Ma ktoś Steam Controller? Czy lepiej Dualsense?

Forum Technologiczne
Odpowiedz
13.07.2026 14:52
Lateralus
1
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Ma ktoś Steam Controller? Czy lepiej Dualsense?

Czy ktoś z Was posiada Steam Controller i go użytkuje? Jak wrażenia, opinie, czy warto i jest sens to kupić bo mam właśnie taką możliwość.
Czy istnieje w nim granie bezprzewodowo, w sensie czy jest jakiś adapter jeżeli nie mam bluetooth w PC? Czy tylko wtedy po kablu :/

Czy lepszy będzie pad od ps5 z dualsense.

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-13 15:42:52
13.07.2026 14:59
Narmo
2
odpowiedz
Narmo
45
nikt

Nie mam, ale na jedno pytanie mogę odpowiedzieć. Tak, ma adapter który pozwala na łacznosć bezprzewodową. "Puck" służy też jako magnetyczna ładowarka.

13.07.2026 16:32
3
odpowiedz
szatan
70
Generał

Pad spoko. Można się łączyć bezprzewodowo za pośrednictwem odbiornika "puck", który służy również do ładowania pada, albo przez bluetooth. Dwa touchpady mogą zastąpić mysz i klawiaturę. Porównanie mam tylko do pada xbox one i generalnie jeśli chodzi tylko o granie, to są podobne.

13.07.2026 17:03
mario7777
4
odpowiedz
mario7777
162
JUVENTINI FOREVER

Dualsense to najtragiczniejszy pad, bateria słabo trzyma, a po jakimś czasie dryfują analogi. Ja od siebie polecam Flydigi apex 4 lub 5, adaptacyjne spusty jak w dualsense, pod aplikacja gotowe ustawienia pod rózne gry, bateria trzyma jak na taki pad długo, oólnie lezy dobrze w rękach. Tetsowałem rózne pady i pod PC zostawiłem Flydigi vader 4, Apex 4 oraz 5. Na konsoili mam badzienwe dualsense z ps5 oraz pod laptopa syn ma pada od XBOX X. Teraz jest promka na flydigi vader 4 za 169 zł w MM. A apexy można wyrwać za ok 250 zł z Chin, choć teraz nie wiem jak to wyglada z tymi chorymi opłatami. W naszych sklepach APEX kupisz za ok 400 /500 zł.
Tutaj recka starszego modelu Apex 4
https://envytech.pl/flydigi-apex-4-test-recenzja/

Apex 5
https://www.nintendoswitch.pl/recenzja-flydigi-apex-5-technologiczny-potwor-ktory-nudzi-sie-przy-nintendo-switch-2/

post wyedytowany przez mario7777 2026-07-13 17:10:28
Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl