Posiada ktoś taki monitor?
Jak się sprawdza w grach? Przymierzam się do kupna 27" większy nie wiem czy sie opłaci.
32 cale wex
[2]
Po co... w takim wypadku bym sobie PC podłączył od TV 52"... Szukam czegoś nie za małego, nie za dużego lecz w sam raz.
I raczej był bym za 27 cali, jeśli ktoś ma to chętnie chciał bym się dowiedzieć jak się sprawuje.
W domu gram na 24 calach, w pracy mam obecnie monitor 27 calowy i gdybym mial kupowac dzis, to bralbym 27, bo 24 jest ciut przymaly. Z kolei 32 cale to juz mala kobyla, wiec mysle, ze 27 bedzie w sam raz.
Teraz tylko trafić na jakąś fajną okazje na ten monitor, może być i używany wiadomo że będzie tańszy :)
27 cali bedzie w sam raz. Ja mam 22 cale i sam się zastanawiam nad zmianą ,bo ten już jest troche za mały dla mnie. Tylko pytanie jeszcze czego oczekujesz od monitoru bo jest wiele modeli. Może ten Asus VE276Q model.
To może być dobre http://allegro.pl/monitor-z-tv-samsung-lt27c370ew-en-led-fhd-dvb-t-c-i4422088452.html
[6]
Wielkich oczekiwań nie mam. Ma być o prostu ładny obraz, i by służył chociaż pare lat, mała awaryjność.
http://allegro.pl/monitor-lg-27ea33v-ips-led-full-hd-1080p-hdmi-dvi-i4422993762.html
Lateralus ja bym szukał coś z 2ms żeby mieć ten jednak lepszy sprzęt chociażby do gier albo do pracy.
Jaka jest różnica między 2ms a 5ms?
5ms niektórzy coś chwalą z tego co czytałem....
Nie jest to duża różnica w sumie (praktycznie nikła) ,ale jest i moim zdaniem warto się zaopatrzyć no chyba że grasz dużo i potrzebujesz super monitora do gier i masz sokole oko to weź z 2ms ,ale dla zwykłego użytkowanika (czy gracza) 5 ms jest zupełnie w porządku ale pamiętaj żeby wziąść z matrycą IPS ,bo TN to tragedia.
W swoim Benq FP241W mam 6s i mi to absolutnie wystarcza. Inna sprawa, ze to stare dobre P-MVA.
O wiele bardziej razi mnie brak rozdzielczosci 1920x1200, do ktorej przyzwyczailem sie przez lata :>
Przewertowałem allegro, cen różne i praktycznie w każdym 5ms i więcej. By coś za mniej niż tysiączka zakupić, może być używka.
[11]
Ja się przyzwyczaiłem do 1920x1080 i dla mnie ta rozdziałka jest okej :)
5 ms w zupełności wystarczy napisałem tak ,bo myślałem że czas reakcji ma dla Ciebie znaczenie ,ale jeżeli nie to śmiało powiedzieć ze wystarczy sam mam monitor z 5ms i mi wystarcza w zupełności. Tak jak wałek wyżej napisał warto zaopatrzyć się w IPS ,bo TN to już przereklamowany model
Jest w sam raz, nie za mały nie za duży.
To nawet jak bym chciał mieć monitor z 1-2ms to taki co pisaliście IPS jest ponoć dobry, ale tyle nie ogarnia ms.
BenQ GW2760HS http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/6552247
Nie wiem czy jest lepszy do 800zł. Jak najbardziej nadaje się do gier z racji małego opóźnienia, matryca A-MVA czyli czerń jest czarna a nie granatowa/srebrna jak jest w IPSach, non flickering czyli obraz nie migocze i nie męczy aż tak wzroku i nie wpływa na nasze samopoczucie.
Polaco czyli co, warto?
Mam BenQ 21,5" i służy mi już 4 lata i do tej pory nie było żadnych problemów.
To zastanawiam się nad tym Benq GW2760HS.
Jak czerń tam jest czarna, 4ms to faktycznie 4ms, kąt widzenia tez jest w porządku, to pewnie zakupie ten monitor. W tej cenie jest chyba najlepszy...
Slowo ktorego szukasz to LG IPS277. Wprawdzie poczatkowo byly pewne problemy z nierownomiernym podswietleniem, ale ja nic takiego nie zauwazylem. Ladne kolory, dobre katy widzenia, czarna czern, matryca IPS, zadnego smuzenia i ma wiele pozytywnych ocen w zachodnich mediach. No i teraz dostaniesz go juz za mniej niz tysiac zlotych. Poza tym nie patrz na marketingowy belkot w stylu "czas reakcji matrycy tego monitora to tylko 2 ms", bo to takie oszustwo, ktore nigdy nie jest zgodne z prawda i w rzeczywistosci ich matryce maja 10-20 ms. Na szczescie producenci coraz czesciej podaja pelny czas reakcji, a nie tylko grey-to-grey.
To jaki monitorek dla gracza będzie odpowiedni? 27" tn czy ips?
jest jakiś ips 120hz?