Nie wiem w co zagrać, a mam pełno gier na steam i nie tylko.
Poradźcie mi w co mogę zagrać:
http://steamcommunity.com/id/szakinsyn/games/?tab=all
Jak widzicie gram w gry, które są RPG i ważna jest dla mnie fabuła. Polećcie coś, bo być może nie zdaję sobie sprawy, a w jakimś humble wpadła mi epicka gra, która rozwali mi czaszkę.
Pozdrawiam,
Szaku
Może Danganronpa? Nie jest to rpg tylko visual novel ale fabuła jest świetna. Jeśli nie miałeś nigdy doświadczenie z tym typem gier ten tytuł to jedna z lepszych rzeczy na początek (o ile nie masz uczulenia na "chińskie bajki").
Obowiązkowo Bioshocki :)
The Baconing, świetna komedyjka- parodia RPG :)
Outlast - zgaś światło, załóz słuchawki i staraj się nie budzić domowników :)
Dead Space - horror akcji, jeden z najbardziej oryginalnych pomysłów na HUD, świetny klimat USG Ishimury. Jeśli lubisz sc-fi to gra jw ciemno :)
Darksidersy - hack and slahe RPG. Dwójka nieco bardziej mulasta niż jedynka, niemniej wcielenie się w Jeźdzów Apokalipsy to ciekawy pomysł :)
Mars: War Logs - typowy średniak, korytarzowy RPG z kilkoma fajnymi patentami gdzie faktycznie, wybory mają wpływ na fabułe :)
Spec Ops: The Line - świetna strzelanka TPP w zalanym piaskiem Dubaju. Mocna rzecz, pokazująca konflikt z nieco innej perspektywy.
Spec Ops: The Line - świetna strzelanka TPP w zalanym piaskiem Dubaju. Mocna rzecz, pokazująca konflikt z nieco innej perspektywy.
ZDECYDOWANIE polecam. Warto zagrać dla opowiedzianej historii, która jest fenomenalna, parę razy po drodze zbierałem szczękę z podłogi. Nie chciałbym spoilerować dlatego nie powiem nic więcej, w to po prostu trzeba zagrać. Na plus też świetne widoki, na bardzo lekki minus mechanika gry, ale to przestaje mieć znaczenie przy genialnej fabule.
Half Lifa 2 widzę nie przeszedłeś. Musisz koniecznie nadrobić, sam dopiero niedawno przeszedłem, świetna gra.
O, Antichamber masz, też bardzo mocno polecam.
New Vegas - serdecznie polecam. Sam Fallout 3 mi się nie spodobał ale moim zdaniem Obsidian dużo lepiej sobie poradził z następcą starych odsłon serii.
Binary Domain - niby szczelanka zza pleców ale od twórców Yakuzy. Przeciwnicy w grze to roboty, co jakiś czas trafi się ciekawszy boss jak mechaniczne macki czy gigantyczny motor. Zakończenie gry może się trochę różnić w zależności od tego czy w trakcie rozgrywki uda nam się dogadać z pozostałymi członkami zespołu.
KOTOR2 - znowu sequel od Obsidian, moim zdaniem lepszy od pierwszej części. Niestety w trakcie premiery czuć, że wydawcy pośpieszał studia. Teraz po poprawkach i z modem przywracającym część niedokończonej zawartości warto przynajmniej sprawdzić inne podejście do gwiezdnych wojen.
Divine Divinity - rpg pozwalający na sporo ciekawych interakcji. Można np. trzymać w ekwipunku siano żeby w sytuacjach awaryjnych zrobić sobie posłanie dla odpoczynku.
Typing of the Dead - to raczej ciekawostka. Najnowsza odsłona starej serii House of the Dead z ciekawą modyfikacją. Zamiast strzelania jest tryb gdzie nieumarłych pokonuje się wpisując odpowiednie słowa.
Ja mam na Steamie ponad 600 gier i też 90% nigdy nie uruchomiłem i nie mam zamiaru.. Kupuję, "żeby było jak mi się zachce", ale to nigdy nie następuje.. Opamiętałem się parę miesięcy temu i przestałem wreszcie niepotrzebnie kupować..
Ze wszystkich gier jakie kiedykolwiek miałem w rękach zakochałem się w kilku i będą mi już zawsze towarzyszyć.
Na każdym komputerze jaki mam - Age og Empires 2, Heores 3, Baldurs Gate - wszystkie trzy w nowych wersjach na Steamie. Ale mam też premierowe wydania. Do tego Diablo II i StarCraft. I nic więcej może się nigdy nie pojawiać.
Z chwilowych zauroczeń polecam Mafię 2. Może wymieniony już Dead Space, Mass Effect.
Widze, ze masz Alpha Protocol...To jest niesamowite rpg tylko nie odpusc na poczatku bo potem wciaga jak bagno..
Hmm nie zauwazylem, ze ma na liscie. Tez jak najbaardziej polecam. Jedna z niewielu gier, w ktorej mamy wplyw na przebieg fabuly i jej koniec ;) traci konsola, ale zupelnie to nie przeszkadza. Warto zainstalowac spolszczenie jesli na Steamie jest tylko ENG bo bardzo duzo dialogow i zeby w pelni uzyc gry trzeba po prostu je rozumiec bo decyzje podczas rozmow maja okreslony czas. ;)
Skoro odważyłeś się zakupić "Dajkaszanę" ;Daikatana; to warto ją odpalić aby dołączyć do grona osób którzy próbowali to "dzieło" ukończyć :P
Tytułów sporo nawet nie odpalonych :(
Co jak co ale Alien: Isolation to tytuł wręcz obowiązkowy do przejścia dla fanów pierwszej części Obcego!
Ahh, te problemy Pierwszego Świata ;)
Jeśli "nie masz w co grać" to zawsze warto odpalić Civilization V, ja do niej namiętnie wracam, jeśli akurat nie ma nic ciekawego do ogrania lub jest posucha.