Nadużycie władzy przez policjanta?
Dokladnej historii nie znam, ale spryskiwanie nieagresywnych ludzi jak rośliny to chyba przegięcie?
Pokojowi? Pewnie kaptury i czapki to mieli bo im zimno było a tą technikę zasłaniania się (zasłonili czułe miejsce czyli twarz) to poznali na lekcji wfu w podstawówce. A na dodatek to się szarpali i powinni zgnić w więzieniu.
Szkoda policjanta. Wzorowy przebieg służby, wysoka skuteczność.
Pokojowi? Pewnie kaptury i czapki to mieli bo im zimno było a tą technikę zasłaniania się (zasłonili czułe miejsce czyli twarz) to poznali na lekcji wfu w podstawówce. A na dodatek to się szarpali i powinni zgnić w więzieniu.
Szkoda policjanta. Wzorowy przebieg służby, wysoka skuteczność.
Marne prowo tomazzi.
A policjanta anonimowi powinni zniszczyć za takie coś. W pełni popieram taką akcję.
Dziś w naszym kochanym kraju Policjant nic nie może. I potem dziwicie się, że policjanta po służbie dźgnęły nożem dresy na przystanku. Jak tylko jakiś użyje "przemocy" już medialna sfora go otacza.
Dokladnie jak tomazzi pisze, ci wszyscy co tam siedza, to najwieksi zadymiarze z Obornikow Slaskich, znam ich wszystkich. Gaz im sie nalezal jak psu buda, na pewno COOLek mnie poprze.
Ludzie którzy mówią o nadużyciu władzy powinni pojechać do Chin czy chociaż Białorusi. Szybko zmienili by zdanie.
W chwili obecnej młodzież zaczyna strasznie wykorzystywać prawo do bycia ponad nim. Jak dla mnie powinno się wpierdolić porządnie wszystkim dresom i kibolom co najmniej raz w miesiącu. Może by im się odechciało.
Ludzie którzy mówią o nadużyciu władzy powinni pojechać do Chin czy chociaż Białorusi. Szybko zmienili by zdanie.
Albo chociaż do Warszawy!
Jak dla mnie powinno się wpierdolić porządnie wszystkim dresom i kibolom co najmniej raz w miesiącu. Może by im się odechciało.
Tak samo cyklistom! Raz dwa by pieszy transport wybrali.
Też jestem za szybką pacyfikacją, brakiem ulg itd. Ale patrząc tylko na te ujęcia uważam że coś jest nie tak. Z drugiej strony gdybym zobaczył polskich kiboli w takiej pozycji to bym tylko klaskał.
Może nie ma to wspolnego z tym co napisales, ale dzisiaj uslyszalem, że Ukraina przed Euro 2012 spala/robi młyn w śmieciarkach z bezdomnych psów. To jest dopiero straszne.
Z drugiej strony gdybym zobaczył polskich kiboli w takiej pozycji to bym tylko klaskał.
Rotfl. Wiesz kim w ogóle są Ci protestujący na zdjęciu?
W stanach wygląda to nieco inaczej. Policja się z nikim nie patyczkuje ale wywodzi się to z zupelnie innej kultury zarowno do broni jak i obronności.
Poczatkowo klikając na wątek podziewłem się rozmowy o polskiej policji, ktora faktycznie jeszcze tkwi w głebokiej komunie i poza nazwą wiele się od tamtej pory nie zmieniło. Policja w polsce może zaórno spuścić porządny wpierd.l zatrzymanemu i samo podejście policji do zatrzymanego z pozycji sily.
Polska policja nie potrafi zarówno podejść do zatrzymanego w odpowiedni sposób, nie przyjmują do wiadomości domniemania niewinności, lecz ukierunkowują się na stare dobre nkwdowskie dajcie mi czlowieka... IMO powinniśmy w wielu sferach czerpać z zachodu, nie jak dotad ze wschodu ;p
Taka mala dygresja, acz zwiazana z tematem :)
W stanach wygląda to nieco inaczej. Policja się z nikim nie patyczkuje ale wywodzi się to z zupelnie innej kultury zarowno do broni jak i obronności.
Przede wszystkim różnica tkwi w podejściu do urzędnika państwowego przez ludzi - a tam słowo urzędnika jest święte. Naruszenie nietykalności takiej osoby jest czymś tak napiętnowanym, że policjant ma pełny "wachlarz" możliwości kary dla takiego delikwenta co spotyka się z aprobatą reszty.
[9] Nie, nie wiem. Jak sie to ma do tego co napisalem o kibolach?
[10] qweks -> w moich okolicach o dziwo policja nie uznaje zasady domniemania niewinnosci podczas gdy zatrzymuje młodziaków ( 17,18-23,24 lata ). Dlaczego? Bo okręg jest skażony używkami itd. Ot, takie uprzedzenie.
smokinnhobo - to nie uprzedzenie. To wygoda.
Dzięki temu że "wszyscy tam palą zioło", czy stosują inne niedozwolone środki, policja ma haka na każdego.
A to tylko ludzie, w dodatku ludzie którzy mają FAKTYCZNĄ władzę nad innymi. W związku z czym wykorzysują sytuację dla własnej korzyści.
Tak samo jak policja wpadająca podejrzanym do domu zawsze zacznie od kompa, z myślą - "coś się znajdzie i będzie jak na podejrzanego presję wywrzeć".