Niedocenione gry w Polsce
Znacie takie tytuły, którymi zachodni gracze się zachwycają, a w Polsce przechodzą bez echa? Bo mi do głowy przychodzą dwie serie świetnych gier. Uważam je za jedne z najlepszych w historii gamingu, przez swój wyjątkowy styl i klimat. Seria Metal Gear Solid i Yakuza. Obie mają w sobie coś niesamowitego. Coś czego brakuje grom tworzonym na zachodzie. Otóż są niesamowicie grywalne i bawią się konwencją. Raz jest poważnie, a raz wyprawiamy okropne głupoty. Po prostu brakuje takich gier, które po prostu bawią od samego początku. A wy znacie podobne tytuły lub serie?
Na tym forum na pewno Goticzek, większość go wyzywa od drewna lecz jedno mnie pociesza. Wszyscy co się śmieją i nie kochają Goticzka pójdą do piekła.
The Legend of Zelda.
I pewnie kilka innych tytułów od N, co chyba jest po prostu bezpośrednio skorelowane z popularnością ich sprzętu u nas.
Halo - prawdopodbnie przez to że wyszło to w czasach kiedy zarabiało się w Polsce grosze, a xbox nawet nie był oficjalnie w Polsce
seria Gabriel Knight - pewnie przez brak polskich wersji na premierę
nigdy nie styknalem sie z ta seria ale przychodzi mi do glowy final fantasy. wiem ze jest, wiem ze iles tam czesci, wiem ze kochaja to w azji. i tyle. nawet nie wiem na jaka to platforme i czy to rpg czy bijatyka czy cos pomiedzy.
podobnie chyba z calym srodowiskiem nintendo. gramy na plejaku, gramy na x ale wii? jakies inne konsole tego producenta? totalna nisza. nie znam nikogo by to miał.
wszyscy graja w Wiedzminy, fify, call of duty czy cyberpunki. a jakies mario ? legend of zelda? patrzac na statystyki swiatowe to rozchodzi sie jak bułeczki, widac azjaci to mocno podbijaja