Hej !
Mam problem :(
Dostałem laptopa od rodziców około 5/6 miesięcy temu :( Laptop jest tak dziadowski ,że gimp nie działa tylkocały czas są lagi :(
Specyfikacje kompa
4 GB ram
1 TB pamięci
Intel Grapchinc 3000
i3 procesor
To jest laptop ;)
Wie ktoś jak go zepsuć !?
Błagam pomyżcie bo idzie dostać padaczki jak się korzysta z tego kompa !!
Dostajesz od rodziców laptopa i chcesz go zepsuć? Po co? Żeby wykosztowali się na coś nowszego?
Weź się do roboty i sam zapracuj na sprzęt, który będzie Cię zadowalał.
A umiesz czytać !?
Nawet Gimp się zacina ! A laptop miał być właśnie pod programy graficzne. A gość w sklepie powiedział ,że będzie działałowszystko mega płynie i to była niespodzianka od rodziców -,-
Coś programowo musi być z tym komputerem nie tak, bo GIMP nie ma prawa się zacinać na i3. Wszystkie sterowniki zainstalowane?
Tak wszystkie i jeszcze wspomne ,że nawet te kafelki w W8.1 się czasami lubią polagować :/
Kłopot pojawił wię po 2 dniach użytkowania :(
Powiedziałem o tym mamie, mama poszła do tego sklepu i powiedzieli żebym zainstalował antywirusa chyba VGA czy jakoś tak. To jest jeszcze gorzej dziś go musiałem odinstalować bo tak się zacioł ,że luj* a i wspomne ,że cs 1.6 działa max w 40 fps co na moim starym pudle z xp działał we 100 fps to kurde jak to możliwe ?!
Moze masz po prostu tryb ,,oszczedzania energii'' czy cos podobnego. Nie wiem jak Ci moze GIMP scinac ... ja mam Pentium i gimp hula ladnie. Nawet na Celeronie da sie pracowac przy Gimpie. Po za tym gimp to obróbka 2d a nie jakies wymagajace 3d modelowanie wiec nie rozumiem :) Sprawdz ten tryb energii.
mjasz 20 lat pewnie wakacje i chcesz zepsuc laptopa zeby rodzice Ci go kupili?
idz do pracy popracuj miesiac sprzedaj starego lapka kup nowego wszyscy beda szczesliwi a ty nie bedziesz kawalem ch..a tylko osoba ktora dazy do celu.
jakbym byl rodzicem i cos takiego uslyszal to chyba bym zastrzelil.
Mam 14 lat więc nikt mnie nie przyjmie ;) a po drugie laptop do Lenovo G550 co najnowszy nie jest a ta pind* w sklepie rodzicom nagadałem ,że na lapku pujdzie Gimp i równocześnie będzie można grać przynjamniej w CS GO na FULL ?
wlazłeś na jakąś lubieżną stronę i złapałeś wira po prostu.jak chcesz go zepsuć to wrzuć go pod jadący walec i po kłopocie.
Nie weszłem deklu ! Jak nie wiesz to nie pisz ja się pytam jak to naprawić !
Sam pewnie wchodzisz codzienie 😡😡
Mr.Zortez95 --> jak chcesz pomocy to nie wyzywaj innych. Pisz poprawnie, zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji.
Jak naprawić - najprościej - zrób odzyskiwanie systemu do ustawień fabrycznych.
Jak zepsuć - w [13] dostałeś jedną opcję. Ja dodam jeszcze jedną - wrzuć notebooka do wanny pełnej wody.
Po co Ci cs, jak laptop ma być do programów graficznych? Najlepiej zrób format
teraz opczaj to i śe ciesz że masz taki a nie taki jaki ja mam
intel pentium 2ghz
2gb ramu
brak karty graf
i teraz tak zajmuje się grafiką komputerową jak ty i !
gimp 0% lagów ogl w skrajnych wypadkach 50-60 % zużycia procesora
camtasia studio (mam 32 bit system sony vegas niewejdzie :-) ) 10 -15 % lagów 2 % crash-ów i 70 - 80 % procesorka
gry takie jal cs go na full a ty intel cor i3 i gimp ci sie tnie to coś z win jaki masz? anty virus jest? a może upaliłeś proc ?
Miałem antivirus ale dzis odinstalowałem :(
agimp jak się zacinał to dalej sie zacina :/