To google ze swoimi obrazkami .webp
Nie dość że połowa stron ich nie obsługuje to jeszcze trzeba się namęczyć aby można było normalnie pobrać obrazek jako jpg lub png
Zawsze można spróbować kopiuj-wklej na pulpit i bawić się w aplikacji zdjęcia, żeby zmienić WEBP na PNG czy JPG. Gorzej tylko, że czasami jak to zrobisz to obraz staje się mniejszy, a jak go powiększysz to spada jakość i wychodzi pikseloza.
Zainstaluj sobie darmowego lightshota i po prostu w 3 sekundy robisz skriny obrazków które Cię interesują.
nieraz yt robi akcje ze nie odtwarza filmu tylko komunikat o koniecznosci wylaczenia blokera
Zauważ, ze najpopularniejsze adblocki już na YT sobie rady nie dają z reklamami, gdzie jeszcze 2 lata temu tego problemu nie miały.
Na PC używam Mozilli i z dodatków do blokowania reklam to ublock origin i adguard i żadnych reklam nie widuje. Nawet takich komunikatów jak ty napisałeś.
Na telefonie to Opera z budowlanym adblokiem i na yt ani jednej reklamy. Co prawda czasem na innych strona jakaś się przewinie ale też rzadko no i też tutaj czasem jest komunikat że właśnie jest włączony adblok ale też rzadko to widzę.
Akurat używam Opery z wbudowany adblockiem i na telefonie i na PC i reklamy mam (radzi sobie z całą reszta ale nie YT). Sprawdzę ublock origin bo może ten zadziała (adguard też na YT nie działa bo próbowalem).
--edit--
Wygląda na to, że ublock origin faktycznie może działać. Jak na razie na to się zapowiada po kilku szybkich testach.
Social media oraz filmowe rolki (shortsy) rodem z TikToka to największa zmora Internetu.
No i gównocontent wygenerowany przez AI.
Zależy jeszcze na czym polega. O ile te "Zaznacz obrazek z sygnalizacją" są ok to te, co wymagają przepisywania to gunwno. Albo się musisz domyślać, czy to jest duża czy małą litera, albo w ogóle jaka to litera, bo czasami te litery są pisane krzywo itd.
Od jakiegos czasu CAPTCHY jest coraz mniej. Teraz strony przerzucaja sie na Cloudfare. Nie wiem jak weryfikuja ale wystarczy raz kliknac bez klikania zadnych obrazkow i jak ich system uzna ze nie ma czegos podejrzanego to przepuszcza.
Mysle ze CAPTCHA zaczyna powoli zdychac jak Flash od Adobe.
Nie wiem jak weryfikuja ale wystarczy raz kliknac bez klikania zadnych obrazkow i jak ich system uzna ze nie ma czegos podejrzanego to przepuszcza.
Ogólnie te guziki nie jestem robotem działają dość ciekawie, otóż samo kliknięcie nic nie sprawdza, sprawdzenie odbywa się wcześniej, obserwowany jest ruch myszy, czas reakcji itd. Większość botów wykonuje płynne, idealnie równe ruchy lub wprost dokonuje selekcji checkboxa po elemencie html bez żadnego ruchu myszy i to jest właśnie wykrywane. Samo kliknięcie tylko wyświetla i wysyła rezultat tych obserwacji.
Jakie obrazki? Najwieksza zmora internetu to bezkresna glupota jego uzytkownikow. Gol jest wyjątkowy pod tym wzgledem, tu jeszcze idzie normalnie porozmawiac. W 99% innych miejsc jest tylko hejt, zazdrosc, zawiść, brak logiki i zrozumienia, ignorancja i wiara w swoja nieomylnosc, brak refleksji, nikt nie bierze pod uwage, ze moze sie mylic, ze jego wiedza jest wybrakowana lub zwyczajnie zla. Wiara w teorie spiskowe, brak wiary w rzeczywistosc i nauke. Ludzie sa w internecie tak glupi, ze powinno sie go takim debilom wylaczac.
Z takim stażem to dawno powinieneś wiedzieć że w internach tym się nie warto przejmować.
Też mnie zastanawia z czego to wynika, niektóre fotki nawet w wątku o screenach są w jpg lub png, a inne w tym webp i wtedy nie mam wyjścia tylko odpalam painta i zmieniam format.