Wielu z Was już uratowało świat i to po kilka razy. Zabiliście setki, jeżeli nie tysiące różnego rodzaju przeciwników. Jaka broń wydała się Wam najbardziej absurdalna?
Jeżeli chodzi o mnie, to pomijając grę Dead Rising, gdzie przejeżdżałem zombiaków wózkiem inwalidzkim wzbogaconym o metalowe ostrza zamocowane na kółkach, to obstawiłbym matrioszkę w Black Opsie. ;)
Widły w Bloodzie nabrały nowego znaczenia, ale to mało absurdalna broń. W tej materii wypadałoby wymienić też słynny Alien Bra Gun z Redneck Rampage.
Tłumik z kota, bydlacka armata z Serious Sama,
ew. Hand Cannon z Dead Space 2 ;D http://www.youtube.com/watch?v=eBS86rAT4W0
łopata z Postala 2, w ogóle gra jest absurdalna, a przez to fajna :)
a nie zapominajmy o holy hand granade :)
Pistolet na pająki z Unreal 2.
W Killzone była broń która zarażała przeciwników jakimiś grzybami.
No i ostatni hit ----------->
Bez polskich znakow, bo pisze tabletu i nie mam ;p
Fioletowe dildo z Saints Row: the Third... kolega wyzej widze tez tak twierdzi.
davhend-> broń z postu [11] pochodzi z gry Mass Effect 2. Taka "ręczna" broń atomowa.
Najbardziej absurdalne bronie, to tylko arsenał z serii gier Worms. Betonowy Osioł, Staruszka, Super Owca :D
latarka...
CJ, jedyny człowiek który potrafi zabić bukietem kwiatów.
A z tych bardziej "realnych" i mniej absurdalnych to F2000 z Batka 3 i innych gier. ---->
Dla mnie taką bronią jest Cerebral Bore z Turok 2.
Wystrzeliwuje naprowadzane wiertło które wierci głowę dinozaura (który się wierzga) i wybucha. Widok co najmniej porażający.
Gruczoły z feromonami z HL2. Te prykanie przy ściskaniu :]
Wyrzutnia mięczaków(SR3)
Wyrzutnia przynęt na rekiny (j.w)
Wielki fioletowy...........(był)
Seria Painkiler (wszystkie bronie)
Fallout 3 (własnoręcznie stworzone bronie).
Słoik z czymś co powoduje wymioty (SR3)
Po dziś dzień kompletnie niszczy mnie M16 z tłumikiem z kota z Postala 2.
kjx - o kurde NOLF to też była miazga. Tak, czy owak w wormsach też jest przecież banan. :P
glowa krowy smierdzaca czyms co powodowalo u ludzi wymioty krwia i zgon :> (postal 2)
Ktoś tu chyba zapomina o broni z SR3, gdzie wystrzeliwuje się w ludzi jakieś flaki, a z ziemi wyłazi rekin i zżera to co jest tym oblane :3
EDIT: A nie sorry, było w [20]
To dodam jeszcze pisiora z Postala 2 :D
Łapka kibica - Dead Space 2
W MDK 2 do dyspozycji gracza oddano urządzenie o nazwie black hole granade. Działał dokładnie tak, jak jego nazwa na to wskazuje, tworząc małą czarną dziurę, która wchłaniała przeciwników oraz samego gracza, jeśli miał pecha.
W tej samej grze można było strzelać radioaktywnymi grzankami z napromieniowanego tostera, a zmutowany antropomorficzny pies z sześcioma łapami mógł uzbroić cztery z nich, zakładając na każdą dowolną broń. Nigdy wcześniej ani później w żadnej grze nie strzelałem z czterech minigunów naraz.
Chyba większość broni z Alice: Madness Returns :)
SR2 -budka telefoniczna,hydrant,telewizor,wiosło..............
Doom 3? Dobrze pamiętam? :)
W każdym Doom'ie i każdym Quake'u od dwójki w górę.
Jeżeli mowa o MDK 2, to warto wspomnieć o NNŚBA, czyli najmniejszej na świecie bombie atomowej :)