Nowy prezydent Francji.

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
06.05.2012 19:29
😐
1
odpowiedz
mirencjum
66
Legend
Image

Nowy prezydent Francji.

Socjaliści przejmują władzę. Francois Hollande z Partii Socjalistycznej zwyciężył w wyborach prezydenckich we Francji, uzyskując 53 proc. głosów.

Jakie są wasze komentarze na ten wybór? Czy nowy prezydent dużego kraju unii zmieni dotychczasową politykę w sprawach ratowania unii, bo dotychczasowe forsowanie "zaciskania pasa i cięcia" prowadzą w ślepą ulicę.

06.05.2012 19:31
Edgar Menadżer
😱
2
odpowiedz
Edgar Menadżer
62
Konsól Honorowy

No shit

kategoria

06.05.2012 19:34
Awerik
3
odpowiedz
Awerik
62
Backpacker

Oczywiście że nie, bo zaciskanie pasa to jedyny dla Francji sposób by nie skończyć jak Hiszpania czy Portugalia (reasumując - jak zwykle się mylisz). W praktyce nie ma najmniejszego znaczenia czy wygra Hollande czy Sarkozy, bo działania obu panów nie będą się od siebie różniły, z dwojga złego wolę Hollande'a, jest przynajmniej sympatyczny (i nie stuka Carli Bruni).

06.05.2012 19:35
mefsybil
👍
4
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

Może dzięki niemu szybciej upadnie UE.

06.05.2012 19:38
tygrysek
5
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

znowu narzekasz? zawał cię zabije chłopie ... zrób sobie przerwę od internetu

06.05.2012 19:39
👍
6
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

Sarkozy niech sobie odpocznie bo ostatnio to tylko jak pies z wywalonym ozorem biegał po roznych grupach poparcia do ktorych by sie nie udal pare lat temu... jak sie dupa pali to nie wazne idealy i przegral... teraz sobie odpocznie bo sie spocil.

Hollande dostanie program ktory ma realizowac i tak tez bedzie robil bo innego miec nie moze gdyz sam by sie przyznal ze nie chodzi mu o dobro ojczyzny.

06.05.2012 19:39
7
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Wydaje mi się że wypowiadać mogą się ludzie którzy wiedzieli cokolwiek o tym człowieku przed tym gdy wystartował w wyborach :)

06.05.2012 19:43
HumanGhost
8
odpowiedz
HumanGhost
130
Generał

Mnie tam bardziej interesuje kto wygra w Grecji i kiedy wrócą do drahmy.

06.05.2012 19:55
eJay
9
odpowiedz
eJay
259
Quaritch

Socjaliści przejmują władzę.

A do tej pory byli tam....?

06.05.2012 20:15
10
odpowiedz
Hajle Selasje
104
Eljah Ejsales

Ta kampania świetnie pokazała brak alternatywy w "rozwiniętych demokracjach". Stąd wynikły zresztą zabawne sytuacje, np. prawica kibicująca socjaliście byle tylko wstrząsnąć UE - wszystko jedno w jakim kierunku. Podejrzewam, że z wielkich zmian nici, do czasu aż któreś z kolejnych wyborów wygra wreszcie przedstawiciel Le Penów i trzeba będzie zrobić pospolite ruszenie w celu "obrony demokracji" :)

06.05.2012 20:18
😊
11
odpowiedz
zanonimizowany472379
49
Senator

Mirencjum skąd ta smutna minka? Powinniśmy się cieszyć - Czerwoni zwyciężają. Chociaż mnie by bardziej ucieszył sukces lewicy w Polsce. Niestety - podzielona lewica nie pokona zabetonowanych PO i PiS. A Miller się z Palikotem nie zjednoczy. Szkoda. Bo Palikot wątpię żeby wywalczył więcej niż 15 % . Ale to tylko kwestia czasu, żeby lewica znów zatryumfowała.

06.05.2012 21:04
😒
12
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Ksionim --> Mirencjum skąd ta smutna minka?

To nie jest smutna minka. To tutaj na forum utarło się, że to jest smutek. Ta minka oznacza co innego.
<----- Smutna to jest ta co teraz dałem

06.05.2012 21:16
👎
13
odpowiedz
zanonimizowany63355
99
Legend

No, Francuzi to mieli naprawdę mnogość opcji do wyboru.. sami czerwoni. Bez zaskoczenia, tam od dawna lubują się w tym kolorze.

prawica kibicująca socjaliście byle tylko wstrząsnąć UE
+1

06.05.2012 22:19
Ward
😍
14
odpowiedz
Ward
153
Legend
Image

Mirencjum - jestem zdeko zdziwiony że zakładasz TEN temat w takiej kategorii
rozumiem, nie twoja ''wina'' że masz swoją kategorię , ale dla części czytelników to powód do potraktowanie tematu w sposób niezbyt poważny (bo jest czas różnych forumowych podjazdów i rozliczeń - patrz przykład TYGRYSKA), inni mirencjumy mają odznaczone
parę dni temu pytałem admina (odpowiedzi brak) jak traktować tą kategorię i wynika chyba z lektury forum, że każdy sam musi wypracować sobie opinię na temat mirencjumów
jeśli to ''twoja prywatna'' kategoria to chyba naturalnie że zakładasz nowe tematy w mirencjumach skoro zostałeś tak wyróżniony, może jednak to miejsce dla wątków demaskatorskich itp, albo typowy śmietniczek popularny w różnych php ?
wszystkie kategorie (+ ta nowa) są pełnoprawne ale po co polityka i religia na forum skoro wątek o wyborach we francji tworzysz w nowej?
jedną z niewielu rzeczy która mnie na tym forum ''trochę irytuje'' to przenoszenie i ocenianie kategorii(mamy szpeców wybitnych), do wszystkiego można się dostosować i przyzwyczaić ale jak grać na podstawie ustalonych reguł to powinny być one chociażby jasne dla wszystkich
---------------------------------------------------------------------

no ale dobra , skoro pierwszy byłeś to można tu pogadać na temat zmieniającej się europy ;->

Holland wygrywa i mamy w europie nowego prezydenta elekta , Francja się zmieni a za Francją być może europa bo nowy prezydent ma na wielu płaszczyznach polityki wewnętrznej i zewnętrznej zdanie zupełnie inne od sarkozego-rolexa
a jeszcze niedawno socjalistyczny kandydat na prezydenta odwiedzał Polskę i niewielu z polityków miało chęć się z nim spotkać , ciekawe kiedy prezydent europejskiego mocarstwa następny raz odwiedzi polskę i zaszczyci spotkaniem jej wybitnych ojców i przedstawicieli narodu

06.05.2012 22:25
xanat0s
😊
15
odpowiedz
xanat0s
250
Wind of Change

W ramach ciekawostki, z materiału dzisiejszych Wiadomości. Pokazują zwolenników Hollande - najpierw mężczyzna o typowo francuskim imieniu Ahmed, a po nim francuzka o typowo francuskiej ciemnej skórze i imieniu Tako Diallo :)

06.05.2012 22:28
mrgiveman
16
odpowiedz
mrgiveman
119
Kadett

[15]a po nim francuzka o typowo francuskiej ciemnej skórze i imieniu Tako Diallo

Mam takie małe pytanie,mianowicie czy oglądałeś kiedyś mecz(piłkarski rzecz jasna) reprezentacji Francji? :-) Wiem że są z "importu" ale to jednak reprezentacja FRANCJI .

Co do wyborów to przecież wiadomo że nic się nie zmieni,cała europa zaciska pasa więc nowy prezydent nie będzie postępował inaczej.

06.05.2012 22:36
davhend
17
odpowiedz
davhend
85
Jungler

O ile dalej będzie można kupić bagietki przy wiezy Ajfla i zjeść tam dobre frytki, to w sumie mi to obojętne kto tym krajem rządzi. Gorzej jak u nas to i tak już nie będzie. ;)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl