Montaż chłodzenia. Pomocy
Czesć mam problem z zamontowaniem chlodzenia AMD, Chodzi o to, ze sruby się nie wkręcają, a jak je wpycham to też wracają spowrotem. Na filmikach widziałem, ze ludzie w otworach w płycie głównej mają takie czarne coś w co wkrecają śruby, a ja ich nie mam.
Ma ktoś jakiś pomysł co robić?
Ale nigdzie tego nie widze, znaczy wczesniej juz chlodzenie bylo zamontowane, tylko zmieniałem paste i nie wiem co teraz
Skoro gwint to musi sie w cos wkręcić. Chyba nie w sama plyte. Z drugiej strony pewnie jakis krzyzak stalowy.
Masz prosty model, mój to hard. Raz dwa dni mi zajelo :)
Od jakiego to procesora lub jaki model chlodzenia?
Najlepsze są chłodzenia typu, że podstawę montujesz razem z blaszkami. A potem przykręcasz chłodzenie do tych blaszek na dwie śruby od góry. Niestety mało który producent ma takie w ofercie, zaletą takiego rozwiązania jest bezproblemowy demontaż radiatora w każdej sytuacji gdy się chce wymieniać pastę. Polecam każdemu, raz montujesz i potem wygoda na lata.
Niby tak ale z drugiej strony pastę typu arctic mx-4 zmienia się co ileś tam lat. Można zmieniać częściej oczywiście ale nie codziennie żeby to jakoś specjalnie przeszkadzało. Ale fakt. Mieć łatwiej i wygodniej a nie mieć to jest jednak spora różnica :)