Ktory to juz upadek tvgry?
… no ale ten brzmi dosc groznie. Co tam sie u Was dzieje?
Juz co najmniej kilka upadkow wieszczono, najpierw po ropadzie ekipy wonzaja, tego od filmow i tego trzeciego ;) a potem przyszla duzo potezniejsza ekipa gdzie ciezko nie lubic chłopaków TZO ktorzy robili tutaj genialna robote. No ale teraz wyglada to na to ze kolejnej ekipy juz moze nie byc
A, no i wielki szacun dla Szymona za postawe
Via Tenor
Szkoda, z tych którzy jeszcze są to najbardziej go lubię.
Powodzenia Rusnar!
Via Tenor
Jak to się mówi, nic nie jest na wieczność . Tym bardziej praca u prywaciarza :))
Szkoda, bo widać że człowiek się stara, chce, jest ambitny, "poświęca się dla firmy ", a na koniec i tak wychodzi że nie potrzebne to wszystko było, strata czasu i nie warto było.
Tylko człowiek się wygłupił by ktoś mógł mieć dobrze :)
Bycie korpoludkiem i kręcić narzucane cyferki :/
Z drugiej strony nie lepiej i nie pewniej zmienić model pracy jak i zawód, wykwalifikowanie?
Kręcenie filmików nie będzie nigdy to do końca życia, tylko na kilka lat, do pewnego czasu, etapu w życiu, poza tym jest tego wszędzie straszny przesyt, powielanie, jak i "konkurencja" i trzeba być nadwyraz ambitniejszym, wyraźniejszym, ciekawszym, innym, szybszym i lepszym od innych. Rozumiem, "lekka", łatwa, robota ale to wszystko do czasu :) później od kręcenia filmików to nawet łopaty czy kielni nie umiał byś trzymać w ręce gdyby trzeba było :)) i pojęcia o innych sprawach życiowo-zawodowych. By później móc funkcjonować w innych branżach. Takie są realia :) Lepiej mieć zaplecze pojęcia, wiedzy, umiejętności, kwalifikacji, na wypadek :) I teraz trzeba będzie pójść do "normalnej" pracy... eh. Ale kiedyś będzie taki czas że większości się to czkawką odbije i później będzie jeden wielki płacz :D a w CV tylko wpisane "krecenie głupich filmików na tiktoku" albo "Pokazywanie d na insta" ;)) szkoda będzie tych ludzi za kilka, kilkadziesiąt lat. Będzie jedno wielkie "inwalidztwo".
No cóż. Nie jest to dziwne. Nie pierwszy nie ostatni raz ;)
"A miało być tak pięknie ".
"Szybko przyszło łatwo poszło ".
"Coś się kończy coś się zaczyna ".
Ci naprawdę dobrzy są ustawieni na lata i sobie poradzą. A ty biedny żuczku tak sobie tłumacz, że co to za chłop, który nie umie machać kielnią albo łopatą...
Są jakieś granice absurdu, w poważnym korpo mógł skończyć tak samo, kończą tak finansiści, inżynierowie, programiści.
Sam pewnie nie raz narzekałem na czasy, w których dzięki patologii sociali można na byciu pajacem doskonale zarabiać (na sprzedaży d... zarabiano od zawsze) - ale czy to jest ten sam kaliber?
Nawet jak dla mnie to jakiś wyjątkowo zawistny ten twój post...
Smutna wiadomość, ale takie są niestety realia, że "grupowe kanały" muszą wykręcać wielkie liczby, aby się utrzymać. A ten tych liczb nie dostarczał, bo najlepszy pod tym względem materiał z ostatnich miesięcy (Metin) osiągnął poziom od którego powinno się de facto wychodzić w górę, aby spinało się to biznesowo.
Dla mnie TVgry nie tyle się skończyły, co bezpowrotnie zmieniły po odejściu ekipy TZO, bo oni narzucili pewne standardy. Nowi ludzie, jakkolwiek pomysłowi (5 godzin contentu o Yakuzie to jest jakieś szaleństwo:)) i sympatyczni, nie potrafili mnie przekonać i zacząłem kanał śledzić coraz rzadziej na rzecz pojedynczych pasjonatów typu Mestre.
Byłej już ekipie życzę powodzenia, bo czasy trudne, a branża robi się soulslike'owa.
Wiedząc i widząc co się tam działo, ile razy już ludzie się zwalniali, jacy ludzie, zmieniali przez tyle lat, w jakim stanie był ten portal itd. To ciekawe czy ktoś o zdrowych zmysłach będzie chciał tam jeszcze pracować, wogle zacząć pracować.
Może będą studentów brać na jakieś krótkie staże bo kimś trzeba będzie polatać te dziury. Może AI? ;)) a też nie może to stać w miejscu.
Wątpie by chcieli całkowicie zamknąć, zrezygnować z tvgry.
Via Tenor
Myślę że to już niestety ostatnie tchnienie TvGry. Niestety TVgry jako publicystyka umarła dawno temu i to już za czasów ''Starej ekipy'' (obecnie TZO). W mojej opinii to oni zabili to czym TvGry oryginalnie było. Zabili ją gówno-publicystyką, i memowymi materiałami, poświęcając recki i faktycznie interesujące materiały. Ostatni zespół naprawdę próbował i w mojej opinii naprawdę dawał radę żeby ten stan rzeczy naprawić. Szkoda że góra się wypięła.
Szczerzę życzę aktualnemu zespołowi wszystkiego dobrego.
TvGry 2009-2025 [*]
Słowo „upadek” jest nietrafione. Obecna ekipa wykonuje i wykonywała bardzo dobrą robotę. Reorganizacja jest skutkiem globalnych zmian Webedia i nie ma nic wspólnego z materiałami tygry.
To dobrze że upadek jest nietrafiony ale słowa reorganizacja, globalne zmiany i odejścia no nie brzmią dobrze.
Swoją drogą, dygresja do świata, "globalne zmiany" co raz częściej w firmach kojarzą mi się bardziej z wymówką niż faktycznym kryzysem/restrukturyzacją z kryzysem związaną, ot co, zwalniamy połowę załogi bo pozostawiona połowa może tyrać za dwóch a my zaoszczędzimy na pensjach, w zamian na święta rzucimy czekoladki niewolnikom wmawiając im że jest kryzys i trzeba szanować pracę.
Wracając. Chłopaki z obecnego TZO wnieśli tvgry na gigantycznie wysoki poziom, ciężko będzie komukolwiek kiedykolwiek zbliżyć się do tego poziomu ale każda ekipa, w tym obecna która chyba miała, nawet patrząc przyszłościowo, najgorzej ze względu na bezpośrednie następstwo tych wyżej wspomnianych, i tak dawała radę.
Oby udało się Wam to posklejać i powstanie coś nowego i godnego uwagi.
Szczerze to ja już od dawna nie oglądam tvgry, od momentu masowych odejść strasznie podupadli.
Pytanie, kiedy będzie zamknięcie kanału na Youtube.
Kanału nie zamkną, bo wyświetlenia starych materiałów zawsze jakieś parę groszy wygenerować mogą, po prostu przestaną publikować.
Z jednej strony przykro, z drugiej jakoś te nowe materiały mnie nie wciągnęły. Jak stara ekipę oglądałem regularnie i większość materiałów, tak tutaj z tego co widzę przez ostatnie pół roku obejrzałem cale dwa a kilka zacząłem, ale gdzieś po drodze wymiękłem.
Ot nie byłem targetem, ale i tak życzę im jak najlepiej z zwykłej ludzkiej życzliwości. Powodzenia.
Zostawią stare filmy i będzie masa komentarzy, że teraz to nie to samo i GOL zniszczył kanał.
Wielka szkoda, bo po 2-3 latach walki zespołowi zaczynało fajnie wychodzić, również odsłonowo. Ale niestety rozkazy przyszły z samej góry (czyt. Francja) i analogicznie jak cała grupa mulilibyśmy ciąć. Nie mieliśmy jako zarząd pola manewru. Redakcja GRYOnline.pl pozostała nietknięta (i w 2026 nadal będziemy restrukturyzować stronę i wprowadzać nowe rzeczy), ale mocno oberwało się tvgry, gdzie zostaje jedna osoba i będzie w 2026 roku kooperować z chłopakami i dziewczynami z GOL-a, a także innym działom, niezwiązanym bezpośrednio z prowadzeniem GOL-a czy tvgry.
Co powiedzieć. Mamy kryzys na świecie.
Wiadomo, korpo.
Ale szkoda straszna jak by nie było.
Aż takie są koszty, i tak chcą ciąć, że muszą zwolnić lub grzecznie zasugerować kilku osobom że nie będzie dla nich miejsca?
Przecież w tvgry i osob które robiły filmy pewnie można było policzyć na palcach jednej ręki. I serio jedna osoba została?
To już faktycznie lepiej byłby mocno przyciąć osobom które "piszą", bo poziom tekstów jest opłakany niestety. Zwalniają tych co nie trzeba.
A w dobie internetu i obecnych czasów jednak filmy, filmiki się bardziej sprawdzają. A na tym polu było i jest sporo do zrobienia. Ale no cóż, są też i złe nietrafione dezyzje :))
Rusnar, jeśli czytasz, to powodzonka, nie martw się, może zmiany pracy i życiowe, bedą na lepsze. Ale w człowieku zawsze będzie nutka przyzwyczajenia do obecnej pracy.
Szczerze mówiąc to dzisiaj po raz pierwszy tą ekipę tvgry zobaczyłem, dla mnie tvgry już dość dawno umarło. Nie wiem jak teraz stali z poziomem, może i nawet dobrze im szło, nie mam jak stwierdzić. Strasznie słabo są marketowane te materiały na stonie, bo tvgry na GOLu nie widzę nigdzie. Kiedyś wchodziłem w materiały przez komentarze, od kilku lat nie widzę żadnych komentarzy do tvgry z poziomu forum. No i tak po kilku latach jakoś w ogóle mi wyleciało z pamięci istnienie tvgry.
Wydaje mi się, że to był duży błąd żeby usuwać stronę tvgry.pl. Teraz jak wpisuje adres to odsyła mnie na:
https://www.gry-online.pl/video/
Nooo... mega biednie ta sekcja wygląda.
Wiem, że się wszystko przeniosło na jutuba, no ale nie trzeba było aż tak zaniedbywać miejsca gdzie tvgry sie narodziło.
Masz 100% racji, zwłaszcza, że po 3 latach inwestycji kanał zaczął dochodzić do miejsca break even. Nikt o tym nie mówi, ale zarówno w przypadku Gonciarza i Della jak i potem Heda i spółki, firma dokładała do interesu przez kilka pierwszych lat, by potem zarabiać. Już zaczęliśmy do tego miejsca dochodzić, ekipa nabrała doświadczenia, zaczynała być lubiana, znalazła własną drogę. No ale... jest nowy prezes Webedia Group, są nowe rozkazy.
Szkoda jak diabli - to dla mnie personalnie duży cios, podobnie jak dla całej reszty. Życie. Będziemy walczyli tym czym dysponujemy.
Piszę to bo nie podoba mi się rodząca się opinia że tvgry, sobie nie poradziło, bo radziło sobie całkim nieźle.
Soul -> skoro mają takie zasięgi i doświadczenie to czy użyczyli swojego doświadczenia co zrobić aby tvgry zaczęło działać i mieć lepsze wyniki tak jak sobie zamarzyli w excelu? ;-)
Liczyłem, że sprzedanie do Webedia to nie tylko transakcja jednostronna aby uratować GOLa przed całkowitym zamknięciem, ale też wniesienie bagażu doświadczeń co zrobić aby było lepiej.
Webedia jest idealnym właścicielem, bo daje stabilność finansową, wsparcie i jest z branży.
„uratować GOLa przed całkowitym zamknięciem” to jakaś kompletna bzdura, firma została sprzedana aby osoby zainteresowane mogły zarobić, na tym polega biznes.
Trudne pytania musisz zadawać byłemu prezesowi który przez kilkanaście lat miał całkowitą kontrolę nad firmą, i jeżeli ktoś jest winny redukcji w tvgry to właśnie on, podobnie jak jest winny wielu innych zaniedbań, które nowe władze i właściciel próbują naprawić.
Opis sytuacji zależy jak zawsze od miejsca z którego się obserwuje.
Jest to bardzo słaby, wręcz nielogiczny ruch, ale co zrobić... Kanał zaczynał wracać do dawnej formy, może trochę inny niż starej ekipy, ale materiały się oglądało w tym roku już naprawdę przyjemnie i to właściwie wszystkich. Widać było że się wyrobili i mieli pomysły.
Za to TZO z starą ekipą zrobiło się dla mnie nieoglądalne. Nie ma dawnego stylu, jaja i poczucia humoru, które jeszcze gdzieś tam były do pewnego momentu, ale zniknęly. Jedynie Crapsquad trzyma poziom. Po prostu ich materiały zrobiły się nudne, a te wszelkie quizy i zabawy "Kto zostanie mistrzem..." z początku były ciekawe, ale teraz już tylko przynudzają.
Mam wręcz wrażenie, że niektórzy (konkretnie Grzegorz znany tutaj jako "szefu", Arasz, Fangotten) bardziej przykładają się do materiałów na swoich prywatnych kanałach niż materiałów na kanale TZO. Szczególnie Grzegorz, który chyba bardziej zajmował się pisaniem, a potem promocją książki (bardzo dobrej zresztą, mówię to jako historyk), niż TZO.
Via Tenor
Ale że jak, to nie będzie tej fajnej zawsze uśmiechniętej? Bo teraz do mnie to dotarło...