Kultowe gry z lat 94,95,96
Kojarzycie jakieś kultowe? Ja teraz sobie ściągam TeenAgent bo mam sentyment :)
Jakby chodziło o '93 to napisałbym Ultima VII, która wczoraj obchodziła 20-lecie wydania.
Zresztą, gry kojarzę (wg roku) dopiero od 99, dla mnie każda wcześniejsza to produkcja - po prostu - z lat 90.
Dzięki za motywację do przeglądnięcia wiki w poszukiwaniu gier z tych lat. Znalazłem np. Dark Sun Shattered Lands.
dzięki za odpowiedzi, no może przesadziłem z tymi latami możecie przypomnieć jakieś hity ogólnie z lat 90 bo jak zobaczyłem TeenAgenta to przypomniało mi się jak byłem mały i szarpałem na windowsie 95 to byli czasy ;)
Ja ostatnio odpaliłem Gunship 2000, z bodaj 91 roku.
Takie gry lepiej jednak wspominać niż znów w nie grać, cały ich czar pryska po włączeniu...
Oj, Gunship 2000 tak... :) I zgadzam się - zdecydowanie lepiej obejrzeć z niego jakiegoś let's playa niż grać.
1996 - Tomb Raider
Takie gry lepiej jednak wspominać niż znów w nie grać, cały ich czar pryska po włączeniu...
albo przerazić się brakiem postępu lub wręcz zacofaniem w niektórych kwestiach w obecnie wydawanych grach :]
Cannon Fodder 1 & 2 !! :D
Nie chce mi sie szukac które lata
- C&C
- Full Throttle
- Pancer General
- NFS
- Civ 1
O sporo mi przypomnieliście,
Zrobiłem małą listę starych gier, nie dla każdego kultowej ale dla mnie o wielkim sentymencie :)
Total Annihilation
Primal Rage
Shadow Warrior
Duken Nuken 3d
Settlers
Alladin
The Incredible Machine
Rayman
Earthworm Jim
Jazz Jackrabbit
KKND
Dungeon Keeper 1,2