Nie mogę włączyć GTA IV.
Kupiłem ostatnio GTA IV na Steamie. Włączam ją i pojawia się okienko do logowania w RSC. Wpisuję swoje passy i klikam play, a potem nic się nie dzieje. Miał ktoś coś takiego? Passy są dobre, loguję się na nich na stronie. Wie ktoś o co chodzi?
Ja w sumie nigdy nie logowałem się do tego Social Clubu uruchamiając GTA IV. Jest tam o ile pamiętam taki przycisk ''play offline'' czy coś takiego
A jaki masz system operacyjny? GTA (w moim przypadku EFLC) to jedna z dwóch gier w jaką ogólnie gram i przyznam, że na Windows 8.1 musiałem się trochę nagimnastykować, żeby ją uruchomić.
Problemy stwarzała aplikacja Microsoft Visual C++ 2005. Musiałem ją usunąć i w jej miejsce zainstalować wersję 2012.
Spróbuj odinstalować C++ 2005 i zainstalować wersję 2012.
Jak gra dalej nie będzie odpalała, zainstaluj z powrotem 2005, aby były obie wersje.
Pamiętam, że tylko przy tych aplikacjach się namęczyłem, aż w końcu odpaliło.
Jak będę w domu mogę Ci przesłać zrzut aplikacji C++ w jakich wersjach mam poinstalowane.
Zapomniałem jeszcze o jednym.
Konieczne jest zainstalowanie najnowszej wersji Games for Windows LIVE.
Spróbuj.
Zrzut ekranu zrobię koło 18.
W przypadku gry ze Steama też? GFWL już nie działa, wiele gier przejął właśnie Steam.
A to przepraszam, ja mam wersję pudełkową.
Więc starałem się powiązać oba przypadki.
Bizon, na steamie chyba automatycznie się aktualizuje, co?
Miałem ten sam problem z GTA 4 Episodes from Liberty City zakupionym na tegorocznym Summer Sale. Pomimo, że GFWL już niby nie działa, to dopiero po zainstalowaniu najnowszych aktualizacji GFWL gra ruszyła, wcześniej po kliknięciu zaloguj do Social Club lub pominięciu tego kroku nic się nie uruchamiało.
To raczej nie jest odosobniony przypadek:
http://steamcommunity.com/app/12210/discussions/0/864961722003236362/?l=polish
W wersji na steam też napisali, aby instalować Games for Windows LIVE.
Tylko to jest na wersję GFWL, nie wiem czy jest sens robić to co na filmiku. Ale dzięki za pomoc.
Przecież napisałem wyżej, że kupiłem swoją wersję na Summer Sale, więc jest to wersja steamowa i nadal bez GFWL nie chciała ruszyć.
Przecież nawet jeżeli kupisz na Steamie to i tak musisz mieć GfWL i się do niego zalogować i tak dalej. Ja też miałem ostatnio ten problem, musiałem powygrywać wszystkie patche z zewnątrz, pogrzebać w rejestrze i jakoś poszło.
Po zainstalowaniu GFWL zadziałało. Wielkie dzięki za pomoc wszystkim.