiekszosc budynkow to biorowce. A prawo budowlane nakazuje uzywania metalowych konstrukji pod biora. Manhattan jest zbyt potezny zeby byl z drewna zbudowany.
Natomiast z drewna pobudowane sa domy wolnostojace, kilkurodzinne na reszcie dzielnic NYC.
Byles w srodku chociaz w jednym budynku na Manhattanie, ze mowisz ,ze w latach 80 sie zatrzymali? Nie sadze. Dobra ... Cale piekno manhattanu polega na tym, ze z zewnatrz nie ma nic nadzwyczajnego. Wszystkie budynki sa podobne lub takie same. Jest to robione celowo zeby z zewnatrz nie bylo widac lepszego i gorszego jak, np. w Polsce. Natomiast w srodku jest taka nowoczesnoc, ze do Polski nie dotrze jeszcze dlugo.