możecie mi coś powiedzieć na temat wiedźmina 1 i 2?
Grałem w gothica 3 i były tam 3 zakończenia i grało mi się nawet przyjemnie. Chodzi mi o to czy w wiedźminie 1 i 2 jest duży chaos i taki zamęt w głowie od zbiorowości początków i zakończeń czy może jest podobnie jak w gothicu 3? Bo nie lubię kiedy gram i muszę szukać czegoś czego nawet nie wiem gdzie szukać
Tam idzie wszystko po kolei, a zadania są z reguły oznaczone na mapie, jak nie to jest jeszcze poradnik. Ogólnie wszystko trzyma się kupy. Nie ma takiej otwartości, że możesz iść na drugi koniec mapy i robić tam questy bo tak ci się podoba. Z jednej lokacji do drugiej.
Przeczytaj sobie swojego posta i napisz go od nowa - tym razem zrozumiale.
o co ci chodzi? Jeżeli jesteś kolejnym kolesiem typu "jak możesz porównywać gothica do wiedźmin ble ble ble" to nawet nie pisz
Wiedźmin 1. też ma 3 zakończenia, wszystko masz w dzienniku i nawet oznaczone na mapie. Nie ma chaosu jak w sandboxie.
ale w wiedźminie 2 są z tego co słyszałem 4 początki i 16 zakończeń. to nie powoduje chaosu?
Ale dlaczego ma to powodować chaos? Wybierasz najbardziej odpowiadający tobie początek, i pod koniec gry masz zakończenie adekwatne do dokonanych wyborów.
Chaos jak cholera, zdecydowanie przekroczy twoje zdolnosci pojmowania - oceniajac po watkach, jakie zakladasz. Pomijajac fakt, ze ta gra jest przeznaczona dla doroslych, a nie dla 11-latkow.
W Wiedźminie 2 są 3 początki, jako sejvy z Wiedźmina 1 (3 zakończenia). Oraz jedno domyślne dla tych którzy nie zaimportowali sejwów z jedynki. A te 16 zakończeń to ściema, zakończenie jest zawsze to samo (ogólny sens), tylko podczas gry masz do wyboru 16 różnych, ważnych decyzji (dokonujesz ich przez całą grę, np zabijesz kogoś czy go oszczędzisz itp), których efekt poznasz w trzeciej części.
wysiak tylko że ja mam 17 lat a te watki jak ty to tam nazywasz zakładam ze zwyczajnej ciekawości. nie wolno?
[10] On tego tak nie nazywa tylko to sie po prostu tak nazywa. Jak juz korzystasz z forum to wypadaloby ogarniac podstawowe pojecia...
btw skoro nie jestes w stanie ogarnac fabuly gry z kilkoma zakonczeniami to wez sie skup lepiej na nauce, szkola sie zaczela, matura za rok czy tam dwa lata...
Wysiak dał ci konkretna i prawdziwą odpowiedź, nikt nie napisał że nie możesz zakładać wątków. A że masz 17 lat, to, gorzej dla ciebie :(