Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Nowa trylogia Matrixa ?

01.03.2014 18:50
bogi1
1
bogi1
128
The Best in the World

Nowa trylogia Matrixa ?

Nie wiem jak wiarygodny jest Latino Review ale jeżeli to prawda to jestem w siódmym niebie. Mi tam 2 i 3 się podobała mimo, że wielu wielbi tylko jedynkę:
http://www.filmweb.pl/news/PLOTKA%3A+Wachowscy+szykuj%C4%85+kolejnego+%22Matriksa%22-103087

Co sądzicie ?

01.03.2014 18:51
Bezi2598
2
odpowiedz
Bezi2598
156
Legend

To zależy o czym film będzie, bo niby o czym może być?

01.03.2014 18:56
Tal_Rascha
3
odpowiedz
Tal_Rascha
218
Never Fade Away

Premium VIP

Moze prequel o tym jak maszyny doszly do wladzy i stworzyly matrix

01.03.2014 18:57
xanat0s
4
odpowiedz
xanat0s
247
Wind of Change

Ostatnio znowu oglądałem całą trylogię - "Matrix" to bardzo dobry film, jeden z moich ulubionych. Dwa kolejne to już piramidalne nieporozumienie i kompletna szmira.

Dlatego w ogóle nie czekam na jakieś kontynuacje. Ale z drugiej strony - gorzej to już chyba nie będzie...

01.03.2014 19:31
Yoghurt
5
odpowiedz
Yoghurt
102
Legend

Nie ma takiej potrzeby, 2 i 3 wystarczająco obrzydziły mi chęć na więcej skajowych kaftanów i fikuśnych bryli.

Moze prequel o tym jak maszyny doszly do wladzy i stworzyly matrix

To już wiemy z Animatrixa (konkretnie z Second Renaisance), który był jedyną dobrą rzeczą, jaka wynikła z tego całego szału na Neo.

01.03.2014 19:34
6
odpowiedz
Child of Pain
195
Legend

Coś w to wątpie. Ciekawe czy brat z siostrą inaczej by nakręcili Matrixa niz dwojka braci?

01.03.2014 19:36
7
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

10 lat temu się jaralem ostatnio gdy znowu była powtórka chwilę oglądałem i byłem zazenowany jak mierna jest to produkcja hehe

01.03.2014 19:46
8
odpowiedz
Child of Pain
195
Legend
Wideo

@up
Masz na myśli oryginał czy nastepne czesci? Jedynka nie jest taka zła nawet pomimo bycia zupą śmieciuszką do której wsadzono co się da chociażby z Ghost In The Shell.

http://youtu.be/Y3tF7TL0Qh4?t=1m28s

01.03.2014 20:01
9
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

1 może faktycznie i by się obroniła, ale 2 kolejne części na pewno nie. może poza akcja na autostradzie

01.03.2014 20:09
Tal_Rascha
10
odpowiedz
Tal_Rascha
218
Never Fade Away

Premium VIP

To już wiemy z Animatrixa (konkretnie z Second Renaisance), który był jedyną dobrą rzeczą, jaka wynikła z tego całego szału na Neo.

wiem, ale te odcinki animowane byly raczej krotkie i wiele jeszcze jest miejsca na opowiesc.

01.03.2014 22:31
Ezrael
11
odpowiedz
Ezrael
197
Very Impotent Person

[5] Animatrix oraz całkiem ciekawa książka "Wybierz czerwoną pigułkę" z ciekawymi felietonami różnych ludzi - dziennkarzy, teoretyków informacji, socjologów itd. Miło, że były tam teksty o tym jaki Matrix jest głęboki jeśli chodzi o przesłanie i smaczki, ale także felieton kolesia, który jedzie równo po całości udowadaniając, że cała ta otoczka to pseudointelektualna wymówka do tego, żeby zrobić spektakularny długi teledysk. Pewnie czytałeś, ale może ktoś jeszcze sięgnie po tę pozycję. Na świeżo w 1999 roku czytało się fajnie, teraz myślę, że tez nie najgorzej.

Co do samego filmu - też odświeżyłem niedawno i jak dla mnie się obronił. Pewnie były już wcześniej filmy poruszające tę tematykę, ale na pewno Matrix był prekursorem przedstawienia tego rodzaju zagadnień na masową skalę. Natomiast nadal genialnie prezentuje się praca kamery. Swego czasu czytałem wypowiedź Wachowskich, że chcieliby, żeby każde ujęcie wyglądało jak wycięte z komiksu i to się w pełni udało. Zrobiłem test i rzeczywiście w którymkolwiek miejscu zrobi się stopklatkę, kadr można wyciąć i rzeczywiście do komiksu wkleić. Pod tym względem absolutny majstersztyk.

Dwójka i trójka nie podobały mi się od razu. Potem obejrzałem jeszcze raz, żeby pozbyć się nadmiernego hype'u po jedynce i nadal mi się nie podobały. Po paru latach obejrzałem trzeci raz, już totalnie na spokojnie i nadal mi się nie podobały. Więc doszedłem do wniosku, że po prostu mi się nie podobają :)

A Animatrix - jak najbardziej. Jak dla mnie arcydzieło. Trudno by to było oglądać bez jedynki, ale jako uzupełnienie - najlepsza część całej historii. Fantastyczne smaczki w dużej ilości i genialne przedstawienie całości - kościotrupy radośnie oklaskujące projekt spalenia nieba, dzieciaki bawiące się w "nawiedzonym" domu, zbliżenie na tę paskudną gębę sprintera. Ech, orgia dla oczu.

01.03.2014 22:41
raziel88ck
12
odpowiedz
raziel88ck
212
Reaver is the Key!

Na co to komu?

01.03.2014 23:31
13
odpowiedz
pisz
184
nihilista

Matrix 2 i 3 to były arcygówna, nie wiem po co ktoś miałby tracić cenne minuty swojego życia, jeśli nowa trylogia miałaby prezentować podobny poziom...

Forum: Nowa trylogia Matrixa ?