Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Mass Effect - nie da rady grać dalej?

11.03.2012 20:11
Parheliy
1
Parheliy
55
Captain Trips

Mass Effect - nie da rady grać dalej?

Witam. Szlifuję save'a przed przystąpieniem do ME3 i tak jakoś się wkurzyłem, bo w jedynce nie da się grać dalej po skończeniu głównego wątku?! Chcę jeszcze przejść dodatek Bring Down The Sky, a tu nie mam jak, bo ostatni save mam z walki ostatecznej z Sarenem (nie save'uje podczas gry, polegam tylko na autozapisach).

Jak to w ogóle możliwe, co to ma znaczyć? Przecież w dodatek powinno się dać zagrać po przejściu gry, no bez jaj!

Mowa o wersji X360.

Skoro o dodatkach mowa, które są ważne dla fabuły jeśli chodzi o ME2 (poza Arrival)?

11.03.2012 20:13
ArtoseruS
2
odpowiedz
ArtoseruS
75
Zero Trzy

Przykro. W ME (jedynka) nie da się grać po skończeniu fabuły. Prosta i normalna sprawa.

11.03.2012 20:14
3
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

No nie da się, swego czasu też byłem tym oburzony :P

Shadow Broker jest fajny i ważny, do Overlorda pojawia się odniesienie w ME3, występują też dwie postacie z tego dodatku i kilka razy wspominają o tym podczas całej historii. Jeśli chodzi o Zaeeda, on także pojawia się w 3 ale nie odgrywa ważnej roli w, tak samo jak Kasumi, która występuje tylko w queście pobocznym. Powiedziałbym, że ważność wygląda tak:

- Shadow Broker
- Overlord
- Kasumi
- Zaeed

11.03.2012 20:15
Parheliy
4
odpowiedz
Parheliy
55
Captain Trips

Ale to przecież jest idiotyczne, logiczne, że w dodatek gra się później niż w podstawkę, więc najczęściej już po przejściu gry. To żeby zagrać sobie w dodatek trzeba od nowa grę uruchamiać? Bez sensu, debilne.

BTW ma ktoś wiedzę jakąś, czy Bring Down The Sky jakoś wpływa na fabułę w przyszłości?

11.03.2012 20:18
5
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

@Parheliy - Nie debilne, tylko normalne - po za tym nie trzeba grac jeszcze raz, aby przejsc dodatek. Wystarczy go zainstalowac i na mapie galaktycznej pokazuje sie nowy punkt z ratowaniem jakiejs tam planety przed asteroida i tam zaczyna sie, mi to zajelo moze z 30-40 minut, dodatek. Misje ta mozna wykonac w trakcie przechodzenia zwyklej podstawki, a nie po skonczeniu gry.

Podobno w trojce spotyka sie pewne osoby, wystepujace w tym dodatku i ma to lekkie odwzorowanie w fabule, tyle ze poboczne, nie-glowne.

11.03.2012 20:22
Parheliy
6
odpowiedz
Parheliy
55
Captain Trips

Sethlan - > debilne, bo przeszedłem grę i teraz nie mam jak zagrać w dodatek.

Misje ta mozna wykonac w trakcie przechodzenia zwyklej podstawki, a nie po skonczeniu gry.

No wiem, że można, ale z założenia dodatki wychodzą później niż podstawki, więc w sytuacji, gdy nie miałem dodatku przechodząc grę, nie jestem w stanie w niego zagrać bez ponownego uruchomienia gry.

11.03.2012 20:29
7
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

Ja tam spotkałem tylko jedną osobę z tego dodatku, w queście pobocznym, choć faktem jest że ta osoba podniosła mi trochę ogólny poziom War Assets. :)

11.03.2012 20:49
kęsik
😍
8
odpowiedz
kęsik
161
Legend

To, ze dodatek wychodzi później niż podstawka nie znaczy, że trzeba w niego grać po podstawce...

11.03.2012 21:31
9
odpowiedz
zanonimizowany722242
54
Senator

Zastanawiam się, czy jest jakiś generator save? Sam straciłem swoje save z jedynki i dwójki, a nie chce mi się przechodzić ich kolejny raz. Jest jakis generator który pozwala ustawić wybory itp.?

11.03.2012 21:46
bone_man
10
odpowiedz
bone_man
201
Omikron Persei 8

Egzek --> Generatora jako takiego nie ma.

http://www.masseffectsaves.com/ Jednak na tej stronie jest pełno zapisów, musisz po prostu poszukać i znaleźć jakiś odpowiadający Twoim wyborom.
Tak czy inaczej, wybory z poprzednich odsłon nie mają w sumie żadnego znaczenia.

11.03.2012 23:28
Parheliy
😁
11
odpowiedz
Parheliy
55
Captain Trips

To, ze dodatek wychodzi później niż podstawka nie znaczy, że trzeba w niego grać po podstawce...

Hahaha, no proszę cię, to mam czekać z przejściem gry na ukazanie się dodatku?

12.03.2012 09:59
kęsik
😍
12
odpowiedz
kęsik
161
Legend

Hahaha, no proszę cię, to mam czekać z przejściem gry na ukazanie się dodatku?

Nie ogarniasz. Co z tego, że dodatek wychodzi po podstawce jeżeli fabularnie jego akcja dzieje się w trakcie podstawki.

12.03.2012 10:28
13
odpowiedz
Piotrek.K
203
... broken ...

>>> Co z tego, że dodatek wychodzi po podstawce jeżeli fabularnie jego akcja dzieje się w trakcie podstawki.
Ale to jest wlasnie glupota. Nie kazdemu bedzie sie chcialo tworzyc nowa postac tylko dlatego, ze jakis dev sobie wymyslil, ze jednak ten dodatek mozna zagrac TYLKO w trakcie podstawki, a nie np. po jej skonczeniu...

Forum: Mass Effect - nie da rady grać dalej?