“Moje Gry” - poprawki, błędy i uwagi - grudzień 2025
Witam
Udostępniliśmy dzisiaj dla wszystkich kolejną (nie ostatnią) partię zmian na serwisie.
Poza dużą ilością drobnych modyfikacji i poprawek, tematem grudnia jest nowa wersja “Moje Gry”.
Moje Gry to część serwisu intensywnie używana przez was od wielu lat. To miejsce gdzie każdy zarejestrowany czytelnik może bezpłatnie tworzyć sobie własną wersję Encyklopedii Gier i oznaczać w grach swoje postępy, statusy itd.
Główny wysiłek który włożyliśmy przy nowej wersji to poza poprawieniem wydajności włożyliśmy w zachowane wszystkich wprowadzanych przez was przez lata gier.
Powinniście mieć w swoich kolekcjach wszystkie gry z którymi mieliście jakąkolwiek interakcję na serwisie. Więc jak wystawicie ocenę, ustawicie że "chcecie zagrać", napiszecie recenzję itd., gra ta znajdzie się na waszej liście.
Może się zdarzyć że gry zaznaczone dawniej, nie będą miały wszystkich statusów jakich oczekujecie, bo np. nie mamy gier “nie polecanych”. Przepraszam jeżeli będziecie musieli coś popoprawiać w swoich Kolekcjach.
Każda gra ma swoją przypisaną platformę. Zdecydowaliśmy nie grupować gier po tytule, gdyż są ludzie którzy grają w dany tytuł na różne platformy.
Pierwsza lista na stronie Moje Gry (po zalogowaniu się) to lista Moje Gry, obejmująca wszystkie gry z którymi miałeś interakcję na serwisie. Można użyć dodatkowych kryteriów sortowania lub użyć wyszukiwarki aby zmienić sposób jej wyświetlania.
To czy gra pojawia się na tej liście i jakie ma statusy ustawiasz na stronach serwisu gry-online.pl i tu na stronie Moje Gry.
Możesz więc za pomocą “Pokaż grę na stronie Moje Gry” dodać lub usunąć grę z listy.
Możesz po prostu dodać grę bez wybierania jakichkolwiek innych opcji, aby mieć ją pod ręką, lub ustawić jej szereg znaczników “Chcę zagrać”, “Grałem”, “Ukończyłem”, “Ukończyłem w 100%”, “Dodać ocenę”, “Recenzję” lub/i po prostu ustawić ją jako “Ulubioną”.
Wszystkie ustawienia odbywają się za pomocą ikony "Oczka" które znajdziecie przy grach i materiałach na serwisie.
To tyle spoilerów na ten temat, resztę odkryjecie sami, życzę miłej zabawy.
Proszę o zgłaszanie uwag, problemów, błędów, sugestii i wyrazów uznania, wykorzystamy je przy kolejnych poprawkach, gdyż również Moje Gry będą jeszcze modyfikowane.
Powiadomienia
Powiadomienia o nowych materiałach do gier pojawiają się na stronie Powiadomień. Tą stronę również będziemy rozwijali, np. o powiadomienia mailowe.
Tu również proszę o uwagi.
Pozostałe błędy.
Spora część rzeczy została poprawiona, nad resztą pracujemy. Jak wgramy ich większą ilość poproszę was w osobnym wątku o kolejną porcję uwag i sugestii.
To nie jest nadal ostateczna wersja, będziemy pracowali nad wieloma aspektami wyglądu i funkcjonalności.
Dziękuję za sugestie i uwagi.
To ja mam dwie sugestie:
1. obok daty wydania ocenionej/ukończonej gry chciałbym zobaczyć również datę wystawienia oceny.
2. opcja, by z poziomu strony Moje gry można było oznaczyć "ukończona" , "100%" i tak dalej - teraz trzeba wracać do strony każdej z grier osobno i szukać odpowiednich guzików.
ad.1 Data wystawienia oceny jest jak wybierzesz oceny. Data ukończenia jak wybierzesz "Ukończone".
ad.2 na Moje Gry przy każdej grze jest "Oczko", możesz z poziomu tej strony ustawić sobie wszystko.
Dzięki za info. Punkt 2 w sumie opisałeś w głównym poście, ale punkt 1 nie jest IMO intuicyjny. Tym niemniej dobrze, że opcja jest.