[Mecz o trzecie miejsce] Francja - Anglia. Anglicy wygrywają w epickiej batalii!
Dla jednych to szansa na historyczny brąz i otarcie łez, dla innych - przykry obowiązek, bo liczyli na znacznie więcej.
Kto znajdzie w sobie resztki motywacji, by podnieść się po trudnej porażce w półfinale?
[Francja — Anglia]
To dla mnie wyjątkowy mecz - bardzo nie chcę, żeby którakolwiek drużyna go wygrała :P A mam pecha, bo z obu meczów "finałowych" mogę na żywo obejrzeć właśnie ten... Po meczu Francji z Hiszpanią nie przekonuje mnie już tak bardzo Francja. Po meczu Anglików z Argentyną nie przekonuje mnie broniąca się Anglia. Natomiast obie ekipy nadal mają swoje atuty i Francja może z Anglią zagrać lepiej niż zagrała z Hiszpanią. Z kolei Anglia... wydawała się oddychać rękawami pod koniec meczu z Argentyną.
Dlatego mój typ idzie na Francję... i kompletnie mnie nie obchodzi, kto wygra.
Oczywiście kibicuję Anglii. Mam nadzieję że Francja zagra podobnie jak w ostatnim meczu z Hiszpanią a Anglia nie powtórzy błędu z meczu z Argentyną.
https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/mistrzostwa-swiata-2026/chca-zlikwidowania-meczu-ms-nikt-nie-chce-grac-mowia-wracajcie-do-domu/yc35zss zobaczymy czy Francuzom będzie się chciało bo Anglikom chyba nie za bardzo.
Jednym i drugim wełniokom nie chce się grac o to 3 miejsce. Nie chce mi się ich oglądać :) Obstawiłem Francję, żeby mieć mecze ogarnięte i niech się dzieje co chce :)
Anglia musi wygrać, Ted Lasso będzie ich dopingował :D
Większość na Francje. I chyba słusznie. Patrząc na składy, mniej wywalone ma Francja. U Francuzów chyba tylko Dembele z takich ważniejszych. Anglia pierwszy skład bez Kane. Pickforda, i Bellinghama. Chociaż obie ekipy i tak mają jakby dwie jedenastki. No ale Anglia bez dwóch najważniejszych graczy, i bez bramkarza który sporo im wyciągał.
Wow. Mam wrażenie, że Francja ma tylko 3 zawodników, i na nich bazują.
Zapowiada się kanonada.
Póki co ti gra zespół pierwszej ligi z jakimś trzecioligowcem.

No to Argentyna mistrzem świata, skoro Anglia brązowy medal.
Najsłabsza moja ruletka ever :d
Bardzo ładnie. To już pozamiatane. Rany jacy ci Francuzi kiepscy. Druga poważna drużyna z która grają i znowu bęcki. Nie zaslugiwali aby dojść do półfinału.
Dobre tępo do wznoszenia toastów za Anglię!
Druzyna, ktora miala wygrac cale mistrzostwa zostanie upokorzona w meczu o pietruszke.
Oni wyglądają jak Brazylia w meczu z Holendrami w 2014. Wywalone i tyle. Spotkanie nawet na trybunach totalny piknik.
Od 1998 to będzie chyba najgorsze spotkanie o 3 miejsce. Bo się gwiazdkom nie opłaca,a drugim w sumie też nie ale ktoś wygrać musi ;D
Anglia gra dziś super i ofensywnie. Szkoda, ze tak nie zagrali z Argentyną.
I jest 0:3 dla Anglii.
Ale wpierdziel :D
Na serio, chciałbym widzieć tak grającą Anglię z Argentyną... Bo to co zrobili po strzeleniu bramki to kpina.

No no, Francja dzieci we mgle
Francuzi za to podejście do meczu, powinni pieszo i wpław wracać do kraju. To jest pierwszy raz w historii o 3 miejsce, gdzie otwarcie mówili że mają wywalone. A tak zawsze była walka, radosny futbol. Tutaj to jest taka wyjebka u jednych, a Anglia w tych akcjach wyglądają tak, jakby się chciało i się nie chciało ;D a i tak strzelają na luzie. To jest najbardziej żenujący mecz o 3 miejsce od kiedy pamiętam(czyli od 1998).
Ale git, można iść spać. Jak widzę takich piłkarzy którzy zarabiają krocie, i robią sobie jaja z swoich kibiców to mi sie rzygać chce.
No a co do Anglii..Tuchel nie można było tak na Argentynę?;D
W tym tępie to mi się materiał na toasty skończy w połowie meczu. Anglia gra wspaniałe szkoda ze z Argentyna im się nie udało. Ryż zabiera francuzom każda piłkę.
No rzeczywiście trochę żenujące widowisko. Nie wiem, czy jest sens zarywać nockę.
Wstyd. I kompletny brak szacunku ze strony Francuzów dla kibiców, którzy zapłacili za bilety albo siedzą przed ekranami.
To je chore. Francja dejcie walkowera to przynajmniej przegracie 3:0
Wstyd
Nie ma urwa opcji, że ktoś nie postawił over 4 Anglików XD I to u Francuzów ;D Ale no ładnie, Francuzi plują taką grą na koszulki, na kibiców na Francję.
Jednym się chce bardziej. Ale to Francuzom się nie chce wcale. Ale ich to nie obchodzi. Oni kasę dostaną,wakacje przed nimi, potem kluby, hajs, imprezki.
O rany. 4:0 dla Anglii a jeszcze trwa pierwsza połowa. Rewelacyjny mecz!

Ja powiem tak. Mieszkam w Anglii i oglądam ten mecz w barze. Pustki. Teraz Anglia sie obudziła jak trzeba grac. Fotka
A tymczasem 0:4 dla Anglii. To tez pokazuje jaka Francja jest słaba a jaka Anglia jest silna.
Chyba będzie dwucyfrówka.😬 Niesamowite, że rezerwom Anglii się bardziej chce zdobyć to trzecie miejsce niż księżniczkom francuskim.
A ja postawiłem na tych żabojadów, a angole leją ich jak Pudzian jakiegoś leszcza.
Nie wiem kiedy ostatnio widziałem tak absurdalny mecz - Francja ma totalnie wyjebane xD Za takie podejście do meczu na mundialu o medal prasa francuska powinna ich zmiażdzyć. Żenada.

Wiadomo, zdobyte trzecie miejsce smakuje lepiej niż zostanie na drugim. Wiedziałem, że Ted zainspiruje oberwańców. Ledwo o nim wspomniałem i działa :D
To jest mecz o honor!
Jeszcze raz to napiszę co w poscie nr 7.1
Po pierwsze chodzi o honor a po drugie kasa. 3 miejsce to bronze i kasa z tego dla reprezenacji jest taka, że my takich pieniędzy nigdy nie zobaczymy na oczy.
Na miejscu Kibiców Francji, bym sobie po prostu już wyszedł z stadionu, i spędził te 45 min na plaży.
Obstawialem szalony mecz 3:2 dla Francji. No trudno, będę sie cieszyl drugą połową. Żeby jasne było, fajnie jest, mega szok i czekam na dalsze emocje😃
I chyba skończyło się pompowanie balonika (francja). Jak widać są zwykłymi śmiertelnikami. Żenujące widowiskowo w ich wykonaniu :) oby jeszcze kilka bramek wpadło.
Ciekawe jaki były kursy na 4:0 do przerwy dla angoli 😀
Dobrze, bo obstawiłem że każda strona bedzie mieć gola ale może zaraz Tadzik wygra tysionce :D
Jedziemy ! Nie śpimy XD Jak tutaj będzie 4;4 to ktoś ważny, musiał obstawić takiego łamaka.;D
BTW Anglia na początku trochę jak Francja w pierwszej. Na stojąco, ta druga bramka to kryminał obrony.
Francji nie chciało się w pierwszej połowie. Anglii się nie chce natomiast w drugiej połowie.😝
Tuchel jak to przegra to go przeciez powiesza gdzies na Trafalgar square. A jego nastepnym miejsce pracy bedzie co najwyzej powrot do Mainz.
Ale fajny meczyk. Do boju Francjo
Co za popieprzony mecz ;D No i takiej radochy w meczu od 3 miejsce chciałem. Bayern -PSG ;D Francja wywalone w pierwszej połowie, Anglia w drugą weszła na takiej samej, bo przecież 4 bramki różnicy ;D A ciężko się przestawić z powrotem na szybsze granie. A 1 połowa chyba jednak ich trochę zmęczyła. Ale też 4 kluczowe zmiany Francja zrobiła. Anglia ma jeszcze trzech ważnych zawodników.
Przecież oni w 4 literach mają te 2 mln. Nie o kasę w tym meczu chodź. To mecz Anglia Francja taki jak dla nas byłby Niemcy Polska.
Pierwsza połowa mi się bardziej podobała. Sam mecz natomiast to jedno z ciekawszych widowisk podczas tego mundialu.
Dawać te 4;4. Rozbudzili mnie, a się skończy pewnie tak jak jest. No albo 3;5. No cóż. Starczyło pary i szans na 3 gole.
Właściwie jakby tu wszystko wchodziło, to mogło być spokojnie 6;6 .
Chciałbym takie finału jutro. Ale pewnie dostaniemy szachy 1;1 i karne .
Szkoda tego karnego i jednej świetnej akcji. I wyjebki w pierwszej połowie ;D 6;4 XD No i właśnie po to są mecze o 3 miejsce raz na te 4 lata ;D
Mimo wszystko... Nikt mi nie powie, że zagraliby tak samo w meczu półfinałowym, czy nawet w 1/8. Nikt mi nie powie, że mecz w 1/8 miałby taką samą wagę i pozwoliliby sobie nawzajem na tak wiele, gdyby... wciąż im w 100% zależało.
Mecz rodem z czasów szkolnych. Liczy się atak, obrona leży. Bramek każda strona po 5+ :D
Na koniec Anglia tez pokazuje, ze potrafi wbic gola w doliczonym czasie. Brawo Anglia!
Ktoś coś mówił, że mecze o 3 miejsce są niepotrzebne? Ponad 100 meczów, a ten najbardziej niepotrzebny dał najwięcej radochy.
No dobra, bo brzmię jak Amerykanin co regularnie ogląda NHL i zaciekawił się mundialem przed samym finałem. Padaka straszna, dokładnie tak wyglądały moje (i pewnie nie tylko moje) szkolne rozgrywki międzyklasowe na WFie. Wszyscy najlepsi do ataku, a pozostałe lamusy co zawsze stały jak kołki do przeszkadzania w obronie. Miło było sobie to przypomnieć i wyobrazić sobie jakby to wyglądało w wizualiach Hard Rock Stadium.
Jutro poproszę spotkańsko na odrobinie lepszym poziomie. Może być 1:0, ale z lepszą obroną. I najlepiej bez dogrywki, wystarczy, że sama przerwa potrwa dłużej, bo zachciało im się atmosfery super bowl.
Ale przynajmniej utwierdziłem się w typach na jutro, w 1990 w meczu o 3 miejsce też te bramki padały po dziwacznych akcjach, czas na powtórkę historii we finale i przegraną obrońców tytułu.
Jeśli ktoś tak mówił to mu tatuś/wujek/dziadek/starszy brat nie wytłumaczył, że 3cie miejsce jest fajniejsze niż 2gie. Drugie miejsce jest najgorsze, bo tak blisko wygranej ale jednak przegranko ;)
No dzisiaj rano na początku wątku wywiązała się mała dyskusja na ten temat, w sumie to już taka tradycja, trochę jak narzekanie na zmianę czasu. Mi tam nie przeszkadza, takie mecze dodają uroku, zwłaszcza kiedy to niespodzianki grają tam o honor (ale ten prawdziwy, nie ten polski honor z fazy grupowej). Jakby były też mecze jak na mś w innych dyscyplinach, czyli o 5, 7, 9 miejsce itd., to rzeczywiście można by było narzekać.
Tylko nie podpowiadajcie łysemu, bo to też brzmi jak pomysł, na którym by dużo zarobił.