Obawiam sie ze bojkotowanie Sony na nic sie nie zda, moze i daja dupy po calosci ale dobrze wiedza co robia, maja bardzo dobrze obcykany margines bledu.

Opublikowano wizerunek nowego prezesa $0ny, gdy wychodził z głównej siedziby w towarzystwie swojego brązowo-pluszowego doradcy od rozwoju firmy. Według anonimowego źródła, powodem zrezygnowania z fizycznych nośników z grami było to, że nie mógł płytą pokroić chleba.
róbcie screeny - po jakimś czasie fali hejtu itd. Sony wyda opcjonalny dysk za 200 funtów sztuka. Zapotrzebowanie będzie gigantyczne,podejrzewam że o to w tym chodzi.

Eksperci xd Dzisiejszych ekspertów i naukowców najlepiej podsumowuje ten mem.
Synonim " zyskowne dla producenta" = "dojenie klienta". Liczenie ile osób zrezygnowało z abonamentu nie odzwierciedla kompletnie efektu. Wielu jest takich jak ja którzy kupili i od razu zrezygnowali odnowienia żeby polować na specjalne okazje cenowe. A ci po prostu już nigdy nie odnowia go.
Sony Nie bedzie musialo sie dzielic bo nie bedzie mialo czym. Ja napewno nie kupuje ps6. Miala byc wsteczna kompatybilnosc a jest wyciaganie łapska po wiecej kasy. Kiedys i sony musi paść.
No ps6, no gta6, no ps+ . Dupsko zaboli to przemysla sprawe.
Wszystko w rekach a tak naprawdę portfelach ludzi.
To nie jest żadna "ewolucja rynku". To jest zwykły skok na kasę.
Sony nie robi tego dla graczy. Robi to dlatego, że chce mieć 100% kontroli nad cenami i sprzedażą. Koniec z używkami, koniec z pożyczaniem gier, koniec z kolekcjonowaniem. Kupujesz cyfrową licencję, a nie produkt, za który płacisz pełną cenę.
Najbardziej rozbraja mnie tekst, że "gracze się przyzwyczają". Czyli nawet nie próbują udawać, że robią to dla naszej wygody. Liczą tylko na to, że ludzie ponarzekają przez chwilę, a potem i tak otworzą portfele.
Jeżeli gracze naprawdę chcą coś zmienić, to petycje nic nie dadzą. Jedyne, co korporacje rozumieją, to spadająca sprzedaż. Bez tego Sony będzie miało gdzieś każdą krytykę.
Eksperci wychodzą z założenia że wszechwiedzące sony jest nieomylne i idzie na zderzenie z graczami kupującymi fizyki na zasadzie albo zostajecie i gracie na naszych zasadach albo won i z excela wychodzi im że gracze zostaną.
Dla mnie w tym całym równaniu jedna rzecz nie daje spokoju, przecież gracze kupujący fizyczne kopie też dokupują do nich np. season passa czy inne dodatki jak gierka siądzie w tym ja na przykład season pass do kingdom come 2 czy nawet teraz dlc do dragons dogma 2 którą mam fizycznie na półce, po za tym też kupują gry cyfrowe np. Diablo 2 które fizycznie nie wyszło.
Więc pogonienie takiego mnie to nie tylko strata na fizykach, ale też i w słupkach cyfrowej sprzedaży. Więc uważam że sony idąc na zderzenie z graczami, tak naprawdę pędzi prosto na żelbetonową zbrojoną ścianę w maluchu.
Niezapominając o kompletnej stracie zaufania do marki jaki budowali przez tak wiele lat, pomimo mniejszych i większych fakapów to jest headshot z qwa bfg9000.
Bo tak się ludziom we łbach te slogany FOR THE PLAYERS zakotwiczyły i chyba do dzisiaj nie mają pojęcia, że są konsumentami, których najchętniej SONY/MICROSOFT/NINTENDO wydoi z każdego cyca aż uschną.
W dupie Was mają, zejdźcie na ziemię.
A że mogą to robić to inna sprawa bo lecicie z wywalonym jęzorem na day one z otwartym portfelem i każde gówno wam smakuje.
Na pewno nie moje.
Nie widzę racjonalnego powodu, przynjamniej dla mnie, na kupno PS6 i tym samym posiadania PS+ po zrezygnowaniu z płyt.
Nie mam pojęcia jaki będzie odsetek spadku PS+ czy aktywnych użytkowników PSa w kontrze do zysku jaki wypracują na braku płyt. Być może w pełni zadowalający dla Sony, ale po cichu liczę, że nie, a wtedy inwestorzy dadzą efekt w drugą stronę, ale do potęgi.
Można pomarzyć 😁.
Zobaczymy, czas pokaże, czas pokaże 😉
Dla oddanego bez końca wyznawcy z niedowładem umysłowym nic nie ma znaczenia i nie będzie miało- hektolitry gówna na twarz przyjęli w samym 2026, tylko podziękowali za wspaniałe doświadczenie od boskiego najwspanialszego zlomstation i poprosili o więcej. Choćby musieli płacić 2-3x więcej za gry niż na xboxie i tak to tępota zrobi, bo to boskie zlomstation, które oferuje najlepsze gówno na twarz xD