Na jaką niezapowiedzianą grę czekasz najbardziej?
Siema. Na jaką grę, która nie została zapowiedziana, czekacie najbardziej? Niezależnie, czy jest to gra z małym prawdopodobieństwem kontynuacji, czasem wręcz reanimacji, czy z całkiem realną zapowiedzią na przestrzeni lat. Na co czekacie najbardziej i dlaczego? Może to być kilka gier oczywiście.
Ja osobiście, poza jedną oczywistością od Valve, nie obraziłbym się na nowe Team Fortress. Myślę, że w dzisiejszych czasach, gra wpasowałaby się idealnie w rynek i Valve mogłoby pokonkurować w kategorii gen Z gry z jakimiś fortniteami, czy robloxami. Jeszcze dodać do tego możliwości G Moda i piękna gra by z tego mogła wyjść.
Z innych gierek, chciałbym bardzo kontynuacje Crasha Bandicoot. Oczywiście w klimacie starej trylogii z PSOne i czwartej części już z nowszych, obecnych konsol. Ta formuła mi się nigdy nie znudzi, a Crash fajnie uziemia mnie i daje taki nostalgiczny trip do przeszłości. Warped to chyba jedyna gra w moim życiu, która udało mi się wymaksować/splatynować.
Northern Journey 2
The Library of Babel 2
Ghost of a Tale 2
ARX Fatalis 2
Severance: Blade of Darkness 2
XCOM 3, Sleeping Dogs 2, chętnie przygarnąłbym też nowego Dragon Age'a, albo chociaż remastery oryginalnej trylogii na współczesne konsole.
A z gier niby zapowiedzianych, ale w sumie to tak jak by nie, to oczywiście nowe Elder Scrolls.
Taką na którą jest szansa czy ogólnie? Bo jak ogólnie to na Arcanum albo 2 albo remake.
A taką na którą jest szansa to chyba Stellaris 2.
Thiefa 5, rzecz jasna. Poza tym nie obraziłbym się za kontynuacje Heart Of Darkness i Arx Fatalis.
Kolejne gry z tych serii:
- Mass Effect
- Dishonored
- Wolfenstein
- TES
A także na Sunless Sea 2.
Tak ale data premiery nie podano. Na takiego TESa i ME czekam już 8-10 lat i nawet nie ma daty premiery. Z Wolfem kolejnym podobnie w ostatniego grałem już tak dawno że spragniony jestem nowego.
No One Lives Forever
Psi-ops The Mindgate Conspiracy
The Punisher
XIII
Prey (te stare i te nowe)
Wszystkie te gry skończyły się cliffhangerem i przydałaby się konkluzje tych historii.
A tak z bardziej realnych kontynuacji to może nowe AvP.
Battle Brothers II. Mocno liczę, że kiedyś zaskoczą i zapowiedzą, że coś robią od dawna i za parę lat coś ujrzymy.
Najbardziej chyba na Elden Ring 2, tym bardziej że z leaków z 2019 wiemy że wstępnie to miała być trylogia.
Ale wiele dałbym też za Baldur's Gate 4, HL3 (I still believe) czy kontynuację Kingdom Come.
GTA San Andreas Stories gdzie brakuje co się dokładnie wydarzyło wcześniej (zanim CJ przyleci do LS) jak to było z 2 poprzednimi grami
Czekam na rimejka Deus Exa, bądź nowego Deus Exa w otwartym świecie - może być wielkie, cyberpunkowe miasto nocą, gdzie teorie spiskowe będą na każdym kroku, a tajemnica będzie się czaić za każdym rogiem ulicy:) Mgła i mrok.
Miło również byłoby zobaczyć odświeżonego Anachronoxa.
Nowy Thief. Także witam z otwartymi ramionami.