Witam.
Otóż na której ręce nosicie zegarek ? Słyszałem, że osoby prawo ręczne powinny nosić na lewej ?
lewa
To nie ma teraz znaczenia. Kiedyś jak zagerki byly nakrecane nosilo sie je na lewej bo prawa było latwiej go nakrecic :D
Jestem leworęczny, a noszę na lewej. Tak samo jak prawą ręką trzymam myszkę. Więc to nie ma znaczenia, po prostu kwestia nawyku. :)
na lewej
Jestem leworęczny, a noszę na lewej. Tak samo jak prawą ręką trzymam myszkę. Więc to nie ma znaczenia, po prostu kwestia nawyku. :)
U mnie jest dokładnie tak samo :)
Zegarki sa projektowane i przewidziane do noszenia na lewej rece, swiadczy o tym umieszczenie koronki do ustawiania czasu i nakrecania - po prawej stronie, do obslugi prawa dlonia.
Zegarek nakręca się lub przestawia na nim czas znacznie wygodniej gdy nie jest założony, więc to po której stronie jest pokrętło nie ma (dla mnie) najmniejszego znaczenia
Oczywiscie, to sie zgadza - skoro nosisz zegarek na prawej rece, to zdecydowanie latwiej obsluguje ci sie go po zdjeciu.
Na lewej.
Tylko lewa
Na lewej ręce.
Na lewej ręce się nosi zegarek. Z takiego powodu zakładasz tutaj wątek... nie masz ważniejszych
spraw by tu pisać?
Możesz też nosić na prawej, ale nie będzie to normalne...
Bukol88 a jakie sprawy są godne i ważniejsze aby tu o nich pisać ? Widocznie mój poziom Savoir vivre jest na tyle niski, że pytam się o takie błahe rzeczy na forum "ważniejszych spraw" :(
Przyznam się szczerze, że zegarek wygodniej jest mi nosić na prawej ręce, jednak widzę iż jest to skandal :P wiec trzeba będzie nabrać nowego nawyku, noszenia na lewej :P
"szczyt polactwa cebulactwa robactwa" = robienie problemu z tego, że ktoś nosi zegarek na prawej ręce tarczą do dołu.
Jak ktoś ma ochotę, niech nosi zegarek nawet na prawej nodze tarczą do tyłu.
[20] -> ja uważam tak jak napisałem, nie zmienię swojego zdania, ty możesz tak nosić, jednak ja takiego sposobu nie mogę pojąć, po 1. nie wygodne, po 2. wygląda zjebanie, po 3. kojarzy mi się z cwaniactwem.
Ja noszę zegarek na lewej ręce, a gwoli ścisłości nosiłem, bo od długiego już czasu nie noszę. Może trzeba będzie to zmienić.
na lewej.
za dzieciaka nosiłem na prawej. Pamiętam jak wszyscy się dziwili i pytali, jak można na prawej nosić. Wtedy dla mnie było to normalne. A teraz, nie wyobrażam sobie nosić zegarka na prawej ręce.
To jeszcze "na gorze" czy "od dolu" nadgarstka? :)
Od dołu FTW! Trzeba być alternatywnym! :)
Nosze od dołu gdzies od 6 podstawówki.
Bibkowicz=> a nam posty pełne buractwa kojarzą się z gimnazjalnym autorem z patologicznej rodziny. Zdania też nie zmienimy.
O, ja to dopiero jestem dziawak - jestem praworęczny i noszę zegarek na prawej ręce.
Nie jestem w stanie nosić zegarka na lewej ręce - w ogóle go nie czuje.
[20] -> ja uważam tak jak napisałem, nie zmienię swojego zdania, ty możesz tak nosić, jednak ja takiego sposobu nie mogę pojąć, po 1. nie wygodne, po 2. wygląda zjebanie, po 3. kojarzy mi się z cwaniactwem.
Jak kto nosi zegarek to nie twoja sprawa smarku, a już szczególnie nie masz prawa nikogo obrażać z tego powodu.
Noszenie zegarka cyferblatem do dołu jest jak gwizdanie w miejscu publicznym.
Jestem praworęczny i zawsze nosiłem na lewej. Ale od czasu jak mi trzasnął lewy nadgarstek (gips + długie miesiące z bandażem elastycznym) zegarek przeskoczył na prawą rękę.
I teraz, choć od kilku lat lewą rękę mam całkowicie zdrową, nie wyobrażam sobie nosić zegarka na innej, niż na prawej ręce.
Chyba Ci chodziło na której dłoni.
Nosisz zegarek na dłoni? Nie spada Ci?
gtx jeśli dla Ciebie miejsce przed nadgarstkiem lub na nim jest "dłonią" to gratuluję i pozdrawiam.
ed: chyba że to był żart i śmiejesz się razem z nami.
Jestem praworęczny i noszę zegarek na prawym nadgarstku-tak mi jest wygodnie i wali mnie to czy komus to się podoba czy nie-dbam w tym wypadku tylko o własne samopoczucie.
Ja noszę na lewej, kiedyś czytałem raport, wedle którego geje rozpoznają się po zegarku na prawej ręce, chcę uniknąć niezręcznych sytuacji.
[34] osobiscie znam tylko jednego geja i faktycznie ma kolczyk w prawym uchu
jak wyżej, na lewej wygląda lepiej, i jest bardziej mobilny w użytku- patrz post [10]