Na jaką niezapowiedzianą grę czekasz najbardziej?
Siema. Na jaką grę, która nie została zapowiedziana, czekacie najbardziej? Niezależnie, czy jest to gra z małym prawdopodobieństwem kontynuacji, czasem wręcz reanimacji, czy z całkiem realną zapowiedzią na przestrzeni lat. Na co czekacie najbardziej i dlaczego? Może to być kilka gier oczywiście.
Ja osobiście, poza jedną oczywistością od Valve, nie obraziłbym się na nowe Team Fortress. Myślę, że w dzisiejszych czasach, gra wpasowałaby się idealnie w rynek i Valve mogłoby pokonkurować w kategorii gen Z gry z jakimiś fortniteami, czy robloxami. Jeszcze dodać do tego możliwości G Moda i piękna gra by z tego mogła wyjść.
Z innych gierek, chciałbym bardzo kontynuacje Crasha Bandicoot. Oczywiście w klimacie starej trylogii z PSOne i czwartej części już z nowszych, obecnych konsol. Ta formuła mi się nigdy nie znudzi, a Crash fajnie uziemia mnie i daje taki nostalgiczny trip do przeszłości. Warped to chyba jedyna gra w moim życiu, która udało mi się wymaksować/splatynować.
Northern Journey 2
The Library of Babel 2
Ghost of a Tale 2
ARX Fatalis 2
Severance: Blade of Darkness 2
XCOM 3, Sleeping Dogs 2, chętnie przygarnąłbym też nowego Dragon Age'a, albo chociaż remastery oryginalnej trylogii na współczesne konsole.
A z gier niby zapowiedzianych, ale w sumie to tak jak by nie, to oczywiście nowe Elder Scrolls.
Taką na którą jest szansa czy ogólnie? Bo jak ogólnie to na Arcanum albo 2 albo remake.
A taką na którą jest szansa to chyba Stellaris 2.
Thiefa 5, rzecz jasna. Poza tym nie obraziłbym się za kontynuacje Heart Of Darkness i Arx Fatalis.
Kolejne gry z tych serii:
- Mass Effect
- Dishonored
- Wolfenstein
- TES
A także na Sunless Sea 2.
No One Lives Forever
Psi-ops The Mindgate Conspiracy
The Punisher
XIII
Prey (te stare i te nowe)
Wszystkie te gry skończyły się cliffhangerem i przydałaby się konkluzje tych historii.
A tak z bardziej realnych kontynuacji to może nowe AvP.
Battle Brothers II. Mocno liczę, że kiedyś zaskoczą i zapowiedzą, że coś robią od dawna i za parę lat coś ujrzymy.