Dziki kraj
Czy to naprawdę się dzieje?
Z artykułu można się między innymi dowiedzieć jak Michał Tusk pomógł zwalczyć plagę narkotyków w liceum. To już kolejny pochwalny artykuł na temat tego socjologa, dziennikarza, specjalisty od transportu oraz public relations. Środa mówi, że ostatnia afera to wina kościoła, w TV mówią że chłopaka trza zostawić bo niektórzy pomyślą że to on założył Amber Gold, teraz ten onetowy artykuł pochwalny. Ten artykuł wygląda tak, jakby przedstawiał sylwetkę polskiego noblisty a nie kolesia, który wykorzystał nazwisko i posadę w celu dokonania oszustwa za kasę.
Do tego do chodzi to, że "rewelacje" o aferze ujawnia wprost, a Lisa nie podejrzewam o to, żeby chciał Tuskowi zrobić źle.
Osobiście wydaje mi się, że Plichta (chciał odpalić bombę, ale stary Tusk z Lisem kontrolnie odpalili ją wcześniej aby zminimalizować efekty i przygotować pochwalne artykuły) chciał mieć coś w zanadrzu i postanowił wykorzystać do tego Tuska, a ten okazał się zwykłym oszustem i dla kasy zgodził się zrobić to co zrobił. Nieźle na tym też zarobił (jak na nic nie robienie i brak kompetencji). Nie ma znaczenia czy to Amber Gold czy jakaś inna firma. Nigdzie się nie pogubił, nie został oszukany przez nikogo, zrobił to świadomie dla zysku.
Daleko mi od tego, żeby robić na kogoś nagonkę, ale tutaj po prostu przecierałem oczy ze zdumienia. Normalnie mam wrażenie jakbym żył w orwelowie a nie w Polsce :)
podobne rzeczy czytalem kiedys o Kim Dzong Unie i podobnym tonie tez leczyl na odleglosc :)
Wychodzi na to. że media głównego nurtu dogadały się z familią tusków w sprawie przywilejów dla sodomitów i innych zboczeńców idących w awangardzie "nowego".
Teraz wreszcie młody Tusk może uczciwie zarabiać na chleb jako celebryta.
Znowu się obudzimy z ręką w nocniku i zobaczymy że nam kilka województw brakuje :) .
Nie jestem w temacie- co to za oszustwo? Ten wywiad wspominany w artykule? Czy było coś jeszcze?
Coraz ciekawiej to wyglada, biorac pod uwage nowe wiadomosci od ABW.
To jest lepsze:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,12323667,Wszystkie_ofiary_afery_Amber_Gold__Tuskowie__Wajda_.html
Ofiarą nr 1 (czyt. największą) Amber Gold jest Tusk vel Bąk, który dostawał od nich 6 tys. miesięcznie.
[13] no faktycznie ,ciekawe ze "ofirara " jest czlowiek ktory na OLT trzepal kase a nie sa ofiarami ci wykiwani przez oszusta .
Coz Gazeta Wyborcza dla Donalda zrobi wszystko , ale czasem sie zastanawiam :skad oni biora tych pismakow ?
I gdzie jest granica u czlowieka ktory to robi ? I czy naprawde kasa zalatwia wszystko? Hmm...
[16]Kredyt na mieszkanie w "Miasteczku Wilanów" się sam nie spłaci ;).
(13) tuskowie to raczej współsprawcy - stary bo zawiaduje nie sprawnym państwem na którego ciele mogą wyrastać i funkcjonować takie podmioty jak amber gold - a młody wiadomo dlaczego, bo jest oszustem działającym na rzecz OLT(fałszywe wywiady, sprzedaż tajemnic handlowych, oszukiwanie pracodawcy (gw))
ps. oczywiście nie wymienienie jako ofiar klientów amber gold zrzuca tym samym ciężar odpowiedzialności z tuskowego państwa - gdyby to było za kaczorów, taka postawa GW była by nie do pomyślenia ;)
Czekam, aż dzieci Tuska, Kaczora i innych polityków zaczną występować z Tańcu z Gwiazdami/Na Lodzie. Córka Kwaśniewskiego już chyba była.
Media, dzisiejsza polityka to nie jest realna rzeczywistość która towarzyszy nam codziennie, dlatego pierwszego nie oglądam a drugie mam w dupie.
Rod [ gry online level: 29 - Niereformowalny Sceptyk ]
"Czekam, aż dzieci Tuska, Kaczora i innych polityków zaczną występować z Tańcu z Gwiazdami/Na Lodzie. Córka Kwaśniewskiego już chyba była."
Kasia Tusk już błyszczała w tańcu z gwiazdami a na dzieci JK bym nie liczył
A pamiętam, córka Tuska to fajna laska.
tzn ze chopak byl nielojany wobec OLT ktora mu placila , a ze kasa sie urwala to wrocil do lojalnosci wobec zasadniczego pracodwcy ktorego wczesniej kiwal na korzysc OLT .Gubie sie w tym .
Zatrzymanie jedynego samolotu należącego do OLT Express, którym chwalił się prezes Portu Lotniczego w Gdańsku, było w rzeczywistości sukcesem Michała Tuska - podaje "Wprost".
Tak się rodzi bohaterstwo. Pracuje na dwa fronty i w zależności od wiatru jednego zdradza, by nagrodził go drugi. Jak przyjdą poważne wybory to mamy drugiego bohatera Kuklińskiego.
A jakie to niebezpieczne było. Wśród ośmiu stojących na płycie samolotów wskazać ten z napisem OLT.
A jakie to niebezpieczne było. Wśród ośmiu stojących na płycie samolotów wskazać ten z napisem OLT.
No chyba nie do końca.
W szczytowym momencie rozwoju linii OLT Express dysponowały kilkunastoma samolotami: Airbusami A 320 (na 180 pasażerów) i A 319 (na 156 pasażerów) oraz mniejszymi ATR 72 (na 68 pasażerów) i 42 (46 pasażerów). Gdy pod koniec lipca linie ogłosiły zakończenie działalności, większość samolotów natychmiast została zabrana przez swoich właścicieli i wyleciała z Polski. W biznesie lotniczym to norma, że linie nie kupują, lecz leasingują samoloty. W przypadku kłopotów z płatnościami, właściciel samolotu natychmiast go zajmuje i wkrótce maszyna pojawia się na niebie, tyle, że już w barwach innej linii lotniczej.
Wyjątkiem we flocie OLT Express był samolot ATR 42. Jako jedyny był on własnością tej linii, jeszcze z czasów, gdy była ona regionalnym przewoźnikiem obsługującym połączenia w północnych Niemczech.
za http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Rebiechowo-pilnuje-ostatniego-samolotu-OLT-Express-n61118.html
No chyba nie do końca.
trzeba być chyba debilem by mieć na płycie lotniska samoloty i nie wiedzieć do kogo należą - myślę że po tej spektakularnej akcji wszyscy wybaczymy młodemu tuskowi jego oszustwa.
MANOLITO-->rób co chcesz z Tuskiem. Chciałem pokazać, że nie zawsze samolot, który ma naklejoną nazwę przewoźnika należy do niego.
Druga sprawa, czy lotnisko wie, który samolot należy do przewoźnika, a który jest wynajmowany albo leasingowany?
pani_jola --> Chciałem pokazać, że nie zawsze samolot, który ma naklejoną nazwę przewoźnika należy do niego.
No nie wiem. Ja zrozumiałem, że wszystkie samoloty zostały natychmiast zabrane przez właścicieli, a został się ten jeden.