Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Najlepsze i najgorsze menu w grach. Które interfejsy pamiętacie do dziś?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
07.10.2026 11:24
T_bone
1
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Image

Najlepsze i najgorsze menu w grach. Które interfejsy pamiętacie do dziś?

Ostatnio po raz czwarty przerabiałem interfejs do mojej wybitnej gry. Trochę płakałem przy tym nad faktem, że dziś często trzeba robić generyczne UI czy menu główne, bo trzeba obsługiwać pierdyliard rozdzielczości, czasami handheldy, a jeszcze ktoś gra na padzie albo na TV i ma swoje przyzwyczajenia.

Generalnie jest pod górkę z tworzeniem klimatycznych menu, ale wciąż się da.

Historyczny GOAT:

Gunship 2000 i podobne produkcje MPS.

+

MoH:AA

Współczesna miła niespodzianka:

Iron Nest -->

GOAT przejrzystości:

Star Wars Battlefront 2 za minimalizm.

Zaorać i zniszczyć:

Ta kupa, po której nawiguje się w *Battlefield 6* i nie wiem jak znaleźć nawet skrórki niektóre w sklepie.

post wyedytowany przez T_bone 2026-10-07 11:28:02
07.10.2026 11:42
Fear87
2
1
odpowiedz
Fear87
106
Generał

Krótko: Mafia: The City of Lost Heaven

07.10.2026 11:51
3
odpowiedz
1 odpowiedź
sabaru
39
Senator

Menu w WRC 10. Najbardziej przesadzone w szczegóły menu jakie widziałem. Choć może to kwestia ułożenia kafelków i ikon czy tekstu ale długo mi zajęło ogarnięcie co do czego jest. Nawet miałem przez chwilę problem zaczęciem gry. A najlepsze jakie widziałem to w Colin McRae Rally 2.0. Szybkie, proste, przejrzyste. Od razu człowiek się połapał gdzie co jest. Nie lubię też takich 3D menu gdzie np. na stole jest laptop w innym miejscu telewizor i żeby dostać się do poszczególnych opcji to najpierw musi kamera przesunąć się z punktu a do b i dopiero za chwilę m się do tego dostęp tego.

post wyedytowany przez sabaru 2026-10-07 11:54:34
07.10.2026 12:02
T_bone
3.1
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Colin 2.0 zdecydowanie top kategorii "minimalizm i styl".

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl