Którą serię chcielibyście aby BioWare dalej kontynuowało?

Forum Gry RPG
Odpowiedz
16.02.2013 00:22
1
odpowiedz
FanMassEffect
72
Konsul

Którą serię chcielibyście aby BioWare dalej kontynuowało?

A więc zacznę od wymienienia tych najbardziej znanych ze studia BioWare ;-).
1. Baldur's Gate + Opowieści z Wybrzeża Mieczy, Baldur's Gate II: Cienie Amn + Tron Bhaala
2. Neverwinter Nights + Shadows of Undrentide i Hordes of the Underdark ( 2 i DLC nie wymieniam, bo tworzyło je inne studio).
3. Jade Empire
4. Star Wars: Knights of the Old Republic
5. Mass Effect 1,2,3 i 4 ( tak wiadomo, że będzie kontynuacja)
6. Dragon Age: Początek i 2 ( też wiadomo, że będzie 3)

Jak o czymś zapomniałem to proszę o wyrozumiałość i korektę. Ja osobiście chciałbym, żeby BW powróciło do kontynuacji Baldura i Neverwintera. Według mnie w tych markach tkwi ogromny potencjał i to właśnie BioWare mogłoby je wykorzystać. Co prawda nie czarujmy się, ale w tych czasach gra zapewne byłaby pokrojona jak chleb krojony i sprzedawana po kromce... No cóż, tak to już jest teraz. Ale niemniej jednak starsi fani uciszyliby się, że jest kontynuacja ich ukochanych gier. Mogliby stworzyć nowy tytuł osadzony w uniwersum Baldura i Neverwintera. Ale to tylko marzenia, które sie nigdy nie spełnią. Na szczęście będzie Dragon Age 3 , heh. Zobaczymy też co przyniesie Mass Effect 4 i jak będzie wyglądał. Ale tak już na marginesie w ogóle. Jakoś przy grach BioWare bawiłem się najlepiej. Zawsze trzymają ciekawy klimat, fabułę i to coś co sprawia, że chcesz jeszcze więcej. Przynajmniej ja tak mam. Teraz czekam na wasze wypowiedzi ;-).

16.02.2013 00:29
👎
2
odpowiedz
zanonimizowany878281
28
Pretorianin

Zadną, po przejęciu przez EA niech wyp*#@$!

16.02.2013 00:45
WrednySierściuch
😍
3
odpowiedz
WrednySierściuch
109
No gods no masters!

Chciałbym by Bioware zbankrutowało x.x
Dragon Age : Origins to ostatnia ich gra która trzyma jakikolwiek poziom. A wydano ją w 2009

btw
Neverwinter Nights - dno i 2 metry mułu, dobrze wspominana tylko z powodu fanowskich serwerów-swiatów
2 właśnie była naprawde fajna - bo nie wydało jej Bioware
odnośnie BG i NN, w świecie Forgotten Realms - to właśnie trwają testy MMO Neverwinter (które też zapowiada się na dno)

KotOR - przemienił się w MMO SWTOR - dno i 50 metrów mułu. Szanse na kontynuację? Minimalne
Dragon Age 2 + kontynuacja? ha ha HA, chyba sobie żartujesz -.-'

16.02.2013 01:14
HUtH
4
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Teraz to jest taka firma, że czegokolwiek by nie zrobili to szeroki target zwycięży i bardziej hardkorowi gracze będą pluć.
Jak dla mnie to niech robią dalej ME. Niech zrobią z tego po prostu grę akcji ze strzelaniem i rzucaniem głupich mocy, bez (pseudo)wyborów, dialogów i drzewka rozwoju. I pewnie byłaby to bardzo bardzo dobra gra akcji.

16.02.2013 02:08
Bezi2598
5
odpowiedz
Bezi2598
163
Legend

Niech nic nie robią dopóki nie zbankrutuje EA.
Dragon Age : Origins to ostatnia ich gra która trzyma jakikolwiek poziom. A wydano ją w 2009
ME3 też nie był zły. Wyobraź sobie, że zakończenia nie ma, i odrazu gra wydaje się lepsza. Ogólnie to mam nadzieję, że uratują Dragon Age'a, a z wczesnych informacji wynika, że będzie pare ciekawych rozwiązań.
Ogólnie to czekam na KOTORa. Jade Empire też był dobrą grą, i nawet bym się ucieszył z kontynuacji.

17.02.2013 20:25
6
odpowiedz
Dason_NPC
114
Senator

EA od gier rpg niech najlepiej wypier..... ,a tak wolę poczekać na trzecią część wieśka

A jeżeli Dragon Age 3 wyjdzie tylko na konsole a nie na PC ,to już będzie porażka totalna

17.02.2013 20:28
7
odpowiedz
Suilnas_NPC
142
Generał

Bioware się zeszmaciło łącząc z EA. Teraz widać skutki. Produkty finalne niedopracowane, pełne błędów...tak jak wyżej kolega napisał Dragon Age : Origins było ostatnio dobrą produkcją firmy.

17.02.2013 20:30
Predi2222
👎
8
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

[2]+1

17.02.2013 20:31
9
odpowiedz
Child of Pain
200
Legend

[5]
Oczywiscie, ME3 nie był zły, po prostu był fatalny. Cała seria jest smieszna, coraz wieksze upraszczanie gry z kolejnymi sequelami, masa dlc. A Kotor no to macie Swotora, nic innego nie wyjdzie pewnie po władowaniu 300 milionow w to badziewie.

17.02.2013 20:38
😒
10
odpowiedz
Isanmas_NPC
49
Senator

Jade Empire.

17.02.2013 20:40
jarekao
👍
11
odpowiedz
jarekao
170
PAX

Jade Empire.

17.02.2013 21:15
ReaLynX
😱
12
odpowiedz
ReaLynX
34
Hejdasz

Next genowy Jade Empire to by był strzał w dziesiątkę.

17.02.2013 21:41
Mastyl
13
odpowiedz
Mastyl
161
Za godzinę pod Jubilatem

Niespecjalnie zależy mi na jakiejkolwiek kontynuacji od Bioware, może ewentualnie właśnie Jade Empire... reszta mnie nie porywa.

17.02.2013 21:59
14
odpowiedz
Sware-uy_NPC
0
Generał
17.02.2013 22:09
zmudix
15
odpowiedz
zmudix
158
Professor Fate

[2] +1

17.02.2013 23:35
kęsik
16
odpowiedz
kęsik
171
Legend

1. Baldur's Gate + Opowieści z Wybrzeża Mieczy, Baldur's Gate II: Cienie Amn + Tron Bhaala
2. Neverwinter Nights + Shadows of Undrentide i Hordes of the Underdark ( 2 i DLC nie wymieniam, bo tworzyło je inne studio).

Nie ma szans.

3. Jade Empire

No to jako jedyne mogłoby się doczekać kolejnej części.

4. Star Wars: Knights of the Old Republic

Jeżeli już to niech Obsidian niech robi kolejnego KotORa.

5. Mass Effect 1,2,3 i 4 ( tak wiadomo, że będzie kontynuacja)
6. Dragon Age: Początek i 2 ( też wiadomo, że będzie 3)

Tutaj to będzie jeszcze cała masa gier, filmów, komiksów, książek itp. Dojenie kasy na maksa. Trylogia Shepa skończona, resztę mam gdzieś. Zagrać pewnie zagram, ale już bez tego hape'u. A DA ostatecznie zobaczymy. Też pewnie skończy się trylogia, i moje zainteresowanie kolejnymi odsłonami trochę zmaleje.

17.02.2013 23:50
Scorpi_80
17
odpowiedz
Scorpi_80
90
Generał

Serce by chciało kontynuacji Baldura a rzeczywistość jest inna to chociaż nowy Dragon Age będzie i Mass Effect. Mass Effect 3 jest gra dobrą, inna trochę koncepcja bo już jest wojna więc zwiedzanie planet i inne rzeczy, które robilismy wcześniej odpadły. Klimatem się utrzymuje mocno. Z drugiej strony Dragon Age 2 to zwykła nawalanka konsolowa:/ Jakos nie przekonała mnie gra specjalnie do siebie. Ja chcę nowego Baldura:)

18.02.2013 01:22
👍
18
odpowiedz
R'lo-migo_NPC
211
Legend

Nowa seria AD&D w Podmroku <3

18.02.2013 01:30
Łoker men
😐
19
odpowiedz
Łoker men
63
Teamtrheestars

Z tego co wiem w DA3 mamy mieć koło dialogowe czyli hiper ograniczone możliwości kreowania postaci więc nie wiem czy coś z tego będzie.

18.02.2013 06:29
Mr. JaQb
20
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

Na Jade Empire poświęciłem trochę godzin, miło byłoby pograć w dwójkę.

18.02.2013 08:29
21
odpowiedz
Tuminure
106
Senator

a tak wolę poczekać na trzecią część wieśka
DA1 > Wiedźmin 1
DA2 > Wiedźmin 2.

18.02.2013 08:52
CyberTron
22
odpowiedz
CyberTron
111
Imperator Wersalka

Generalnie... BioWare było moim ulubionym studiem. Byłem oczarowany poziomem ME, ME2 i DA:O. Potem zagrałem w DA2.... Przemilczę to. Powiem jedynie, że moja wiara w studio zmalała proporcjonalnie do idiotyzmów i oprawy tej gry.

Nadszedł ME3 który do ostatnich 10 minut przekonał mnie, że BW to prawdziwe badassy elektronicznej rozrywki.

No właśnie, zakończenie. Gra wydana w marcu. Zakończenie do bani. Czerwiec\lipiec wydanie EC. Nadal fatalnie. Dopiero Leviathan sprawił, że zakończenie nadaje się do zrozumienia. No właśnie... DLC. Przez EA wybitna seria, jaką niewątpliwie jest ME, jest ćwiartowana na siłe po premierze żeby było co potem sprzedać.

EA niszczy marki. Mass Effecta, Battle$hita, C&C...

Smutne przykłady.
Ale żeby nie było offtopu. Mass Effect 4- Mają szansę zmazać plamę na honorze.

18.02.2013 10:19
Yancy
23
odpowiedz
Yancy
167
Legend

Żadną. Ale jeżeli już to oczywiście KOTOR-a (nie wiem jaki to miałoby mieć sens i wygląd po TOR). Na drugim miejscu Jade Empire.

CyberTron -> Tyle że Leviatan tylko narobił smaka i pozostawił przeogromny niedosyt. Dalszych DLC nie znam, przestałem kupować i przestałem się interesować losem ME3.

18.02.2013 10:20
kęsik
😐
24
odpowiedz
kęsik
171
Legend

DA1 > Wiedźmin 1

To tak...

DA2 > Wiedźmin 2

...ale to nie.

18.02.2013 11:39
25
odpowiedz
Sware-uy_NPC
0
Generał

kęsik ale ich nie obchodzi, że twoje zainteresowanie zasłabnie. Im jedynie zależy żebyś wydał te 130zł na kolejną grę i zapewne to zrobisz, nawet po tych trylogiach.

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl