Najstraszniejszy horror z najstraszniejszych - książka
Mam pytanie. Jadę nad morze i chciałbym przeczytać jakąś książkę, która jest po prostu straszna. Na ogół czytam S.Kinga, ale nie za bardzo nastraszył mnie :) (Może Cmętarz zwieżąt pod koniec, czegoś takiego właśnie szukam). Może ktoś kto lubi "bać się książki" pomoże mi odkryć jakieś składy grozy w książkach? :)
hary poter najgorsze jak goni go dudley albo waz ucieka z zoo wtedy jest straszne
http://www.ceneo.pl/1221234cl-Opowiesci_o_makabrze_i_koszmarze
Baaardzo polecam ten zbiór opowiadań. Wcześniej zalecam przeczytać w internecie jakieś jego opowiadanie - nie wszystkim przypadnie do gustu lovecraftowski styl :)
O to ciekawie za zbiorami nie przepadam, wole raczej dłuższą fabułę, a co do lovecrafta miałem właśnie się za niego brać :)
[2] Trolle widzę o północy się ujawniają :P
I jeśli można prosić o link, gdzie mogę jakieś opowiadanie wyczaić w sieci
,,Ręka mistrza" - potrafi nastraszyć, jeszcze w morskiej scenerii, najstraszniejsze sceny książki dzieją sie właśnie na plaży, pasuje jak ulał!
Jeżeli King cię nie postraszył to masz kiepską wyobraźnię i nic cię nie nastraszy :P
Łowca Snów (Kinga) mnie nieźle nastraszył, do tego stopnia, że nie bardzo chciało mi się iść do kibla nocą mimo parcia na pęcherz. Mówię tutaj o początku książki, do czasu wyjścia z akcją poza domek myśliwski.
[7] Wyobraźnie właśnie posiadam, nie rozumiem tego stwierdzenia skierowanego do człowieka, który lubi czytać książki, po prostu może nie chwytałem za te "mocniejsze" książki Kinga :) Łowce Snów dziś widziałem na "Festiwalu taniej książki" pozdrawiam z Ustronia :)
Popróbuj Lovecrafta. Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
Z Kinga polecam "Worek kości" - jedyna jego książka, przy czytaniu której miałem ciary. Poza tym daje radę również książka "Ruiny" Scotta Smitha (pod warunkiem, że nie wiesz na jej temat NIC... w przeciwnym razie zaskoczenia i klimatu nie będzie).
Czytajac Lovecrafta wynudzilem sie niemilosiernie, powiesci Kinga wciagaja ale nie powoduja ciarek, moze skusze sie na ten "Worek kosci" co sekret poleca
Niż "TO" dużo bardziej przeraziło mnie "Rose Madder" - pewnie ze względu na tematykę, dla mnie po prostu coś niewyobrażalnego, bicie własnej żony.
Polecam również "Egzorcystę", niestety autora nie pamiętam, powstał w każdym razie film na podstawie książki ^^
[15] Szukałem tutaj Mastertona , lecz niestety nie mogę znaleźć z Lovecraftem to samo.
Wydaje mi się, że mignął mi gdzieś 'Worek kości' i 'Mroczna połowa' S.Kinga
Odchodząc od horrorów, może ktoś zna jakiś dobry Thriller? jak na razie najlepszy wg. mnie Lista śmierci Paul'a Johnstona i szczerze bardzo polecam :) Jedna z najlepszych książek jakie czytałem.