Kryzys growy! W co zagrać?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
27.05.2026 11:19
kluha666
1
odpowiedz
kluha666
189
Catch the Rainbow

Kryzys growy! W co zagrać?

Otóż nastąpił u mnie mały kryzys growy, po prostu jestem przytłoczony ilością gier z biblioteki Steam i w tym momencie nie wiem w co zagrać. Otóż próbowałem grać w Assassin's Creed Odyssey, ale grę już raz ukończyłem i jak znów zobaczyłem te wszystkie pytajniki, to zebrało mi się na wymioty. Stworzyłem kiedyś listę gier, w które chciałbym zagrać, ale po prostu nie mogę się na nic zdecydować. Wyobraźcie sobie, że każdy z tych tytułów (o ile w nie graliście) odkrywacie pierwszy raz. Co byście wybrali?

Atomic Heart, Avowed, Baldur's Gate 3, Call of Duty Modern Warfare, Cyberpunk 2077, Dead Island 2, Death Stranding, Diablo IV, Doom Eternal, Dragon Age: Veilguard, Dragons Dogma 2, Elex, Gears 5, Greedfall, Halo: Master Chief Collection, Kingdom Come, Mafia: Definitive Edition, Marvel's Guardians of Galaxy, Mass Effect Legendary Edition albo Andromeda, Metro Exodus, Mount and Blade 2: Bannerlord, Nioh, of Ash and Steel, Palworld, Pillars of Eternity 2, Ratchet and Clank Rift Apart, Red Dead Redemption 2, Resident Evil 2, Star Wars - Jedi: Fallen Order, Talos Principale 2, Titanfall 2, Total War: Warhammer 3, Warhammer 40000: Inquistor Martyr, Warhammer 40000: Rogue Trader.

Lista jest tak naprawdę dużo dłuższa, ale wybrałem tytuły do których najbardziej mnie teraz ciągnie. Proszę o pomoc!

post wyedytowany przez kluha666 2026-05-27 12:06:22
27.05.2026 11:31
cswthomas93pl
2
odpowiedz
cswthomas93pl
160
Legend

Call of Duty Modern Warfare jako szybki odmóżdżacz
CP 2077 - sam planuję w końcu się zabrać, ale coś mozolnie idzie, bo ciągle mam inne, ważniejsze tytuły
Dead Island 2 w szczególności, jeśli masz kogoś do pomocy
Mafia DE - remake jak dla mnie bardzo udany, ograłem i z chęcią bym to uczynił kolejny raz
RDR 2 - również nie grałem, czekam na patch który mi da 60 klatek na series x.

ostatecznie mój głos idzie na mafie

27.05.2026 11:36
Lateralus
3
odpowiedz
Lateralus
157
Last Of The Wilds

Mam, miałem podobnie.

Ale co mogę polecić, doradzić to teraz kupuj nowego Bonda a za dwa miesiace premiera Black Flag i to będą na pewno najlepsze gry tego okresu w tym roku. Dawno nic na steam nie kupowałem, ale na to warto wydać grosza.

A co do listy to ja bym zagrał w Metro Exodus. Wracam czasem do tej gry, ma to coś co się nie nudzi mimo przejścia jej dwa razy w pełni. Z RT gra wygląda obłędnie. Fajny ma klimat survivalu. Zagraj na najwyższym poziomie trudności! końcówka rozgrywki to jakiś wtedy kosmos, troche się namęczyłem, ale zawsze można sobie przejść na łatwym poziomie by grać sobie bez stresu na czilu :P

KCD też fajne do powrotu, ale tylko w trybie hardcore.

Na liście nie masz gier sportowych, bo masz same powazne tytuły :) ale też dobrze jest sobie czasem pyknąć jakiś meczyk w fifie najlepiej z kimś obok, na dwa pady miła sprawa się tak przy tym chwile zresetować :)

Jeszcze mógł bym polecić AC Mirage(serio), niedawno wleciał dodatek do gry, sam zaczynam też to ogrywać. Fajna skondensowana rozgrywka, nie za wielka, nie za mała lecz w sam raz :)

Ogólnie nie graj w tytuły które może przytłaczają i są wymagające czasowo, wielkościowo i robią się przez to nurzące i powtarzalne.

post wyedytowany przez Lateralus 2026-05-27 11:55:43
27.05.2026 11:49
Bociek69
4
odpowiedz
Bociek69
62
Byle do Wiosny

W Nic.

Nie ma co sie zmuszac. A samo zjawisko to juz doskonale znane. Jest to tak zwany syndrom Netflixa masz tysiace filmow i ostatecznie zadnego nie ogladasz.

A w dobie AI bedzie jeszcze gorzej.

Ja nawet jestem autorem teorii ze AI zabije wszystko. filmy,gry,muzke ect. Bo ludzie lubia eksluzywnosc i rzadkosc. Chca obejrzec film z Bradem Pitem bo wychodzi raz na 2lata. A jak AI bedzie generowac 1000 filmow z Bradem Pitem dziennie, to w koncu ludzie powiedza: "Pierdole to wszystko, mam dosyc ide na spacer!"

Tak bedzie, robcie screeny.

post wyedytowany przez Bociek69 2026-05-27 11:52:41
Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl