Nowa słuchawka od prysznica po wyłączeniu owego przez chwile cieknie mimo poprawnie założonej uszczelki. Cofa się z niej woda, która była zgromadzona w tych kilkunastu centymetrach i ucieka dwoma dziwnymi "ujściami" na których nie ma uszczelki ani nic. W instrukcji nic nie widzę na ten temat. Tak ma być i to są jakieś dziurki do odprowadzenia wody ze słuchawki czy to jest coś nie tak? Słuchawka chowana w wannę, taka z obciążnikiem.
Podczas używania prysznica nic nie cieknie, tylko jak woda się cofa po wyłączeniu prysznica.
A waz po wylaczeniu wody zostaje calkowicie z niej oprozniony, czy to tylko kilka kropli? Moze to system majacy na celu osuszanie weza prysznicowego zeby nie bylo w nim zimnej wody, ktora by sie czlowiek nieprzyjemnie oblal zanim doleci ciepla z sieci.
Nie spotkałem się z takim odprowadzaniem wody z prysznica. ; o
Jeżeli takie istnieją to chetnie się zaopatrze.
btw. ładne paznokcie
ja moge z autopsji polecic lakiery constance carrol...slyszalam tez pochlebne opinie o inglotach ale jakos nie odpowiada mi ich przewodnista konsystencja i to ze przez ten fakt trzeba klasc wiecej warstw...
constance carrol oraz inglot możesz kupić w sklepie [link linka linkiem pogania]
ja używam najtańszych z allegro ;)
odfakać się od pazurów proszę, 2mm za długie i już sensacja ;)
Co do prysznica to wąż nie jest opróżniany z wody, tylko słuchawka się zsikuje tą resztką wody co w niej została po wyłączeniu prysznica właśnie tymi dwoma kanalikami czy co to jest. Jest to ten zestaw co na foto - chowany. Uprzedzając pytania - łazienka nie skończona jeszcze stąd niedoróbki ;)
"Tak ma być i to są jakieś dziurki do odprowadzenia wody ze słuchawki czy to jest coś nie tak? "
Nie wiem, czy tak ma być, ale jeśli są też zwykłe słuchawki do prysznica z takim patentem na odprowadzanie wody, to poproszę o link do sklepu, kupie na pewno. nic tak nie wku...a człowieka jak wytrząchiwanie resztek wody z prysznica.
Dobra, napisałem maila do producenta, GOL jak zwykle nie zawiódł ;)
Nie mogłeś zadzwonić... Tą słuchawką?
piokos - nie lubię słuchawek przewodowych ;)
Herr Pietrus - http://www.omnires.pl/oferta/r%C4%85czki_prysznicowe/omnires/abe/abe_x-r/ - system "easy clean" wygląda na to co mam u siebie - wysikiwanie się rączki (słuchawki ;)) po skończeniu.
jak coś takiego (wyciek wody ze słuchawki) nie będzie się robił w Twoim przypadku (foto z postu 5) to, będziesz mieć wszędzie zacieki z wody, dodatkowo dzięki tej funkcji, rzadziej będziesz czyścić słuchawkę z kamienia
@IGG
Nie lepiej było kupić słuchawkę bezprzewodową? Taka wygoda!
No właśnie o to mi chodziło :) Bo ja zwykle wyłączam prysznic i sru rączka na miejsce a tu ZONK bo trzeba te 3-4 sekundy potrzymać aż wycieknie z niej woda i stąd całe zamieszanie...
Lemur80 [ 29 ] - Generał
@IGG
Nie lepiej było kupić słuchawkę bezprzewodową? Taka wygoda!
ogólnie poluję na dotykową z zakrzywionym ekranem ;)
Cholera, to ja za swoją Grohne zapłaciłem ponad dwa razy tyle i tego patentu nie ma :-(
Ja za swoją dałem niedużo, i leje się z niej jak, nie przymierzając, z dupy i wygląda jakbym nią wapno mieszał (twarda woda), więc te kilka sekund imo warto poświęcić by mieć spokój :P