Pisze aby zapytać jakich programów i czego potrzebuje do nagrywanie lets playów na Play Statkom 3 .
Czy potrzebuje jakiejś kamery albo cos ? Pisze bo chciałbym zacząć to robić . Zawsze mnie to interesowało .
Jak możecie to w odpowiedziach napiszcie mi jak mam zacząć i co mam kupić jeśli to bedzie potrzebne lub czego używać aby to było efektowne .
Eee tam, po co kupować skoro kamerka wbudowana w komórkę wystarczy na początek.
Mikroforn w komórce też pewnie masz (no chyba ze masz zepsutą) więc kolejny wydatek ci odpada.
Nagrywaj smiało i wrzucaj - w sprzęt zainwestujesz jak już będziesz miał te 5000 subów
PS3 musisz podpiac do nagrywarki, ktora przechwyci obraz i dzwiek z gry. Komentarz lapiesz mikrofonem, a potem musisz calosc polaczyc w programie do edycji wideo.
UP Audacity, do nagrywania Action albo Fraps lub OBS'em który nagrywa od razu zrenderowane filmiki.
Czy podłączyć jakąś nagrywarke i później to zrzucić i na komputer i potem to zrenderowac ?
To tylko konsola, a nie komputer, zawarty w niej system operacyjny jest jednak dosc prosty i takie programy nie istnieja
Najpierw nagrywarka, chyba ze masz karte graficzna, ktora ma odpowiednie wejscie do przechwytywania obrazu. I jak piszesz posty to uzywaj opcji "edytuj" po prawej stronie
No mię pomyślałem o tym , masz racje
To podłączyć nagrywarke i do komputera i wtedy dopiero zrenderowac ?
Do takiego celu polecam nagrywarki samodzielne, na allegro dostępne jako "nagrywarka HDMI dla graczy".
Sprawdza się doskonale, nagrywa w 1080p i nie potrzeba do tego mocnego komputera. Działą z PS3 bez żadnych dodatkowych rozgałęźników.
Poza tym ma fajną opcję: możesz podłączyć mikrofon i komentować na żywo w czasie gry