Mandat za złe parkowanie
Czy policja może zrobić zdjęcie samochodu zaparkowanego na miejscu dla niepełnosprawnych nie pozostawiając kwitku za szybą i wystawić za to mandat, wysyłając pocztą???
a w ciągu ilu dni przychodzi??
Nienawidzę takich chamów i buraków. Mam nadzieję, że ci dowalą taki mandat, że nauczysz się parkować tam gdzie się powinno.
Nie zrobiłem tego świadomie. Znak tak niefortunnie stał, że go nie zauważyłem, dpoiero gdy po 25 min wracałem zauważyłem go. Nie jestem pewien czy w tym czasie mogłabyć tam policja...
Jeśli nie masz kwitku to znaczy, że Policji tam nie było i ci się upiekło.
Policjant po cywilnemu też może wystawić ci mandat. Ja tak miałem. Znak był zasłonięty gałęzią od drzewa. W sumie należało mi się :)
Znak był zasłonięty gałęzią od drzewa.
jesli faktycznie tak było, to trzeba było się odwoływać. Kurwa, niech jeszze w krzakach stoi, albo leży w rowie. Nie popełniasz wtedy wykroczenia.

Jesteś pewny, że miejsce parkowania było prawidłowo oznakowane?
parking - miejsce zastrzeżone.
Znak oznacza miejsce przeznaczone na postój pojazdu uprawnionej osoby.
Wielu zarządców dróg i parkingów popełnia przy oznakowaniu pionowym "kopert" błąd i nie umieszcza pod znakiem tabliczki. Na tabliczce może być symbol osoby niepełnosprawnej lub napis dla kogo miejsce oznaczone jest przeznaczone.
Znak bez tabliczki informującej o tym, dla kogo jest on przeznaczony, jest nieważny, więc z takiego miejsca parkingowego może korzystać każdy.
ja tez raz stałem na zakazie parkowania, z przyzwyczajenia, bo całe życie, ten odcinek drogi nie był oznakowany i można było stać, to tam sie zatrzymałem, dostałem blokade i kwitek od straży miejskiej. 100zl kary.. i tak im nie zapłacę. jakiś czas później znak zdjęto.. ;| akurat straży miejskiej nic się nie należy, darmozjady jedne, nic nie robią tylko kierowców łapią.. zero z nich pożytku
dostaniesz mandat, 100zl maks to jest najwyzsza kara i 1pkt zlej to i nie plac;p
mirencjum -> W przypadku parkingu dla osób niepełnosprawnych wystarczy sam znak poziomy P-24. Tabliczka nie jest potrzebna.
pawcio005 -> Nie pamiętam, ile punktów karnych jest za parkowanie na miejscu dla inwalidów, ale mandat wynosi 500 zł. Nie mniej.
Ace --> Zgadza się. Mi bardziej chodziło o sytuację przedstawioną na zdjęciu. Koperta, znak, ale bez tabliczki inwalidy. Dużo pojawia się takich samowolnie robionych miejsc parkingowych dla "niby inwalidów".