Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Najlepsza gra wg Gry-Online

Forum Inne Gry
Odpowiedz
15.07.2026 00:51
Prismatic
1
odpowiedz
Prismatic
4
Legionista

Najlepsza gra wg Gry-Online

https://www.gry-online.pl/rankingi/

Thief 2: The Metal Age, słusznie?

15.07.2026 07:58
Drenz
2
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Drenz
51
Senator

Fajnie wyszło. Ta gra to arcydzieło, więc jak najbardziej słusznie. Niestety pewnie zaraz znajdą się debile, którzy będą jej wystawiać niskie oceny, by nie była nr 1.

post wyedytowany przez Drenz 2026-07-15 07:58:40
15.07.2026 14:21
[Gammorin]
2.1
1
odpowiedz
[Gammorin]
109
N7

Drenz Tylko to nic im nie da, bo średniej ocen redakcji i ekspertów nie zaniżą, a do tej odnoście graczy to naprawdę musiałoby to być sporo ludzi.

15.07.2026 08:22
kluhmen
3
2
odpowiedz
kluhmen
192
Catch the Rainbow

Metal Gear Solid 3: Snake Eater w top 10. Jak najbardziej zasłużenie. Ta gra to arcydzieło.

15.07.2026 09:04
Wujek Face S.
4
odpowiedz
Wujek Face S.
60
Gęstochowianin

Spodziewałem się po liście festiwalu braku rozumu i godności człowieka, ale przyznam że GOLasy mnie mile zaskoczyli.

15.07.2026 12:39
Papież Flo IV
😉
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Papież Flo IV
111
Kardynał

Błąd, Heroesy 3 mają taką samą ocenę od ekspertów, ale od wszystkich graczy mają o 0,1 więcej, więc to one powinny być zaliczane jako 1 miejsce. Chociaż pytanie czy edycja z mniejszą liczbą ocen powinna być liczona w takim rankingu. Niestety to jest największy problem rankingów gier, czy jakieś rozszerzone edycje lub dodatki zaliczać do takich zestawień.
Ale i tak bardzo podoba mi się ten ranking, ten rework ocen sprzed paru miesięcy to najlepsza zmiana jaka nawiedziła to miejsce, a przecież zmian jest od cholery. Wcześniej wystarczyło te 25 ocen i jakaś randomowa pozycja na randomowej konsoli wbijała do top 10, a teraz te gry z topki są większości znane.
Aczkolwiek stresuje mnie ten wysoko postawiony Disco Elysium, bo jest u mnie w bliskiej kolejce do ogrania, a moje ocenki niestety wpływają na GOLową średnią, więc jeśli zauważycie w najbliższych miesiącach jakieś zmiany na podium, to wiecie kogo szukać. No chyba, że naprawdę tak mi się spodoba, że wleci te 9,5, ale to chyba bym nie mógł się przez tydzień oderwać od kompa, żeby tak wysoko jakąś grę ocenić.

post wyedytowany przez Papież Flo IV 2026-07-15 12:41:13
15.07.2026 13:03
Araneus357
5.1
odpowiedz
Araneus357
67
Hellwalker

papież Flo IV Wydaje mi się, że to jest tylko średnia z ocen recenzentów oraz ekspertów, bez uwzględnienia graczy, Steama, Opencritic. W przypadku Thiefa 2 faktycznie wychodzi 9,8, natomiast w HoMM3 9,75 i zostało to zaokrąglone do góry.

post wyedytowany przez Araneus357 2026-07-15 13:05:27
15.07.2026 13:19
Loon
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Loon
145
mohenjodaro

Nigdy nie grałem, ale jak patrzę po screenach, to chyba już nie ma to sensu, bo bez warstwy sentymentu gra się postarzała zbyt mocno.
Ale cieszy mnie taki nieoczywisty zwycięzca rankingu, natomiast nie zapominajmy, że ten ranking to ranking ekspertów - grupy wybranych użytkowników i redaktorów. Fajnie są wybrani eksperci ze społeczności, np. Drenz, a nie jacyś przypadkowi userzy.

Od pospólstwa odróżnia ekspertów to, że najlepszą grą wg wszystkich graczy w serwisie jest Gothic II... A potem czy wiedźmin czy najlepszy (razy czy). To ja już wolę ekspertów.

Ogólnie bardzo mi się podoba ten ranking, jak to jest zrobione, że można sobie dobrać kilka różnych metodologii, wiele kryteriów itd. Rewelacyjna robota.

15.07.2026 17:42
PersonifikacjaCienia
6.1
1
odpowiedz
PersonifikacjaCienia
42
Brat

mohenjodaro jak patrzę po screenach, to chyba już nie ma to sensu, bo bez warstwy sentymentu gra się postarzała zbyt mocno
Nawet jeżeli jestem w stanie zrozumieć, że dla kogoś ta grafika jest już "stara"i "odrzuca", to mechanicznie Thief był, jest i będzie genialny. Unikając klasyki tylko ze względu na oprawę tracisz super przygodę, którą się pamięta do końca życia. Ja tam polecam! 😊

15.07.2026 16:04
Bezi2598
7
odpowiedz
1 odpowiedź
Bezi2598
197
Legend

Ciekawy pomysł, chociaż patrząc na listę tytułów można zacząć się zastanawiać czy głosy oddane 20 lat temu mają w ogóle jakąś wartość dzisiaj. Przykładowo Need for Speed Porsche 2000 na pewno nie jest dla mnie tytułem który znalazałby się na jakiejkolwiek top liście, jest to przykład gry która się zestarzała bardzo kiepsko i nie sądze żeby nawet granie w nią dzisiaj dawało jakąkolwiek przyjemność jeżeli się ograło jakiekolwiek bardziej współczesne gry, no ale na liście wylądowała, bo w momencie debiutu nie miała zbyt silnej konkurencji i zebrała dobre oceny.

15.07.2026 19:57
7.1
odpowiedz
damianyk
165
Nośnik Treblinek

Bezi2598 jest to przykład gry która się zestarzała bardzo kiepsko i nie sądze żeby nawet granie w nią dzisiaj dawało jakąkolwiek przyjemność

Dostarcza masę przyjemności, genialny tryb kariery, świetny model jazdy robią robotę, a tryb kierowcy fabrycznego to wisienka na torcie, której mogą pozazdrościć współczesne gry wyścigowe. Jedyne co się zestarzało to grafika i kompatybilność ze współczesnymi systemami.

15.07.2026 16:14
Morgana
👍
8
odpowiedz
Morgana
144
EDGElord

Jestem pozytywnie zaskoczony różnorodnością gier w tym rankingu - są Zeldy, są Fajnale, jest Metal Gear i Red Dead 2, są Hiroski, jest Ekspedycja 33 i Disco Elysium... Dziwi mnie tak "niskie" miejsce trzeciego Baldura oraz Wieśka, ale jednocześnie bardzo ucieszył mnie fakt, że topka nie jest okupowana z góry do dołu przez śmierdzącego goticzka.

15.07.2026 16:19
9
odpowiedz
katai-iwa
73
Legend

Patrząc na tę listę, to w czołówce jest więcej gier sprzed 20 lat niż nowszych.
No i spoko dla mnie.

15.07.2026 16:47
Fett
10
odpowiedz
Fett
261

Wspaniała to była gra, nie zapomnę jej nigdy!

15.07.2026 20:05
SnakePlissken
11
odpowiedz
SnakePlissken
229
Ulubieniec forum Claude

Thief 2 ogółem mógłbym uznać za najlepszy z całej serii ALE jest pewne 'ale'. Jedynka ma niesamowity, gęsty i mroczony klimat.

Powiedziałbym że stawiająca na religijny temat Pagan 'Dark Project' jest ciekawszy niż technologia steampunku w 2ce.

Ogółem to każda część trylogii bazuje na czymś innym z trójki zależnych od siebie 'tematów' równowagi jak i posiada też po trochu wszystkiego.
Jednak 1 i 3 akurat są sobie nieco bliższe tematyką.

post wyedytowany przez SnakePlissken 2026-07-15 20:06:58
15.07.2026 20:17
Janczes
12
odpowiedz
Janczes
252
You'll never walk alone

nie gralem w ten tytul

15.07.2026 21:44
Aen
13
odpowiedz
Aen
260
Anesthetize

Absolutnie. Gra cały czas żyje dzięki setkom świetnych fanmisji.

15.07.2026 21:53
Bukary
14
odpowiedz
Bukary
250
Legend

Prawidłowo. Choć na bym jednak dał na pierwszym miejscu pierwszego "Thiefa". :)

15.07.2026 21:53
15
odpowiedz
Darek1785
12
Generał

To już pierwszy Deus Ex jest takim bardziej rozbudowanym i lepszym Thief-em pod każdym względem, a tego nawet nie ma w pierwszej 10.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-07-15 21:54:01
Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl