Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Najbardziej skopane technicznie premiery gier, jakie pamiętacie?

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
06.10.2026 08:55
T_bone
1
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Najbardziej skopane technicznie premiery gier, jakie pamiętacie?

Czasami słyszy się, że teraz to gry wychodzą zabugowane i niezoptymalizowane, że #kiedyśtobyło, pamięć złotej rybki itd.

Dawajcie tutaj najbardziej skopane pod względem technicznym premiery, jakie pamiętacie.

Batman: Arkham Knight – na premierę na PC był fatalnie zoptymalizowany, pełen problemów z wydajnością i stutteringiem, przez co Warner Bros. już dzień po debiucie wycofało go ze sprzedaży.

Cyberpunk 2077 - wiadomo, wersja PS4 tragedia. Przy czym ja do dziś znajduje mocne bugi w wersji PC.

AC: Unity – fatalna wydajność, oczy bez twarzy i masa innych błędów.

Star Wars Zero Company – crashe, problemy z wydajnością, znikające postacie w scenkach. Nadal nie jest to naprawione.

Silent Hunter 2 i 5 – antyczne przykłady, ale pamiętam, że bugi potrafiły skutecznie zepsuć te gry.

MSFS 2024 – na premierę postacie latały obok samolotów, tryb kariery był skopany i do dziś nie działa szczególnie sensownie.

06.10.2026 09:04
Loon
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Loon
146
mohenjodaro
MAX

Jak zobaczyłem w CD-Action reklamę Knights and Merchants: The Peasants Rebellion, to popędziłem do sklepu, bo oto nadszedł sequel mojej ukochanej strategii. A tu się gry nie dało zapisać, coś było skopane. Internet wtedy niby był, ale prymitywny i jakoś mi nie przyszło do głowy szukać patcha, i tak się skończyła moja przygoda z serią Knights and Merchants, nigdy potem już w ten dodatek/sequel nie zagrałem.

06.10.2026 09:36
T_bone
2.1
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Loon pamiętam jak ściągałem pierwszego patcha - właśnie do Silent Hunter 2.
Jakieś 28 MB pobierane w kilkunastu partach, więc i tak skończyło się z corrupted file. Ostatecznie musiałem poprosić kolegę z prawdziwym internetem o pobranie i wypalenie na CD.

06.10.2026 09:11
hopkins
3
odpowiedz
1 odpowiedź
hopkins
240
Zaczarowany
MAX

Wizardry 8 w Polsce było tak spieprzone na premierę, że się nie dało gry skończyć.

06.10.2026 09:24
3.1
odpowiedz
Banita_BB
12
Pretorianin

hopkins Oj pamiętam te błąd to było wejście do Trynton /Rapax . Btw jeden z najlepszych ergegów fpp ever :)

06.10.2026 09:12
4
odpowiedz
katai-iwa
74
Legend

GTA 4, Saints Row 2, Gothic 3, Gothic 3 Zmierzch bogów, RDR 2, na razie nic wiecej mi do głowy nie przychodzi.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl