Chyba zbliża się renesans naszych kochanych blaszaków. Ja się cieszę bardzo, nigdy nie miałem okazji zagrać w MGS a teraz nadarza się ku temu świetna okazja!
http://kotaku.com/metal-gear-solid-v-is-coming-to-pc-1620931594
Tak tak, wiemy od tym od godziny
spoiler start
a tak na serio to bardzo fajnie :P
spoiler stop
Trochę dziwna polityka, zważywszy że z poprzednich części chyba tylko jedna wyszła na PC.
No i gitara. Fajnie, że dużo gier zapowiadają na większą ilość platform. Dead Rising 3, Ryse, DayZ, Diablo 3, a teraz Metal Gear Solid V.
Cieszyłbym się jeszcze bardziej, jakby poprzednie części również pojawiły się na PC w wersjach HD, bo nigdy nie lubiłem zaczynać jakiejś serii, jeśli nie grałem w jej początkowe odsłony.
[3]
Poprawka, dwie. W sumie jeśli liczyć emulację to nie ma jak zagrać tylko w mgs4 ale może kiedyś zrobią porta legacy collection. Cóż, Kojima wcześniej wspominał o wersji pc ale większość ludzi nie traktowała tego poważnie.
Ten news niejawnie oznacza coś jeszcze - nowy Silent Hill również pojawi się na PC, to niemal pewne. Ah, what a time to be alive!
[7]
Dlatego właśnie mówię, że to dziwne, bo jak w przypadku jakichś wyścigów czy bijatyki nie byłoby problemu, tak w przypadku MGS, gdzie fabuła odgrywa bardzo ważną rolę, a kolejne części są ze sobą mocno powiązane, wygląda to trochę inaczej.
nigdy nie miałem okazji zagrać w MGS a teraz nadarza się ku temu świetna okazja!
Nie taka świetna bez znajomości fabuły i wcześniejszych wątków. Dla świeżaków w temacie to kolejna ładna gra a czytając komentarze pod filmikami z pudłem wiem że większość co zaczyna nie zna gier Kojimy. Może jednak zainwestuj troche czasu w ogarnięcie poprzednich Metalów.
@alpha_lyr
Tego się właśnie obawiam. Może będzie jakieś streszczenie fabuły, choć ciężko będzie ogarnąć tak zagmatwaną historię :P
Kilka minut temu na targach Gamescom oficjalnie potwierdzono, że MGS V zostanie wydane na PC! Alleluja!
Z dodatkowych informacji, ktore mnie niezmiernie ciesza (Razem z ta tutaj), to fakt, ze NBA2K15 na PC bedzie korzystalo z next-genowego silnika, znanego z PS4 i XOne.
Sony zrezygnowało z takiego exclusiva? Ciekawe co ich do tego popchnęło...
EDIT: Oszlag, mój błąd - nawet sobie nie zdawałem sprawy, że wychodzi też na Xboxa. Tak czy siak dobra wiadomość :)
Nie wiem czy jest sens aż tak przejmować się fabułą, i tak jest pełna głupot i retconów.
@up
Jakiego exclusiva? Od razu wiadomo było, że wychodzi też na xboxy. HD collection też było na 360, sony nie ma to nic do gadania.
W ogóle najlepiej jakby nie było żadnych exów. Każda gra w miarę możliwości powinna wychodzić na trzy główne platformy, czyli PC, PS4, XONE. Sam przez tą głupią politykę wydawania gier tylko na konsole, zmuszony byłem zakupić PS3 parę lat temu, specjalnie po to aby ograć exy.
Nie powiem: a nie mówiłem? :)
Kęsik, jak Ci się GTA V podoba? Premiera była w marcu, więc miałeś pół roku na zapoznanie się z grą.
zmuszony byłem zakupić PS3 parę lat temu
A pistolet do głowy miałeś przystawiony ?
@kluha666: szczerze to nawet sam dokladnie nie pamiętam szczegółów bo grałem na raty na poszczególnych generacjach, a z kolekcji hd nigdy nie korzystałem by machnąć wszystko za jednym razem. Jest tak sobie, ucieszą sie napewno fani, reszta z tego co widze przyrównuje do Splinter Cella :)
Kurczę, fajnie by było jakby wydali teraz jakiś pakiet MGSów 1-4 na PC, nawet bez remasterowania, tylko tak żeby się zapoznać. W jedynkę grałem, ale zawieszała mi się w pewnym momencie ( wersja z prawnego punktu widzenia nie do końca moja :) ). Teraz chętnie bym zakupił taki pakiet.
A pistolet do głowy miałeś przystawiony ?
Czepianie się słówek. Byłem zmuszony, bo chciałem ograć niektóre tytuły, które nie ukazały się na PC. Gdyby jednak wydawcy nie bawili się w wybieranie poszczególnych platform, najprawdopodobniej nie miałbym konsoli w domu.
Nie wiem, kto z was moi mili pececiarze wytrzymałby z takim drewnem, jak MGS-y od 1-4? Dopiero teraz to wydaje się idzie we właściwym kierunku ale reszta tych gier to muł gamepleyowy. A o wydaniu The Phantom Pain na PC mówiło się już przy okazji zapowiedzi GZ 2 lata temu. Więc, żadne to zaskoczenie.
Czepianie się słówek. Byłem zmuszony, bo chciałem ograć niektóre tytuły, które nie ukazały się na PC.
To nie jest czepianie się słówek bo nikt cię do niczego nie przymuszał, producent sprzętu wyprodukował gry na swoją platformę dla swoich klientów. To co Ty zrobiłeś było niczym innym jak świadomym wyborem a nie presją :)
Dobrze, już prostuje mój jakże kłamliwy post.
Zakupiłem konsole PlayStation 3, ponieważ plan wydawniczy producentów w branży gamingowej, nie odpowiadał moim oczekiwaniom i chcąc zagrać w gry ich autorstwa, postanowiłem zakupić konsole PlayStation 3.
Przepraszam Sony Entertainment, za moje oszczerstwa skierowane w ich stronę. Mam nadzieje, że obejdzie się bez rozprawy sądowej.
Pozdrawiam!