Mistrzostwa Świata 2026 - Piłkarska Ruletka (Wpisujemy się w wątku, żeby tym razem również się pojawiła)
Tak jak Łosiu napisał - w tym roku piłkarskiej ruletki nie będzie. Mam nadzieję, że jeszcze przemyślicie tę decyzję i ją zmienicie. Toż to przecież już tradycja, nie musi być przecież nawet jakichś nagród, tylko sam fun z zabawy - myślę, że wiele osób podziela moje zdanie.
Domagamy się Ruletki.
Proszę o plusowanie tego posta.
Sankcje na USA wchodzą w życie :)
Domagamy się Ruletki.
Proszę o plusowanie tego posta.
To wszystko przez naszych, jedyna kadra, której wyniku nigdy nie dało się trafić, nie jedzie i Łoś zdecydował, że w tym roku z tymi wszystkimi curakami będzie za łatwo.
Spokojnie, Trump zagrozi wojną i nam to załatwi, już i tak mało kogo interesuje ten mundial, a po tej decyzji FIFA to już się nie podniesie.
Przede wszystkim kwestie prawne - już raz FIFA się chciała do nas dowalić, za podpinanie się pod mundial. To mega śliskie.
Poza tym ruletka wymagałaby przeróbki pod nowego GOL-a, a na to za bardzo nie ma czasu.
Nagród nie udało nam się dorwać (a staraliśmy się zrobić coś z pompą w tym roku) bo kryzys i wszyscy mają węża w kieszeni. Poza tym część firm łączy to z hazardem i zakładami.
Dziś jak o tym rozmawialiśmy, to zrodziła się jakaś idea ruletki na forum, z pomocą oddzielnej kategorii, wspomaganej przez userów itp. To może jest do zrobienia, ale tu muszą być tłumy :D
Challenge accepted, od dzisiaj każdy z nas namawia swoich znajomych do uczestnictwa w nowej forumowej ruletce, skoro jednemu łatwogangowi na cancer fighters udało się zjednoczyć cały internet, to i nam też się uda uratować nasze GOLowe niematerialne dziedzictwo UNESCO.
Czas przetestować wytrzymałość tego nowego forum, niech serwery zapłoną!
Zróbmy ściepę chłopakom i dziewczynom na ulubione trunki i może nam zrobią ruletkę!
Nawet jak człowiek był na 1000+ miejscu to i tak miał frajdę :D

No więc jest nadzieja. Dopisywać się moi drodzy, kto chce, żeby tradycji stało się zadość. 😎
Via Tenor
A jeśli tak z 10 osób wpisze się po 100 razy???
Przejdzie to???
Teraz to już musi być Ruletka. Gdzieś wcięło fragment o bombardowaniu z orbity, ale kto by się przejmował szczegółami.
https://www.youtube.com/watch?v=Urbc8INBlfE
Co za żenada!!!!!!
Srac na nagrody. Nazwijcie to jakoś inaczej. Srac na Łysego. Niech kule liże.
Niech się nazywa "piłkarska ruletka".
Zero nagród, zero zarzutów hazardowych. Gramy wyłącznie dla satysfakcji.
Niekompatybilne z nowym forum - nie musi być kompatybilne, odpalcie nam w jakimś starym środowisku.
Ale nie pozbawiajcie nas legendy tego forum, o ponad 20-letniej tradycji. 😭😭😭
No jak nie będzie ruletki. Nikogo nie obchodzą nagrody, ruletka była też jednym z łatwiejszych źródeł do "kontrolowania" sobie mistrzostw.
Nie zgadzam się na jej brak! Ruletka jest nie kompatybilna pod nowe forum? To zróbcie forum kompatybilne pod starą ruletkę.
Zawsze możecie dać jako nagrodę np gwiazdkę na forum, jakiś fajny opis, albo grafika do konta, za dużo roboty by nie było a zawsze coś.
Nagrody są niepotrzebne, wszyscy są zarobieni. Nie bedzie nagród nie będzie cwaniaczków. Tylko my, same hardkory które grają w tą ruletke od 35 lat😎
Pikników nie ma, gier za punkty nie ma, teraz nie będzie ruletki... a w przyszłym roku czego zabraknie? Plebiscytu na grę roku?👎
"Google took your content, fed it into Gemini, answered the question itself, then put your website underneath 4 ads, a Reddit thread from 2019, and a YouTube Short made by a guy named CryptoDad420."
spoiler start
i poki gora daje na niego kase
spoiler stop
No dobra ferajna. Jak widać "akcja" zakończyła się na 15 osobach które zaserduszkowało postulat (w tym ja i dante) i 20 uczestnikami dyskusji (w tym ja i dante). Czyli powiedzmy sobie szczerze nie ma opcji, żeby robić ruletkę w starym stylu. Ale możemy spotkać się w połowie drogi. Możemy Wam zrobić kategorię na forum poświęconą imprezie, wybrany przez Was as (lub kilku) stworzy sobie tam wątki odpowiadające meczom (możemy Wam w tym pomóc, żeby utrzymać jakiś standard) . Dorobimy Wam ankiety na forum, żeby można było typować mecze w tychże wątkach. A dalej to już Wasza inwencja - co WY na to?
O ile Wam się ruch zwiększał na stronie przez ruletkę? Jestem przekonany że o SPORO. Ja nie chwytam tej odmowy. Zwłaszcza tekstem "świat się zmienia", no zmienia się ale nie trzeba się przykładać do tego że na grosze.
Jestem przekonany że gdybyście nawet odpalili jakąś zrzutkę finansową na koszty pokrycia stworzenia ruletki to, o ile nie zawodzi mnie oszacowywanie tego, w moment taka kwota została by zebrana.
Nie Twoja wina, nikt Ciebie nie wini ale do dupy z czymś takim. Nie robiąc nic przyczyniacie się do co raz mniejszego zainteresowania forumkiem.
Alternatywa brzmi średnio i wszyscy dobrze to wiemy. Spoko, jeśli to jest jedyna możliwość to to zróbcie bo to też jakiś ukłon który pewnie wynika z faktycznego zainteresowania niektórych pracowników GOL'a i ja to szanuje. Nie mniej jednak, nie hejtuj gracza, hejtuj gre - do dupy!
Jestem przekonany że gdybyście nawet odpalili jakąś zrzutkę finansową na koszty pokrycia stworzenia ruletki to, o ile nie zawodzi mnie oszacowywanie tego, w moment taka kwota została by zebrana.
A to w sumie też jest bardzo dobry pomysł.
Są strony gdzie można stworzyć własną grupę. Jeśli link byłby w takim temacie to tam byśmy sobie typowali i wszystko strona podlicza.
Inaczej to moja się z celem.
Zbiórka? Bez przesady.
Zbiorka dla korpo🤣Przeciez to zbiorka bysmy mogli se mecze obstawiac. Ale by na tym korpo zarobiło, fiu fiu.
1. Ruletki bez drogich nagród nie były spektakularnymi sukcesami. Tych nie ma obecnie. Dodatkowo w tych MŚ nie ma Polski. Więc zysku dla strony tutaj realnego nie będzie.
2. Inna sprawa do Prawa do Mistrzostw, których nie mamy. Zawsze udawało nam się to obchodzić ugadując z dystrybutorem gry, która maiła licencję MŚ, ale Ci już wynieśli się z kraju. Nawet nie wiem w tej chwili czy jest z kim gadać. Nie chce ryzykować wojny z FIFĄ, której nie wygramy.
3. Zbiorka nie jest potrzebna - mamy abonament premium.
Podsumowując. To nie tak, że nie chcemy. Nasz rozmowa jest dowodem na to, że chcemy. Ale jak widać na razie zainteresowanie i sentyment nie do końca uzasadniają odciągania naszych już mocno przetrzebionych zasobów od prac nad rozwojem strony. Nie da się zrobić wszystkiego.
Mecenas Mohenjodaro pusci fifa z torbami w przypadku batalii sądowej.
Ewentualnie isc w slady starego PES i zmienic nazwy druzyn😁
2. Inna sprawa do Prawa do Mistrzostw, których nie mamy. Zawsze udawało nam się to obchodzić ugadując z dystrybutorem gry, która maiła licencję MŚ, ale Ci już wynieśli się z kraju. Nawet nie wiem w tej chwili czy jest z kim gadać. Nie chce ryzykować wojny z FIFĄ, której nie wygramy.
Hmm. O tyle mnie to zastanwia że przecież jest cała masa gier choćby przeglądarkowo mobilnych które posłuchują się flagami, nazwami krajów, są w jakiś sposób o piłce nożnej, czasem nawiązując do konkretnych rozgrywek. Przecież to na bank nie ma nigdy żadnej licencji a istnieje. Same flagi bez nazwy krajów reprezentacji? Unikanie wszelkich słów typu "mistrzostwa świata"? Myk z dogadaniem się z dystrybutorem udowadnia że w myki potraficie :>
1. Ruletki bez drogich nagród nie były spektakularnymi sukcesami. Tych nie ma obecnie. Dodatkowo w tych MŚ nie ma Polski. Więc zysku dla strony tutaj realnego nie będzie.
Czaje. Nie ma Polski więc też ciężej znaleźć jakiegoś sponsora metodą lokalną. Sports Interactive ma kiepski rok, pewnie pare kopii FM'a dla nich to obecnie totalnie zbędny wydatek myśleniem korporacyjnym. Nagrody też pewnie przyciągały ludzi zainteresowanych samym wygraniem i zapewniało to jakaś reklamę na stronach do zbierania wszelkich konkursów i promocji. Czaje. Może jakiś układ z Canal +? Oni tam coś nie co potrafią w takie rzeczy, są chyba w miarę luźni i są z piłką mocno związani (ale nie wiem czy transmitują MŚ). EA FC nie ma swoich przedstawicieli w PL? A może zamiast zrzutki na samo zrobienie ruletki, zrzutka od uczestników na nagrodę? Nie wiem, głośno myślę.
No, ale trochę taka prawda, rozumiem ograniczenia co do wykorzystywania różnych znaków towarowych fifa, world cup, etc., ale gówno mogą, nie mogą nam/Wam po prostu zabronić obstawiania meczów reprezentacji państwowych na punkty. No, ale oczywiście rozumiem, ze nie chce Wam sie z tym użerać.
Mnie będzie brakowało tej ruletki także dlatego, że to była po prostu najbardziej czytelna forma prezentacji wyników dużego turnieju, jaka zawsze była dostępna w internecie :P
Piłka jest w grze. Jeszcze coś kombinujemy. Easy. do startu mistrzostw trochę mamy.
Trzymam kciuki, oby się udało ale zamykam już mordkę, wytrąciłeś mi wszystkie moje ALE ;)
Nigdy nie ma jednej przyczyny. Prowadzenie takiego biznesu to jak granie w FTL czy teraz Battlestar Galactica: Scattered Hopes. Codziennie masz 3 problemy i czas na rozwiązanie 1 może 2, jak dobrze pójdzie. I wiesz - wybieraj, dżuma czy trąd :D
Zajęcie czasu IT, red. nacza. i jeszcze kogoś do pomocy, żeby ogarnąć ruletkę, dorwać jakiegoś managera od wydawcy z gierką co ma prawa, żeby się pod to podpiąć, musi być czymś uzasadnione. Przy zainteresowaniu w postaci 20 osób to wygląda deczko słabo. Ale już jebać. Działamy w temacie - może coś się uda.
Niżej podpisany
Gardło Sobie Podrzynam Łosiu
swoja droga, ze jakiś SI Games ma prawo sublicencjonować innym mundial to brzmi dużo bardziej grząsko, niż organizowanie januszerskiej rulety bez zadnych oficjalnych nazw, ale oczywiscie wierze, ze tak jest, bo znam Waszą kancelarię i to są Hitmani w tych sprawach
Zaplusowałem wam, choć mnie samego mistrzostwa nie interesują (w poprzednich ruletkach typowałem mecze za pomocą rzutu monetą).
A co do ewentualnej zbiórki, to wątpię, żeby jakiś portal chciał się podpinać pod zbiórkę pieniędzy na nagrody związane z typowaniem meczów. To chyba zbyt łatwo powiązać z hazardem, a wiadomo, że państwo polskie mocno walczy o to, żeby jedynym legalnym organizatorem gier hazardowych było państwo polskie. Generalnie chyba dość śliski temat.
Oczywiście, nawet sam bym się dorzucił dla samej zabawy, ale już jako "organizator" raczej bym nie był taki chętny, żeby firmować to swoim portalem. W dzisiejszych czasach to po prostu brzmi jak proszenie się o kontrole, audyty i inne problemy.
Ja Ruletke lubilem i traktowalem glownie jako po prostu terminarz rozgrywek.
Wystarczyl 1 klik i na jednej stronie mialem wygodna rozpiske wszystkich meczow i godziny na cale mistrzostwa w jednym miejscu.
Przeciez nie jest tak, ze w ruletce by wzielo udzial 20 osob, bo tyle serduszek by było w tym wątku. Zawsze jest kilka tysięcy ludzi. Może by ktos postawił oddzielną stronę do tego, przy uzyciu jakiegos AI, oplacic serwery, nie byloby przy tym duzo roboty, skoro pod to nowe forum ciezko bedzie podstosowac?
Naprawdę to forum było jedyne w swoim rodzaju z tego typu zabawą. Nigdy nie obstawiałem u zadnych buków, ale lubię i podejrzewam, że wszyscy lubimy taki 'hazard' dla zabawy, nawet kosztem braku nagród.
To jak już kombinujecie to wykombinujcie jednakowe naliczanie punktów, a nie że w późniejszych fazach jakieś 2,3,4,5 punktów za mecz, co marginalizuje wyniki z połowy turnieju gdzie mecze są za 1 punkt.
Ruletka to była zabawa i niech zabawą zostanie. Bez nagród będzie dokładnie taka sama frajda. Ah, ten dreszczyk emocji gdy udawało się prze chwilę być w top 10 :) Nazwy zmieńmy na coś w stylu "GOL'owe piłkarzyki" i po temacie. Nie używany żadnych oficjalnych nazw. Flagi państwowe i nazwy krajów nie są znakiem towarowym.
32 lata temu napisałem na comodore 64 program/grę symulujacą mistrzostwa świata w USA z 1994 roku. Była możliwość obstawiania. Z kumplami świetnie się bawiliśmy. Miałem wszystkie nazwy i logo i wszytko było ;) Ba, nawet piłkę miałem na ekranie tytułowym. Kurde, ile praw wtedy złamałem, kryminalista normalnie XD
Mimo że wszystkie mistrzostwa zawsze mam głęboko w dupie, ale ruletka jest nawet fajna i sprawia mi radochę kiedy udaje mi się ustrzelić dobre wyniki.
Więc dawać ruletkę, a nagrodą może być wzmianka na stronie głównej kto jest zwycięzcą.😎
Wielu potężnych ludzi dzwoni do mnie i pyta: "Panie Prezydencie, gdzie jest Piłkarska Ruletka na Gry-Online?". Odpowiadam wprost - jeśli jej nie dadzą, te Mistrzostwa są skończone, anulowane przeze mnie! Czas na wielkie decyzje, zróbcie to porządnie!
rozumiem ze nowa strona , nowe funkcjonalności, itp.
ale nie mozna az tak odchodzic od tradycji. ruletka gola musi byc.
i kij w nagrody, one sa tylko dodatkiem.
Się robi. Chyba ruszamy w poniedziałek, jak tylko dorobimy grafiki i takie tam duperele.
Z moimi ziomeczkami gramy w tą ruletke zawsze na miatrzostwa. Składamy sie po 20 zł i kto na koniec jest najwyżej w rankingu to zgarnia całą pule. Więc odgórna nagroda nie jest nam potrzebna. Chociaż na co dzień stronie od hazardu, to raz ma te dwa lata robie wyjątek. Bez tej ruletki to już nie byłoby to samo.
Wspaniała wiadomość! Mistrzostwa bez GOL-a to nie byłyby mistrzostwa, tylko popierdółka!
Gdyby ktoś nie zauważył
https://www.gry-online.pl/mecze/
temat można chyba zamknąć 😉