Witam ! Mam taki dylemat nie wiem jaki telefon wybrać ... Chodzi o Nokie 500-Symbian i LG SWIFT L5-Android 4.0
I co mam wybrać ... ? Bardzo lubię grać w gry na telefonie i różne inne aplikacje więc mam do was pytanie który będzie lepszy dla mnie ?
Nokie z Symbianem nie są do gier, a szczególnie model 500, bo nie posiada on akceleratora grafiki 3D co znaczy, że nawet nie uruchomisz żadnej gry... Ten LG też do gier najlepszy nie jest, ale przynajmniej ma ten akcelerator i oczywiście Androida, na którego jest całe multum gier w Google Play.
Jak możesz sobie pozwolić finansowo na jakiś lepszy telefon z Androidem, to się nie wahaj.
Ja mam zamiar brać telefon na przedłużenie umowy w Plus Mix wiem,że Mix to kicha ale wiecie ... A jakie telefony z Androidem 4.0 polecacie ?
Ten LG L5 mnie bardzo zaciekawił i szczerze to nie wiem czy inny by mnie za tę cenę zaspokoił ... :D
Ale jaką cenę?
Napisz ile możesz wydać na telefon i w jakiej ofercie.
Daj linka do niej najlepiej.
Ogólnie mówiąc, LG to dziadostwo wśród telefonów. Jak się tak upierasz i nie chcesz podać ile masz do wydania to oglądaj się za telefonami Sony Xperia (np. P, jest dobry do gier) oraz Samsungami i może niektórymi HTC.
To, że wygląda ładnie, nie oznacza, że będzie dobrze działał. Chcesz go to bierz. Nikt ci nie zabroni. Ja cię tylko uprzedzam, że granie na nim nie będzie przyjemnością.
Ale dlaczego nie będzie ?
http://komorkomania.pl/2012/07/09/lg-swift-l5-lepiej-dolozyc-do-l7-krotki-test
Ten telefon ma po prostu KIEPSKIE podzespoły. Marny, 1-rdzeniowy procesor (by grać komfortowo w nowe gry trzeba 2-rdzeniowy) oraz jeden z gorszych akceleratorów grafiki na dzisiejsze czasy. Wpisuj sobie na YouTube w wyszukiwarce "<Model telefonu> games", np. "LG L5 games" i pewnie będziesz miał filmiki pokazujące wydajność danego telefonu w grach.