Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Moje Słuszne Poglądy Na Wszystko

Forum Polityka i Religia
Odpowiedz
05.10.2026 23:38
Iselor
1
1
odpowiedz
Iselor
52
Senator
MAX

Moje Słuszne Poglądy Na Wszystko

Moje Słuszne Poglądy Na Wszystko. Bo wiem, że dla niektórych moje poglądy to może być dysonans. Więc po kolei:
1. Jestem zagorzałym przeciwnikiem (i nigdy nie zagłosuję):
- Konfederacji
- PiSu
- Konfederacji Brauna
- Nowej Lewicy
- Razem
2. Jestem zwolennikiem ciągłego wsparcia dla Ukrainy, na wszelkie sposoby.
3. Jestem przeciwny atakom wszelakim na Ukraińców (i innych obcokrajowców)
4. Jestem za sprowadzaniem jak największej liczby obcokrajowców z:
- krajów europejskich spoza UE (Ukraina, Białoruś, Gruzja, Mołdawia, itd.)
- krajów hinduskich i buddyjskich i innych z Azji Płd. Wsch. (Indie, Nepal, Bhutan, Sri Lanka, Filipiny itd.)
- z muzułmańskich tylko wybrane: Maroko, Egipt, Tunezja, Turcja, Indonezja, Malezja
5. Jestem za federalizacją Unii Europejskiej w super państwo, które powinno być następcą Imperium Rzymskiego, ze stolicą w Rzymie lub Atenach, z zachowaniem tylko odrębnych sportowych drużyn narodowych i reprezentantów kultury (jak np. muzycy w konkursach chopinowskich); uważam że do UE powinny dołączyć wszystkie kraje europejskie (pomijam Rosję), a nawet można by rozważyć Turcję, Maroko, Kanadę, Grenlandię.
6. Jestem apostatą. Od kilku lat oficjalnie. Teologicznie i filozoficznie jest mi nie po drodze z religiami monoteistycznymi, zwłaszcza abrahamowymi (chrześcijaństwo, judaizm, islam). Oficjalnie można by mnie przypisać do agnostycyzmu, nieoficjalnie najbliżej mi do politeistycznego grecko - rzymskiego hellenizmu, z sympatią odnosząc się do wszelkich systemów politeistycznych (głównie Europy) oraz dalekowschodnich (hinduizm, shinto, buddyzm, taoizm, konfucjanizm, dżinizm, ale też zoroastryzm). Absolutnie neguję filozofię ateistyczną.
7. Nie mam zdania nt. aborcji. Uważam że w tej sprawie powinno być referendum wiążące bez względu na frekwencję, ale udział w nim powinny wziąć tylko kobiety.
8. Eutanazja w niektórych skrajnych przypadkach powinna być dopuszczalna
9. Małżeństwo to tylko kobieta i mężczyzna, ale związki jednopłciowe powinny mieć zagwarantowane albo związki partnerskie albo peeselowski projekt statusu osoby najbliższej.
10. Płcie są dwie. Jestem zagorzałym przeciwnikiem transów, korekty płci, itp. degeneracji.
11. Wiek emerytalny kobiet i mężczyzn powinien być zrównany.
12. Służba wojskowa powinna być ochotnicza + szkolenia wojskowe i survivalowe dla wszystkich chętnych.
13. Każdy kto twierdzi, że kobiety nie nadają się do armii czy policji jest debilem.
14. Kara śmierci w skrajnych, oczywistych wypadkach powinna być przywrócona.
15. Jestem przeciwnikiem Stref Czystego Transportu.
16. Jestem jednak zwolennikiem odchodzenia od węgla na rzecz energii słonecznej, wiatrowej, wodnej, geotermicznej, atomowej.
17. Każdy kto podpisał lub popiera tzw. Konfederację Gietrzwałdzką powinien być na zawsze wykluczony z życia publicznego.
18. W kwestiach gospodarczych (i wszelkich nieujętych) jestem konserwatywno liberalnym socjalistą. Jak Leszek Kołakowski.
19. Nie wiem czy wezme udział w wyborach. Jeśli tak, to oddam głos na PSL, co w Łodzi i tak nie ma znaczenia. Co prawda się rozstaliśmy, ale wciąż szanuję ich bardziej niż resztę.

05.10.2026 23:41
2
2
odpowiedz
Asmodeus
59
Legend

#nikogo

05.10.2026 23:47
Racja
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
Racja
17
Generał

Kobiety w armii i policji to większy problem niż korzyść. Ok są pojedyncze przypadki że są na równi mężczyźnie ale cała reszta to tylko zakłamywanie statystyk.

05.10.2026 23:50
Iselor
3.1
odpowiedz
Iselor
52
Senator
MAX

Racja Uważasz że jak będę miał córkę i powie: "tato, chcę służyć w armii", to mam jej powiedzieć: "nie córko, bo będziesz stanowiła dla armii problem"?

06.10.2026 00:21
Racja
3.2
odpowiedz
Racja
17
Generał

Iselor Mało tego. Będzie zagrożeniem dla bezpieczeństwa Polski.

05.10.2026 23:50
SnakePlissken
4
odpowiedz
SnakePlissken
230
Ulubieniec forum Claude
MAX

Nie wiem czy wezme udział w wyborach.

I właśnie przez takich olewatorów potem wygrywa 'pisuarskie 'nasienie bo zwolennicy ich partii ruszą dupy nawet jak nie mają nóg bo ich 100-letnie mózgi nie odpuszczą. Nie głosując oddajesz głos na partię której nie lubisz, taka prawda. Nie chcesz tej partii? Oddaj głos na przeciwną, która choćby odpowiada ci w małym stopniu.

Wybrać mniejsze zło - powtarzam to kolejny raz, MNIEJSZE ZŁO!

BTW Jeśli tak, to oddam głos na PSL

To nie ma większego sensu ale nie naciskam, każdy wybiera co chce.

05.10.2026 23:54
D'ho-oth
5
odpowiedz
D'ho-oth
3
Legionista

Asmodeus a czemu? O poglądach warto pogadać. Tylko trzeba umić. Ja nie do końca umiem ale się postaram.

Ad 1. poza razem zgoda
Ad 2. zgoda
Ad 3. zależy co rozumiemy pod słowem atak, ale bezpodstawnie tak. Natomiast jak robią coś złego, to narodowość nie ma znaczenia. CZy Polak czy Ukrainiec, czy Amerykanin trzeba piętnować.
Ad 4. Polemika: powinna być prowadzona przejrzysta polityka imigracyjna. Bez tego jakie by to kraje nie były to prędzej czy później będą kłopoty. Ale też wolę z Europy.
Ad 5. Kusi ta propozycja, ale obecnie raczej nie, choć jestem za zacieśnianiem współpopracy.
Ad 6. Miłe że się dzielisz :) Tutaj pas, bo nei bardzo mam ochote
Ad 7. też zostawiłbym to kobietom
Ad 8. chyba podobnie, aczkolwiek, powinno się po pierwsze takim osobom starać pomóc. Patrząc na to jak w naszym kraju ma się psychiatria i że zawód psychoterapeuty to trochę nieuregulowany dziki zachód, to PL nie jest jeszcze na to gotowa.
Ad 9. zgoda

limit znaków się wyczerpał :P

06.10.2026 00:01
6
odpowiedz
ORP Kaczynski
27
Pretorianin

Co do tych ukraincow - nawet brak wiedzy nie upoważnia ciebie do pisania takich herezji.

Forum Forum Polityka i Religia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl