Witam. Czy wy się tak bardzo domagacie nowej generacji konsol, bo ja nie mam ochoty kolejny raz wydać 2000 zł. Poza tym czym różnić może się np. XBOX360 od XBOX720 ? Ja uważam, że tylko troszeczkę lepszą grafiką i nowymi grami.
No co ty nie powiesz, ja myślałem że będzie gorsza grafika i stare gry.
No właśnie, PS3 od PS2 też różni się tylko grafiką i nowszymi grami. PS2 od PSX też różniło się - powaga - grafiką i grami.
Microsoft i Sony robią nowe konsole tylko po to żeby zbić kase.
[4] Serio?! A ja myślałem, że w imię zasad...
Ja po prostu nie chce kolejnej generacji konsol mój XBOX 360 mi wystarcza i nie chce wydawać 2000 zł na nową wersje.
No to nie wydawaj, w czym problem?
Wkurza mnie tylko to, że wszędzie jak pojawi się ten temat to wszyscy chcą nową generacje konsol
[8] To walnij sobie kielicha albo zapal zioło, może ci przejdzie wkurzenie.
no i z nowym x-pudlem bedzie musial zmienic ksywe na forum, chyba to bedzie najbardziej bolalo.
@Xboxer360PRO:
Jak jesteś taki antypostępowy to kup sobie pegazusa. Od Xbox 360 róźni się grafiką i grami, a jest znacznie tańszy.
Tylko jak nie kupie sobie XBOXA 720 jak wyjdzie to będę musiał grać w stare gry a powiedzcie mi kto roni jeszcze gry na pierwszego xboxa albo na PS2 ?
Pierwsze z brzegu z google:
Major League Baseball 2K12
Release Date: March 06, 2012
Platforms: 3DS, DS, PC, PS3, PS Vita, Wii, Xbox 360, PS2, PSP
Red Faction II
Release Date: 2012 (TBA)
Platforms: PS2, PC, Mobile
NBA 2K12
Release Date: October 04, 2011
Platforms: PC, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii
Pro-Evolution Soccer 2012
Release Date: September 27, 2011
Platforms: Xbox 360, PS3, PC, PS2, PS3, PSP, Xbox 360
FIFA 12
Release Date: September 27, 2011
Platforms: PC, PS3, Wii, Xbox 360, PS2, PSP, iPhone, Mac
Albo to prowokacja albo jesteś debilem.
To sprzedaj Xboxa teraz, póki jest jeszcze coś warty i zainwestuj w PC, nikt Ci nie karze grać na konsoli...
Uważam, że nowa generacja konsol jest zupełnie niepotrzebna. W branży i rozgrywce nic się nie zmieni bez względu na to, czy gry będą wydawane na X360/PS3, X720/PS4 czy X1080/PS5. Jedyne, co tak naprawdę się zmieni, to oczywiście grafika. Tylko grafika. A obecną uważam za całkowicie wystarczającą.
Ale wiadomo - biznes to biznes i nowa generacja konsol (niestety) się pojawi w 2013 albo 2014 r. A później (niestety) znowu w 2020 albo 2021...
[13] na Xbox-a już nikt nie robi - to martwa konsola. Na PS2 dalej się produkuje gry, konsola dalej jest w sprzedaży i ma wsparcie Sony.
Irek22 --> Nowe konsole sa potrzebne chociazby dlatego, ze obecne nie daja sobie rady z Full HD. A jak jeszcze chodzi 3D, to rozszielczosc spada ponizej 720 p.
gehenna --> Na PS2 juz od lat nic sie juz nie produkuje, to calkowicie martwa konsola. Ostatnia większa premiera miala miejsce chyba w 2008 roku. Owszem, same konsole jeszcze sie sprzedaja, ale nowe gry nie wychodza od dawna.
[21] Zerknij w treść postu 16 no chyba, ze np. fifa 12 w wersji na PS2 wyszła w 2008, a encyklopedia gry-online się myli:
https://www.gry-online.pl/gry/fifa-12/zb425#ps2
Więc owszem wychodzą, nie tyle oczywiście co za czasów świetności tej konsoli, ale cały czas konsola ma wsparcie i Sony i co poniektórych devsów.
Polony [21]
A przeczytałeś całą moją wypowiedź? Przecież napisałem, że grafika osiągalna na obecnej generacji konsol całkowicie mi wystarczy. Na telewizorze albo ścianie w grach nie potrzebuję żadnego 720 ani 1080 p.
Irek22 --> A później lament że wersje na konsole są okrojone względem wersji na PC...
PrzemoDZ [24]
Kto lamentuje, ten lamentuje - nie odpowiadam za lamenty innych. Mi wystarczy taka grafika, jaka jest teraz.
Zresztą narzekania są raczej takie, że przez konsole moc PC nie jest wykorzystywana. Co jest prawdą, ale jak pisałem wyżej - mi wystarczy na konsolach taka grafika, jaka jest teraz, a na PC mam różne rozdzielczości, lepsze tekstury, AA (no, może nie w ME...) i inne takie, tak że mi zupełnie wystarczy.
PrzemoDZ - albo lament że znów gra ominęła PC... oh wait..
Mi również wystarczy obecna generacja, w sumie to może dlatego że PS3 kupiłem 4 miesiące temu, ograłem 1/5 gier które chcę kupić, a co do grafiki nie mam zastrzeżeń, wystarczy mi taka, jaka jest obecnie.
A ja tam nawet pozytywnie jestem nastawiony.
No Co? Prosze was, nowe mozliwosci moga sie bardzo przydac.
Pomyslcie chocby, ze Battlefield 3 na konsolach nowej generacji moglby wygladac lepiej i udzwignac 64 graczy na mapach. Koniec koncow w tym samym celu update'uje sie PC, dla lepszej grafy i nowych gierek.
A to nowe gry by nie wychodziły, gdyby do końca świata nie było już żadnej nowej generacji konsol?????
Ja nie mogę się doczekać. Chce prawdziwej rozdzielczości 1080p oraz 64 osoby na multi w battlefieldzie.
1080p i stałe 60 fps. Jak tego nie będzie w następnej generacji, to śmiech na sali.
Może w tej chwili wydawać się że nowe konsole nie są potrzebne, ale one nie powstają w kilka dni i w 2013/2014 roku sprawy mogą się mieć zupełnie inaczej. Nikt z nas tak naprawdę nie wie jak jak bardzo obecna generacja ogranicza powstające gry. Każdy teraz wyrzuci przykład Battlefield 3, gdzie dobrze wiemy jak potraktowano posiadaczy konsol. W rzeczywistości jednak nie wiemy w ilu grach zrezygnowano z niektórych pomysłów, aby Xbox360 czy PS3 dały rade. Nie wspominając o ograniczonej pojemności płyt dla Xbox 360. To są ograniczenia, a fakt że gry wyglądają dobrze i są fajne nie zmienia faktu, że wiele pomysłów mogło zostać zaimplementowanych gdyby nie ograniczenia zasobów. Kto wie ile jest prawdy w słowach twórcy Beyond Good and Evil, który obwinia obecną generacje o przestój w pracach nad sequelem.
Innym dobrym przykładem może tutaj być silnik Unreal Engine 3, który niejako powstawał pod konsole obecnej generacji. Oferuje rewelacyjną grafikę która nawet dziś daje rade. Ale zrobienie w nim dużej lokacji która zaspokajałoby dzisiejsze standardy graficzne nie jest łatwe.
Nowa generacja jest potrzebna, ale tylko twórcy gier wiedzą kiedy. Być może na wczoraj, a być może dopiero za rok czy dwa.
mr_brain [32]
Gadanie.
Kiedyś gry były o wiele bardziej rozbudowane niż obecnie i sprzęt jakoś dał radę to pociągnąć i przetworzyć.
To samo z AI - do dziś FEAR 1 (2005) w zasadzie pod tym względem nie został pobity, a współczesne FPSy nie dość, że mu nie dorównują pod względem AI, to jeszcze robione z coraz debilniejszym AI - twórcy po prostu nie chcą rozwijać tego elementu. Bo nie potrafią i nie tego oczekuje większość graczy.
Fizyka już teraz jest bardzo zadowalająca (Euphoria, GeoMod 2). Gdyby twórcy chcieli mieć w każdej grze taką fizykę jak w Red Faction, to by tak robili. Ale nie chcą.
UE 3 po prostu taki jest. Gdyby Epic chciał to zrobiłby UE, na którym można by tworzyć otwarte i wielkie przestrzenie (przecież np. GTA, RDR i Skyrim chodzą na konsolach).
Problemem nie są więc ograniczenia sprzętowe (konsol), lecz robienie gier na odwal się, brak kreatywności, pomysłów i chęci. No i dochodzi do tego jeszcze poganianie twórców przez wydawców-księgowych.
Tak że nie łudź się, że z kolejną generacją konsol w grach zmieni się cokolwiek innego, niż grafika.
Nowym konsolom będzie towarzyszył jeszcze większy marketing niż w 2005/2006 r., a co za tym idzie trafią one pod strzechy jeszcze większej ilości symbolicznych babć, wnuczek i mam, krótko mówiąc - każuali, którzy dla dzisiejszych producentów i wydawców są główną grupą odbiorców. A ta grupa odbiorców wcale nie chce rozbudowanych, długich i skomplikowanych gier, o naprawdę inteligentnym AI nie wspominając.
Kiedyś gry były o wiele bardziej rozbudowane niż obecnie
no pong np. :)
Albo to prowokacja albo jesteś debilem.
Chyba to drugie.
Ja spokojnie czekam na wyjście nowej generacji. Spokojnie i cierpliwie.
Na razie jednak skupiam się na poczciwym Xboxie 360. Jeszcze wiele fajnych gier wyjdzie, zanim nowa generacja się pojawi.