Listopad 2025, poprawki, błędy i problemy.
OK, dziękujemy za wszystkie uwagi i sugestie, prosimy o więcej.
Prace cały czas trwają.
-------------------------------------------------------------------------------------------
PRACE TRWAJĄ NAD:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Strona “Moje Gry” !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Będzie, będzie lepsza, to co ustawiliście przez lata pojawi wam się tam - już niedługo.
Wiele osób o tym pisze, tak, dla nas ta strona też jest bardzo ważna.
Forum
- Ogólnie skrypty, wieszanie się, brak przeładowania strony itd. - tak wiemy każdego dnia jest lepiej.
- W niektórych wątkach, dodanie nowego posta nie odświeża strony, double click
- W edycji postu brakuje zmiany obrazka, usunięcia obrazka, brak ustawienia kolorystyki premium
- Poprawić / zmienić "przywoływanie", tak żeby działało na mobile i łapało wszystkie ksywki, poprawić przywoływania ze "spacjami"
- Nie działa dodanie Avatara, zmienić metodę.
- Szerokość stron forum, zbyt mała, powinno być jak dawniej, białe paski po bokach są problemem
- Układ okna do postowania, zwinięte funkcje, za dużo miejsca
- błędy w numeracji postów
- Ustawić edycję postów dla wszystkich na 24h, dla VIP na 7 dni - zlikwidować ograniczenia czasowe na edycję postu dla nowych czytelników
- Odpowiedź na wyróżnionego posta nie działa
Komentarze pod materiałami.
- Więcej, inny wybór, prawdziwe komenatrze - zajmiemy się tym, będzie lepiej.
Oceny
Dodać do zmiany oceny możliwość usunięcia oceny
Inne:
- Serduszka pod materiałami powinny być klikalne zamiast guzika
- Pasek scroll przy bocznym menu
- Problemy z “opera GX” i niestandardowymi przeglądarkami
-------------------------------------------
Uwagi jarod6665
Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie chodziło mi o wyszukiwanie samo w sobie, a o bezpośrednią informację na jakich platformach dany tytuł został wydany oraz o filtrowanie gier w serii wg platformy. Tak abym mógł sobie łatwo wylistować wszystkie tytuły wydane na np. PS3 z danej serii. Te opcje były w poprzedniej wersji serwisu i były bardzo łatwo dostępne. Warto je przywrócić.
pieterkov doskonale zrozumiał o co mi chodziło. Nie ma filtrowania gier w serii po platformach. Trzeba klikać każdy tytuł i skrolować w dół, aby dowiedzieć się na jakiej platformie wyszedł. Strasznie uciążliwe przy większych seriach.
Ta wyszukiwarka, którą podałeś to inny temat i wolałbym nie mieszać ale kilka uwag.
- wyszukiwanie tylko gatunków gier,
- brak sortowania alfabetycznego,
- sortowanie tylko w jedną stronę, dla daty od najnowszych do najstarszych. Nie da się tego odwrócić.
- liczba wyników ograniczona do około 140. W bazie danych macie 5600 pozycji na PS4, można wyświetlić tylko znikomą część, bezużyteczne.
- brak podziału na strony, przy skrolowaniu wyniki ciągle doładowują się do tych 140 i koniec. Stosujecie przecież podział na strony w innych częściach serwisu, więc czemu nie tutaj ?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uwagi: Wrzesień73
Zauważyłem, że w niektórych wątkach (np o serialach) nie da się dodawać obrazków. Przycisk niby jest, ale jakoby go nie było.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROZWIĄZANE:
Nie spisuję wszystkiego tylko piszę to co wymaga wyjaśnienia.
W Firefox nie powiększają się obrazki na forum - powiększają się poprawnie, chyba że masz blokady w stylu adblock
Brak platform w encyklopedii - platformy są na stronie końcowej encyklopedii, tam gdzie jest opisana gra, trzeba trochę zjechać niżej, przy platformach są daty premier na konkretną platformę (jak są) i wersje językowe (jak są i są inne niż angielska)
- Obiekty reklamowe w filmach pojawiają się czytelnikom z abonamentami - już ich nie ma.
- Przyciski “najnowsza odpowiedź” nie działa prawidłowo
- “Skocz na koniec wątku” nie działa prawidłowo
"Brak platform w encyklopedii - platformy są na stronie końcowej encyklopedii..."
Widzę, że temat częściowo poruszony więc dodam trochę od siebie. To prawda, platformy są ale jest brak filtrowania gier w serii po platformach.
Przykład: Wyszukuję Medal of Honor, wybieram obojętnie jaki tytuł i następnie seria lub bezpośrednio seria gier z pierwszego linka (tu na plus, że ten link do serii pojawia się na pierwszym miejscu). W tym miejscu, gdzie mamy wylistowane wszystkie gry w starej wersji systemu było od razu pięknie pokazane na jakich platformach dana gra wyszła i dodatkowo była świetna opcja filtrowania. Klik na X360 to pokazuje tylko tytuły na X360, klik na PS4 to tylko tytuły na PS4. W nowej wersji tego nie ma i osobiście mi strasznie tego brakuje. Mamy tylko ikonki informujące o platformie/producencie bez żadnych szczegółów.
Obie łapki w górę aby te dwie funkcje przywrócić.
https://www.gry-online.pl/gry/szukaj/
Niestety tutaj można szukać tylko gatunków, a nie gier z serii. Są takie gry jak np. final fantasy gdzie tylko kilka gier wyszło na pc... i trzeba przeglądać całą długą listę której nie da się filtrować: https://www.gry-online.pl/gry/seria-final-fantasy/z038e
Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie chodziło mi o wyszukiwanie samo w sobie, a o bezpośrednią informację na jakich platformach dany tytuł został wydany oraz o filtrowanie gier w serii wg platformy. Tak abym mógł sobie łatwo wylistować wszystkie tytuły wydane na np. PS3 z danej serii. Te opcje były w poprzedniej wersji serwisu i były bardzo łatwo dostępne. Warto je przywrócić.
pieterkov doskonale zrozumiał o co mi chodziło. Nie ma filtrowania gier w serii po platformach. Trzeba klikać każdy tytuł i skrolować w dół, aby dowiedzieć się na jakiej platformie wyszedł. Strasznie uciążliwe przy większych seriach.
Ta wyszukiwarka, którą podałeś to inny temat i wolałbym nie mieszać ale kilka uwag.
- wyszukiwanie tylko gatunków gier,
- brak sortowania alfabetycznego,
- sortowanie tylko w jedną stronę, dla daty od najnowszych do najstarszych. Nie da się tego odwrócić.
- liczba wyników ograniczona do około 140. W bazie danych macie 5600 pozycji na PS4, można wyświetlić tylko znikomą część, bezużyteczne.
- brak podziału na strony, przy skrolowaniu wyniki ciągle doładowują się do tych 140 i koniec. Stosujecie przecież podział na strony w innych częściach serwisu, więc czemu nie tutaj ?
Ogólnie wygląda, że wyszukiwarka jeszcze w powijakach.
Dodajcie TOP Gry 10
Przed premierą
I
Po premierze
Jak było kiedyś
==Szatę graficzną na zbliżoną do roku 2020==
Strona wymaga sporo poprawy ...
https://www.gry-online.pl/gry/nowe/ Top gry po premierze
https://www.gry-online.pl/gry/nadchodzace/ Top gry przed premierą
Nie wiem jak to jest ale nie działa buton dodawania komentarza. Tzn. działa ale by widzieć swojego posta jako opublikowanego muszę pacnąć w F5.
PS. W niektórych wątkach.
Mam nadzieje że to poprawicie i będzie wyświetlanie jak dawniej
W formie kafelków obok ciebie
Top 10
Przed premierą
I
Top 10 po premierze
Nie ma na liście buga polegającego na tym, że wejście w niektóre wątki z poziomu listy wątków nie przenosi na ostatnią stronę tylko otwiera na pierwszej.
https://www.gry-online.pl/forum/seriale-s05e09/z6fe521c
https://www.gry-online.pl/forum/gry-onlinepl-pytania-i-uwagi-najnowszy/z7fca508
https://www.gry-online.pl/forum/swiat-xboxa-149/z61009b19
Z jakiegoś powodu brakuje w linkach parametru na końcu.

Po kliknięciu komentarza pod artykułem, otwiera się pole wprowadzania komentarza na forum.
Nie da się więc np. odwołać do treści newsa poprzez przewinięcie sobie do góry. Nie da się też odwołać do innych komentarzy, bo ich nie widzimy.
Miała być dodana możliwość odpowiadania na pierwszy komentarz, ale miałem już kilka sytuacji, gdzie pisałem pierwszy komentarz i on znikał, musiałem go potem pisać drugi raz.
Gdy edytuje post, komentarz nie zmienia się i nie zatwierdza tylko muszę klikać odśwież.
Daty premier powinny byc podzielone na platformy bo np ETS2 wyszedl na kompa w 2018 a na PS5 jeszcze nie
Czas na głosowanie
Nowa szata graficzna
VS
Stara szata graficzna
!!!
Może to tylko wrażenie, ale wydaje mi się że ruch na GOLu spadł na nowej odsłonie, jestem przekonany że wcześniej było więcej komentarzy w tematach, ale oczywiście mogę się mylić.
zróbcie coś żeby wyświetlały się wszystkie gry a nie tylko te ze wierzchu
Zauważyłem, że w niektórych wątkach (np o serialach) nie da się dodawać obrazków. Przycisk niby jest, ale jakoby go nie było.
No i moglibyście zrobić tak, żeby post się wyświetlał od razu po wrzuceniu. Teraz to jest loteria. Czasami się wyświetla, czasami nie (u mnie chyba częściej nie). Nigdy nie wiadomo, czy prawidłowo się dodało.
Mam prośbę do osób zgłaszających, że im się strona nie odświeża po dodaniu posta - napiszcie który to był wątek, który post o ile jest tam więcej waszych postów i jaka przeglądarka.
Ja zauważyłem taki przypadek tylko w następującym zestawieniu:
- Wątek:
https://www.gry-online.pl/forum/w-co-gracie-aktualnie-6/zcfe1dff?PAGE=1#post0-16826769
- Przeglądarka:
Firefox
cała reszta dodawana była normalnie.
Dosłownie przed chwilą taka sama sytuacja:
- Wątek:
https://www.gry-online.pl/forum/screeny-z-gier-70/z6100b8f5#post0-16828932
- Przeglądarka:
Firefox
i jeszcze taka prośba zróbcie coś żeby były zaznaczone gry które się przeszło całe
Ja nie wiem ile jeszcze trzeba pisać do nich aby wrócił stary tzw. UI albo chociaż aby ludzie mieli wybór.
nawet na 55 calowym ekranie ta strona jest nie czytelna hahah szacun :)
Dodajcie USUWANIE POSTÓW
Taka sama sytuacja co z ocenami. Czasami można się zwyczajnie pomylić i np. napisać pod złym wątkiem, albo jak wyżej można spróbować wysłać post, ten się nie pojawi, napiszesz drugi raz, a potem się okazuje, że jednak 2 się napisały.
Usuwanie ocen by się akurat przydało. Mam wiele gier ocenionych na złych platformach, by się zrobiło porządek. ;)
Baza gier niestety nie działa albo tak ma być teraz (chociaż to byłoby dziwne, skoro baza jest ogromna), chcąc wyszukać gry po dacie i roku, pokazuje tylko gry z najbliższych dni i około miesiąca i dalej nie pokazuje i nie ma stron do wyboru i przeskoczenia dalej.
Klikam wyszukiwarkę gier, ustawiam np. PC, po dacie wydania i opcje wszystkie lata. I pokazuje tylko gry z ostatniego miesiąca, kiedyś jak kafelki się kończyły, to można było przechodzić na kolejne strony itp. i sobie szukać dalej.
Czy tylko mi przestało działać "przeskakiwanie do najnowszej odpowiedzi"? Ta taka strzałeczka w dół. Nie działa na operze, chrome, nawet na telefonie.
Czy naprawiono już problem polegający na tym, że dodanie odpowiedzi nie odświeża wątku? Żeby zobaczyć swój wpis, muszę odświeżyć wątek "manualnie". Za każdym razem. (PC, Chrome / Android, Chrome).
U mnie problem występuje nagminnie w różnych tematach (na firefoksie). W zasadzie chyba częściej mi się nie odświeża, niż odświeża.
Też w niektórych wątkach mam ten problem na Chrome. Kilka razy działa wzorowo, a potem kilka razy kiła i mogiła.
Mam tak samo. Opera.
Dodatkowo czasem przez to potrafi też nie wejść wcale odpowiedź i nawet temat jaki tworzymy.
Nie można w ogóle zdjęcia dodać. Przeglądarka - Edge.
Edit: Poszło za piątym razem.

To znowu ja z problemami :) Chciałem dodać recenzję z oceną pod grą w encyklopedii ale wygląda jakby nie można było wystawić oceny grze jeżeli jest to pierwszy komentarz tworzący wątek pod nią. Przy pisaniu komentarza nie pojawia się przycisk ocena. Wcześniej, przed zmianami na pewno było dobrze bo miałem takie sytuacje gdzie w pierwszym poście ocenę wystawiałem.

Jeżeli chcesz już teraz wystawić ocenę, to możesz na karcie encyklopedii kliknąć guzik "Oceń", wystawić ocenę i po jej zatwierdzeniu kliknąć w guzik "Chcę napisać recenzję gry". Zostaniesz przekierowany na forum i będziesz miał tak, jak na załączonym obrazku.
A my ogarniemy asap to, żeby przy dodawaniu komentarza też było to możliwe.
Brakuje mi opcji wybrania premier na dany rok. Bo mamy ostatnie 30 dni, nadchodzące premiery itp. a chciałbym wiedzieć np. jakie gry wyszły w roku 2025
Wciąż nie działa mi dodawanie obrazków w niektórych tematach. Przycisk "dodaj obrazek" zwyczajnie nic nie robi. Przeglądarka firefox.
Taka pierdoła, ale fajnie byłoby jakby można było zmieniać kolejność gier w kolekcji np. je przeciągając, a jeśli nie to, żeby było one "posortowane" np. ze względu na to na jaką konsole dana gra jest. W poprzednim wyglądzie to wszystkie gry chyba, były w kolekcji pokazane w kolejności ich dodania ;).
Lol post o tym ze strona nie dodaje postow nie zostal dodany. Wezcie to naprawcie
RSS chyba nie działa tak jak powinien, teraz w newsroomie jest taki ładny link RSS i tam jest napisane, że można wybrać sobie różny link RSS z poszczególnymi treściami.
Tylko, że w RSS z newsami o grach wydaje się lądować wszystko, tech, filmy i seriale.
Choć lepiej by było, gdyby był jeden wspólny link RSS aż do poziomu publicystyki, tylko konfigurowalny, w ten sposób można by łatwo zrobić kombinacje do wyboru, bo teraz się nie da.
Coś się zepsuło w kwestii informacji w encyklopedii. Po wejściu na serię Syphon Filter nie jest uwzględnia część 2 (https://www.gry-online.pl/gry/seria-syphon-filter/zc5d3). Na stronie Assassin's Creed Origins, w miejscu dodatków, błędnie wyświetlany jest dodatek do Assassin's Creed: Odyssey (oprócz dwóch właściwych do Origins). We wcześniejszej wersji strony takich błędów chyba nie było, podejrzewam, że może być ich więcej.
Dodam od siebie, bo właśnie popełniłem coś, za co mi wstyd, no ale działanie strony temu nie sprzyja. Otóż zamiast zgłosić komentarz, który jest dość obrzydliwy (gość życzył, by rosjanie znacząco pomordowali ukraińców i jakże "sprytnym" pomysłem byłoby zsyłanie ich do Rosji w zamian za obietnicę bezpieczeństwa), to dałem mu serduszko... no i w starym systemie przy takich pomyłkach to mogłem dać zaraz po tym łapkę w dół, by się wyzerowało - a tu, że ich nie ma, to cóż.
Nie podoba mi się ogólnie usunięcie łapek w dół na tym forum, z oczywistego powodu, że jest tu po prostu za dużo trolli wszelkiej maści, a jak nie trolli, to po prostu siewców nienawiści, czasami i dezinformacji, jak demokratycznie w większości się ich uciszało, tooo trochę balansowało to problem z tym, że moderacja po prostu nie wyrabia, no ale jak widać jest też problem jak wyżej, gdzie małego ludzkiego błędu nie da się poprawić (a i to swoją drogą przez to, że odświeżałem po kilka razy, żeby strona w ogóle zauważyła, że jestem zalogowany).
Tak tylko przypominająco , liczę że wszystkie oceny gier , które na GOLu przez tyle lat grając na bieżąco sobie oceniałem, aby mieć historyczną bazę danych gier w jakie grałem w całości powrócą?
W sensie to tak jakbyście na Filmwebie czy IMDB użytkownikom skasowali listy filmów obejrzanych i ocenionych. Myślę że jesteście odpowiednio świadomi aby tego nie robić?
Newsy na głównej stronie powinny mieć podstrony, na co mi klikanie "pokaż więcej wiadomości" jak gdy to kliknę to nadal widzę 70% starych wiadomości i muszę znowu paluchem zjeżdżać w dół by zobaczyć te dalsze wiadomości?
Dalej nie da się kursorami przesuwać zdjęć w galerii, co niby miało być szybkie i proste do korekty...
Czy da się przywrócić wykres ocen z tytułami tak jak było kiedyś?
Nie wiem jak inni, ale mnie najbardziej interesują gry, które zaznaczyłem, że jestem zainteresowany, więc jak wchodzę na moje konto/gry to dobrze by było, żeby ta sekcja była jakoś wyeksponowana albo co najmniej pierwsza od góry. Da się tak?
Nie działa logowanie przez google account. Wywala błąd po stronie google: "404. Wystąpił błąd. Nie udało się znaleźć żądanego adresu URL na tym serwerze. To wszystko, co wiemy."
Jedynym obejściem jest "przypomnij hasło" i podanie maila przez który się logowało przez google account. Na maila dostaniesz swój "login" a hasło musisz nadać nowe ale za to dalej masz to samo konto na GOL-u.
Właśnie, kiedy będzie można kursorami przesuwać zdjęcia w galerii? uciążliwe to jest strasznie.
Miała być dodana możliwość odpowiadania na pierwszy komentarz, ale miałem już kilka sytuacji, gdzie pisałem pierwszy komentarz i on znikał, musiałem go potem pisać drugi raz.
[link]
Usunęliście wszystkie archiwalne wiadomości i informacje o premierach czasopism takich jak Komputer Świat gry, click itd? Przykład takiej strony https://web.archive.org/web/20220327214236/https://www.gry-online.pl/S048.asp?NUMER=541
https://www.gry-online.pl/gry/vivat-slovakia/z26903
użytkownikowi o nick esetler napisałem że vivat slovakia to zajebista gra będzie i ktoś jeszcze mu coś napisał a teraz na nowym forum tego nie ma
https://www.gry-online.pl/gry/vivat-slovakia/komentarze/z26903
Komentarze to coś nad czym jeszcze debatujemy i najprawdopodobniej będą zmieniane za jakiś czas.
Chciałem dziś wkleić śmiesznego mema i wyszło to, co już zgłaszałem dwa razy - dodawanie obrazków w większości (nie we wszystkich, ale w większości) tematów u mnie nie działa. Problem chyba nie jest powszechny, bo widzę, że obrazki innych przechodzą tam gdzie ja nie moge ich wkleić. Ktoś ma jakiś pomysł czemu tak się dzieje i co mogę z tym zrobić? Bo moje poprzednie dwa zgłoszenia zostały chyba całkiem zignorowane. Używam firefoxa, ale sprawdziłem też na edge i również nie działa.
To może napiszę w imieniu tzw. wszystkich kiedyś to było forum a teraz.... teraz chyba trzeba będzie się rozejrzeć za czymś innym za czymś co nie będzie LUPĄ :)
oni i tak chyba nie czytają co się do nich pisze.
oni nie wiedzą że stare bywa lepsze ? a nowe ? no cóż nie zawsze zależy co nowe :)
Chciałbym zawnioskować o przywrócenie paska wyszukiwania na górze ekranu. Klikanie lupki to dodatkowy zbędny krok, bo połowa górnego paska jest pusta i spokojnie pomieściłaby wyszukiwarkę jak na starej stronie.
A druga propozycja w myśl zasady redukcji klików jest taka, że jak mamy otwartą stronę gry np. https://www.gry-online.pl/gry/kingdom-come-deliverance/zc3b4c to kliknięcie przycisku "seria" powinno od razu otwierać stronę serii np.: https://www.gry-online.pl/gry/seria-kingdom-come-deliverance/z8101f zamiast tylko scrollować do sekcji, w której trzeba jeszcze raz kliknąć "gry z serii X" - tym bardziej, że nie da się kliknąć kafelka z innymi grami z serii, cała szerokość tej sekcji prowadzi do tego samego.
Miałoby to jako taki sens gdyby w danej sekcji dało się przejść do innej gry LUB przejść do strony z listą gier z serii, ale skoro dostępne jest tylko to drugie działanie, to po co ta sekcja w ogóle istnieje?

Regularnie pojawia się jakiś błąd graficzny pod koniec wątku. Awatar zachodzi na belkę. Zgłaszam.
wyszukiwarka ? jaka wyszukiwarka ? obecnie to tu nie ma czegoś takiego scalili szukanie z google czy z czymś takim i zamiast wyszukiwać tylko dany tytuł na DANEJ STRONIE to szuka po całym internecie.... pfff mocne
w tej wyszukiwarce mógłbyś co najwyżej szukać wyszukiwarki... :) szkoda pisać i tracić czas na to obrócić stronę do góry nogami nie sądziłem że zrobią coś takiego..
Na telefonie z Operą dodawanie komentarzy raz działa, raz nie. Podobnie z edycją.
w grach gdzie pisze kiedy ma być wydana np na PC to nie działa przycisk klikam w PC to się wyświetla takie coś tu daje link https://www.gry-online.pl/gry/pc/
Nie wiem czy ktoś już to pisał, ale brakuje mi możliwości zobaczenia kto wyprodukował daną grę i wydał. W starej wersji można było wejść z profilu danej gry i sprawdzić to sobie, a tam było widać przykładowo jakie inne gry były stworzone przed dane studio.

Czy możecie zablokować zawijanie wierszy w przyciskach kategorii? To chyba przez to powiększenie stron w Operze na mobilkach produkuje takie kwiatki :/ (po obróceniu telefonu zwiększa się szerokość i przyciski wyglądają normalnie, zostają takie nawet po powrocie do orientacji pionowej, ale odświeżenie strony na nowo wszystko psuje)
Czy moglibyście dać gdzieś w widocznym miejscu na stronie gry w encyklopedii, ocenę własną gracza? To naprawdę ułatwiłoby życie. Czasem się zdarza że przeglądam jakieś gry sprzed dekady albo starszy i nawet nie pamiętam czy w nie grałem, a gdyby była gdzieś przy tytule moja ocena Wszystko byłoby jasne od razu!
W przypadku komentarzy link odsyłający do źródła (np. "Zobacz wpis komentowanej gry") jest widoczny tylko z pierwszej strony. Gdy jesteśmy na kolejnych stronach, link jest niewidoczny. A fajnie by było gdyby był.
Mam nadzieje że przywrócicie w moje gry opcje "grałem" i "ukończyłem" bo masę czasu poświęciłem by dodać wszystkie gry które grałem w profilu i bez tego już raczej na stronę nie będę zagladać...
Może nie da się tego odczuć na zewnątrz czy na forum, ale praca wre cały czas. Wg naszego arkusza "to do" poprawiliśmy lub usprawniliśmy od wgrania strony 530 różnych rzeczy, od pierdółek wizualnych pod całe podsystemy. Do zrobienia czeka 90 już klepniętych przeze mnie rzeczy i kolejnych 50 rzeczy czeka na omówienie, dyskusję i approval. Wiec generalnie jest co robić. Na liście są wymienione np. przez
Wszystko jednak troszkę się opóźnia, bo priorytetem są profile użytkowników i powiązane z nimi powiadomienia dotyczące obserwowanych gier - powinniśmy je dowieść do końca tego miesiąca.
Oj, dowiedziałem się w końcu coś o tym RSS :-)
Ale to aż taki problem to filtrować, zakładam, że, przynajmniej wewnętrznie już oznaczacie co jest w sekcji "gry", a co "filmy", "tech" itp., no to zostawić w RSS gry tylko rzeczy z "gry" i ok.
I rozumiem, że są priorytety i musicie jakoś w zaistniałem sytuacji podzielić pracę, natomiast mam nadzieję, że nie jest to wszystko układane w kolejce dużych i ważnych rzeczy najpierw, która blokuje mniejsze rzeczy, które wymagają mniej czasu.
Już nawet nie tylko o ten RSS chodzi, tyczy się to wszystkich mniejszych poprawek, więc mam nadzieję, że te mniejsze poprawki mają osobną równoległą kolejkę, bo tak to może to trwać i trwać, patrząc na listę zgłoszeń. Liczę na pewien balans.
Sorry, że tu piszę, ale to jedyne miejsce gdzie ktoś wspomniał to RSS.
Dalej tego nie ma najwazniejsza funkcja zarty sobie robia tyle czasu juz bez info o grach ktore mnie intersuja
Mnie najbardziej rozwala, że zmienili wygląd całego GOLa bez zmieniania od razu i wprowadzania nowej kolekcji gier. Czemu po prostu nie poczekali ze zmienieniem wyglądu całej strony do czasu aż "Moje gry" będą w pełni ukończone i byłoby można obie rzeczy wprowadzić na raz lol.

Wiem, że już pisałem o tym w innym temacie, ale zaryzykuję i przekleję post też tutaj:
Nie wiem czy to już było gdzieś poruszane i czy ma związek z nowym wyglądem strony, ale wcześniej pod "Przegląd Prasy" (może też "Teksty -> Prasa o grach" - wg googla) można było przeglądać niemalże wszystkie okładki i opisy czasopism Play / Komputer Świat Gry / CD-Action itd. Teraz linki nie działają i jedynie wyświetla się info "The page you requested was removed.".
Czy to zostało gdzieś przeniesione, ewentualnie czy zostanie to przywrócone?
przykładowy link + screen:
https://www.gry-online.pl/S048.asp?NUMER=370
Komputer ŚWIAT GRY, zawartość numeru 11/2005
Nie zostało to nigdzie przeniesione. Oglądalność była praktycznie zerowa, więc pochowaliśmy ten dział i uczciliśmy prasę papierową minutą ciszy. Żeby nie było, czasy wydawania Secret Service i Computer Studio uważam za najlepsze ever.
Bardzo słaby ruch i przykre że usuwacie takie historyczne informacje. Skoro tak, to wywalcie wszystkie archiwalne newsy i recenzje sprzed 20 lat, bo się nie klikają.
Rozumiem, że podobny los spotkał wasze gierne komiksy? One reliktem przeszłości są dopiero od niedawna, a wyszukać ich też już się nie da. W dobie wszędobylskich obrazków AI takie twory to naprawdę złoty relikt, żal usuwać takie dzieła, choćby z szacunku dla samych autorów, którzy naprawdę trzymali dobry poziom.
Komiksy trzymamy w archiwum w firmie; może nadejdą kiedyś lepsze czasy, że ludzie będą chcieli je oglądać. Tymczasem nie chcieli. A trzymanie nieaktywnych/niepopularnych stron nie jest dobrym pomysłem, bo algorytm...
Czytelnicy/użytkownicy Internetu sami dopuścili do hegemonii bigtechów, jak Google, to teraz mają tytuły pod Google Discover i treści pod algorytmy. My możemy się albo dostosować, albo się zamknąć.
Z całym szacunkiem, ale GOL nigdy nie brał na siebie odpowiedzialności za dziedzictwo polskiej prasy papierowej. Wiem, że jesteśmy wiekowi i dla wielu archaiczni, ale bycie muzeum papieru to nie nasza misja.
nigdzie nie widzę przycisku by zaznaczyć że się grę przeszło całą zróbcie coś żeby to było
Czy było już, że ocena w poście nie jest widoczna? Zaznaczyłem ocenę ale po publikacji postu ocena się nie pojawiła. W edycji postu w ogóle nie widzę możliwości dodania lub edycji oceny.

Strona się Wam chyba popsuła, mam tak na komputerze jak i na komórce. Nie ładują się obrazki.
Może nie jestem na bieżąco ale oceniłem 2 gry i nie wylądowały one w dziale "Moje Gry"...
Heh, śledziłem ten wątek i to szaleństwo, ile małych błędów wciąż się pojawia. Niektóre problemy są drobne, ale naprawdę psują doświadczenie z gry. Myślę, że pomogłoby, gdyby deweloperzy wypuścili łatkę, która najpierw naprawi powtarzające się błędy, zanim dodadzą nową zawartość. Również to, że wszyscy dzielą się sposobami na obejście problemów, jest całkiem przydatne to jak mini poradnik społecznościowy, jak przetrwać do czasu oficjalnej poprawki. Szczerze mówiąc, doceniam fora takie jak to, gdzie gracze sobie pomagają, zamiast tylko czekać i mieć nadzieję na aktualizacje.
Kiedy w galerii mamy wglad we wszystkie obrazy do danej gry i klikniemy w wybrany obraz to po esc powinniśmy wrócić do widoku tych wszystkich obrazów, a nie do strony gry. To strasznie irytujące i wymusza oglądanie obrazów po kolei. w tym momencie to wyglada tak: klikam w galerie-przycisk pokazujacy wszystkie obrazy-klikam dany obraz-esc, to cofa mnie do strony gry i zeby zobaczyc inny obraz (nie nastepny/poprzedni) trzba przejsc cala scieake od poczatku.
Jak widac sam opis problemu jest dlugi, tak samo jak sciezka ktora wymusza obecny interfejs na uzytkowniku.
najgorszy wczesny dostęp w historii
przebił wszystkich, nie w pozytywnym sensie
brak jakiegokolwiek planu i pojęcia co się robi i jak
znaczenie gorzej i gorsze podejście lekceważące, bardziej anty konsumenckie niż tragiczny ubi
jakby to była gra na steam to by miała w większości negatywne recenzje
bez perspektyw na poprawę przez minimum miesiące
Zauważyłem że w niektórych wątkach przycisk dodawania obrazka nie działa. i widzę że nie tylko ja mam ten problem. Ale przypadkiem znalazłem rozwiązanie....Należy napisać post i zaraz po dodaniu kliknąć Edycja i przy edycji posta....Przycisk dodania obrazka działa! To tak gdybyście mieli z tym problemy, bo nie działał mi ów przycisk czy to w wątku filmwym Obcy: czekamy na następne starcie czy też w moim A ja nadal kupuję płyty czy w wątku Nasze Książki....I pewnie jest tak w wielu innych.
Dzięki za obszerny update i za to, że zbieracie feedback od społeczności – to naprawdę widać i doceniamy, że nie zamiatacie problemów pod dywan.
Chciałbym się odnieść do kilku punktów, szczególnie tych, które najbardziej wpływają na codzienne korzystanie z serwisu:
1. Strona „Moje Gry”
Bardzo dobra wiadomość, że nad nią trwają intensywne prace. To dla wielu użytkowników kluczowa część serwisu, bo jest związana z latami aktywności i budowania swoich kolekcji. Fajnie, że stare ustawienia mają zostać zachowane – to bardzo ważne.
2. Forum – największe problemy
Najbardziej dają się we znaki:
brak pełnego odświeżania po dodaniu postu (często trzeba klikać 2 razy),
brak możliwości edycji/usuwania obrazka i ustawień premium w edycji postów,
problemy z przywoływaniem użytkowników (szczególnie ze spacjami i na mobile),
niedziałające avatary,
zbyt wąski układ forum i białe pasy po bokach,
zbyt mało miejsca w oknie pisania postów + niepraktycznie zwinięte funkcje,
błędy w numeracji postów,
problemy z odpowiedzią na wyróżnione posty,
niepoprawnie działające przyciski „najnowsza odpowiedź” i „skocz na koniec”.
Dobrze, że to wszystko zostało wypisane wprost – oby te punkty miały wysoki priorytet, bo realnie wpływają na komfort korzystania z forum.
Jak ma działać funkcja powiadomień push, dostaje jedynie email, a w miejscu gdzie niby można przeglądać subskrybowane wątki I ustawienia push jest tylko info :
Oto lista wątków i postów, które subskrybujesz, tutaj możesz włączyć lub wyłączyć PUSH_NOTYFIKACJE push, powiadomienia e-mail oraz przywoływanie Twojej ksywki.
Nie wiem czy inni się ze mną zgodzą, ale według mnie kolejność segmentów na stronie gry powinna być taka: Powiadomienia o grach - gry obserwowane (skoro te gry zaznaczyliśmy jako te, które nas najbardziej interesują, to chyba logiczne, że to do nich chcemy mieć dostęp w pierwszej kolejności), Moje oceny gier, a potem to już wszystko jedno.
Jak ma działać funkcja powiadomień push, dostaje jedynie email, a w miejscu gdzie niby można przeglądać subskrybowane wątki I ustawienia push jest tylko info :
Oto lista wątków i postów, które subskrybujesz, tutaj możesz włączyć lub wyłączyć PUSH_NOTYFIKACJE push, powiadomienia e-mail oraz przywoływanie Twojej ksywki.

Funkcjonalnie nowe zmiany na lepsze, ale czy to na pewno finalna wersja wizualna lub wszystko wgrało się jak trzeba?
https://www.gry-online.pl/users/ustawienia/powiadomienia/ - kiedyś to było o wiele bardziej estetyczne
Ta nowa wizytówka profilu to jakiś koszmarek estetyczny, też potężny krok wstecz względem tego co było
u mnie w grach niektórych jest zaznaczone że przeszedłem grę np na ps5 a ja nie grałem na ps5 tylko na pc i na pc jest zaznaczone że nie przeszedłem a ja zaznaczyłem że przeszedłem na PC a nie na ps5 na ps5 wogule nic nie zaznaczałem