No nie działa mi po prostu myszka w Vice City. Oczywiście internety przekopałem ale nie pomaga ani koligacja w menadżerze zadań, ani alt tabowanie. To znaczy z alt+tab jest tak, że po powrocie do gry w menu myszka działa ale jak wrócę do gry to już dupa. W SA też nie chodziła ale tam jest Asi Loader i fix, więc naprawiłem, w VC nie daję rady. Ktoś zna jeszcze jakiś inny sposób?
Ja miałem taki problem i rozwiązałem go robiąc kalibrację na jeden rdzeń.
U mnie jest identycznie i pomaga mi wejście do menu i kliknięcie przyciskiem myszy w jakaś opcję, po powrocie do gry myszka już działa.
graj bez myszki
Trochę ciężko by było...
Ja miałem taki problem i rozwiązałem go robiąc kalibrację na jeden rdzeń.
No właśnie mi to nie pomaga.
U mnie jest identycznie i pomaga mi wejście do menu i kliknięcie przyciskiem myszy w jakaś opcję, po powrocie do gry myszka już działa.
W menu myszka też nie działa, więc nie mogę kliknąć w nic kliknąć.
Odłącz pada.
Nie mam pada podłączonego.
To odłącz wszystko co masz na USB. Mi to pomagało.
Nic to nie dało.
Kup oryginal.
Mam oryginał...
Wyjdź do menu kilka razy, aż myszka tam zacznie działać - wtedy kliknij w jakąś opcję, a w grze powinno już być ok
U mnie w Gta VC i SA gdy myszka przestała działać zapisywałem grę w najbliższym punkcie i gotowe. Wszystko było ok.
1. Obejrzyj całe intro.
U większości ludzi problemy z myszką występują po przewinięciu intra do gry.
2. Wyłącz kompozycje wizualne.
Prawy klawisz na .exe gry > Właściwości > Zgodność > Wyłącz kompozycje wizualne > Zastosuj.
3. Pobierz "patch".
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=115358364#3789
Mi zwykle pomagała 1. Kombinacje z klikaniem w menu też, ale pamiętam, że nie rozwiązywało to do końca problemu (wracał m.in. po zminimalizowaniu okna gry).
Ach te niezawodne pecety kęsika. Kup konsole, tam takich rzeczy nie ma.
Swoją drogą miło, że ludzie wracają do takich klasyków jak Vice City :)
Zgadzam się mega hit klasyk stulecia ;]
razor - to nic dziwnego. Sam ostatnio grałem :) Nowe produkcje to już nie to, co kiedyś :)
kęsik - PC Cię zawiódł?! No way!
A masz wejscie na PS/2 w komputerze czy tylko USB? Sprobuj podlaczyc myszke na ten port i zobacz jak zadziala.