A mnie te spadające cyferki się podobają.
Przy strzelaniu z broni półautomatycznej może i fajnie wyglądają, ale jak prujesz czymś bardzo szybkostrzelnym to robi się chaos i nie masz pojęcia co się dzieje na ekranie
Za to w ogóle nie poprawili a nawet pogorszyli wieszanie obrazów (ozdób) na ścianach. Wiszą sobie teraz w powietrzu
Od teraz jest opcja włączenia/wyłączenia clipowania i/lub kolizji obiektów w campie. Nawet w release note była informacja że od tej pory można budować w powietrzu :) Oprócz tego można stawiać ściany bez wcześniejszego kładzenia podłóg etc. Generalnie tryb budowy przeszedł największe zmiany w tym sezonie i pewnie trochę czasu nam zajmie żeby się do niego przyzwyczaić.
Ja mam jak zwykle kłopoty podstawowe w których gubi mi się sens najnowszego sezonu.
Otóż wszystkie moje postacie zawsze miały po jednym campie. Nigdy nie budowałem nowych dodatkowych i nawet nie wiem jak to się robi ;) Czy n.p. postaci zostaje stary camp kiedy wybuduje nowy? Jak korzystać z wielu campów (n.p. wchodząc do gry)? Ile ich może postać mieć?
Nowy system budowania to dla mnie po prostu koszmar, gubię się w nim.
Wczoraj aby skończyć te codzienne zadania związane z budowaniem, nie tylko straciłem czas ale byłem bliski w ogóle zrezygnować z gry. Tego cholerstwa nie da się wyłączyć? ;(
Jak chodzi o zmiany w kartach umiejętności, to mniej się nimi przejmuję. To zawsze była loteryjka do przetestowania w walce i to było i jest zabawne ;)
Wejdź w mapę i w lewym górnym rogu masz listę swoich campów, czy też slotów na campy. Jeżeli cały czas używałeś tylko jednego na danej postaci, to powinieneś mieć też jedno wolne miejsce na umieszczenie drugiego. Wtedy aktywujesz drugi camp i rozstawiasz go identycznie jak pierwszy. Od tego momentu masz dwa campy, pomiędzy którymi możesz się przełączać - na przykład w przypadku gdy wchodzisz do gry i okazuje się że ktoś zajął Twoje miejsce i nie możesz w danej chwili rozstawić campu. Wtedy zwyczajnie aktywujesz drugi, a pierwszy na mapie staje się "wyszarzony". W dowolnej chwili możesz kliknąć na taki wyszarzony camp i wybrać opcję "aktywuj".
Domyślnie można mieć dwa takie sloty na campy, jakbyś chciał mieć ich więcej, jest taka opcja do kupienia za atomy.
Niby proste..tylko że teraz jeżeli do budowy nowego campu, będę musiał używać tego nowego systemu budowania, to wolę nic nie budować..
Już nie mówiąc o tym że trzeba mieć w sobie tę chęć posiadania wielu domów, choćby na zasadzie "od przybytku głowa nie boli" ;)
Ja tej chęci nie mam i nigdy nie miałem a od "przybytku" zawsze bolała mnie głowa ;) Wręcz "egzystencjalny kłopot" ;)
Fly - ja mam na każdej postaci dom główny ( lepszy, gorszy bądź tragiczny) :)
a na trzech postaciach od łowienia mam ...
zbudowane podium wędkarskie - połączone z sobą 2-4 podłogi na nich wstawiony generator, skrzyneczka, maszyna pogodowa ( czy dodatkowe pierdoły jak w przypadku ciężkiego pw ładowarki do rdzeni, dystrybutory wody potrzebne do daily - każdy jest ciut inny) zapisane jak camp nr 2
I przerzucam się na dom nr 2 jak mam łowić i go rozstawiam ( bo zapisuje się jako jedna konstrukcja więc rozstawienie to dosłownie były dwa kliknięcia, teraz pewno z 4-5 :P) w obszarze gdzie interesują mnie ryby - bo maszyna pogodowa robi za pogodę czy to wolisz radioaktywną czy deszczową ( co daje min kilkukrotny bonus do szansy złowienia choćby axotla ( czy rzadszych ryb obszarowych) - bo bez pogody masz np 2% z pogodą 6% (czyli w naszym wypadku maszyną dającą ten sam efekt) :P)
A do nowego systemu budowanie się bedzie trzeba przyzwyczaić tak jak do zmian w kartach i zbudować jakiś solidny nowy bulid :P
To chociaż powiedzcie jak w tym nowym systemie budowania można usuwać wcześniej postawione obiekty, przedtem to było proste..
klawiszem q przerzucasz się pomiędzy budowaniem a modernizowaniem
na samej górze po lewej stronie
wszystkie klawisze masz wypisane na dole :)
Trochę mnie nowy sezon rozczarował. Opanowałem nowy sezon budowania i po prostu gram na wykonywanie planowe zadań codziennych i tygodniowych ;) Wędkowanie uprawiam od czasu do czasu.. Pewnie jak zwykle dodadzą jakieś nowe zadania specjalne. Zobaczymy. Budować nowych campów mi się nie chce ;)
Dzięki Game Pass zabrałem się także do ostatniego Dragon Age. Taki zły to on nie jest chociaż ewidentnie niektóre opcje gry zostały jak dla mnie fatalnie przebudowane czy jak kto woli nadbudowane. Od ilości wszelkich bojowych umiejętności może rozboleć głowa. Kto w połowie gry spamięta te wszelkie kombinacje ciosów czy czarów? Nadmiar wszystkiego, przedobrzone.
Jednak dobrze się gra, zwroty akcji i niespodzianki są, przypominają się stare postacie i wątki..
GOL jak zwykle pamiętał o moich urodzinach więc wypada pięknie podziękować ;)
Jaki ja jestem stary ;) I wciąż jeszcze gram. Właściwie to tylko gram ;)
Niesamowite..
Via Tenor
No to Flyby wszystkiego najlepszego :)
Większego paska Hp, lepszych dropów, spokoju i.. niech Twoja narta pozostanie ostra!
ps. co złego jest w graniu? ;)
Jakby w graniu było coś złego, to bym nie grał ;) Tyle że wszędzie gdzie można wpisać opcje "nałogu", wszelkie przyjemności w wymiarze społecznym stają się podejrzane.. ;)
Nartę wymieniłem na piłę mechaniczną, wprawdzie robi więcej hałasu ale jest skuteczniejsza.
Dziękuję Wam za życzenia a gdyby objawił się John, to mu przypominam o "Twisted Metal" - są nowe odcinki.
Najlepszego Fly Ty "stary" ancymonie ;) Niech bogini dropów otworzy Ci swoją jaskinię skarbów.
Zaś bogini światła niech rozjaśniTwój umysł, żebyś nie kręcił się w grze jak renifer w lato ;)
Fly podrzuciłem Ci jak zwykle trochę rdzeni i 308 oraz 50.
Chyba ze coś innego zbierasz obecnie :D
Pięknie dziękuję Diablo. Tak, 50 i 308 to nadal podstawowa amunicja Fly..
I nie dziwcie się że słabo lub z opóźnieniem odpowiadam "kółkiem komunikacji".
Mam zepsutego od roku pada i w związku z tym dodatkowe atrakcje w graniu ;)
Od roku masz zepsuty pad z tym nie robisz Fly? Mam radę. Wystarczy kupić nowy, to pomaga xD
https://www.euro.com.pl/kontrolery-do-gier/powera-przewodowy-xbox-series-xbox-one-enhanced-galactic-mission.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=gry_pla&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22658067488&gclid=EAIaIQobChMIxtm7p7nqjwMVCgqiAx1A4QWZEAQYAiABEgJB3vD_BwE
Potrzebuję jakiś dobry build na melaska walczącego bronią obuchową bez PW z uwzględnieniem nowych kart. Ktoś pomoże?
Melasek bez skradanie, nie krwawy :P
Opierający się na krzywdzeniu kończyn - jak nie używasz power atakow mozna zamienić na Scattershota ( 20% obrażeń kończynom idzie w pozostale) i kolejny level Sluggera

Widzę że jest jeden błąd ;P
End powinien wygladać tak ( nie wrzuciłem od mutacji perka - starość nie radość, skleroza nie boli) :P
Tego ghoulish można podmienić to na rad resistant ( czyli regenerację hp od radów na rad resa (bo zwykłe pancerze mają z tym problem) )
Zamiast blood mesa wzięty legendarny perk o podobnym dzianiu jak coś (ale o stałej szansie nie od lucka) - oba perki dają teraz szansę na eksplozję po zabiciu
ale jak nie chcesz tego to kolejne resy(fire) albo kolejne +5 atrybutów i perkow :)
Żarełko to standard
Steki z bramina
Stek z świecącego mięsa / yao / - czyli każde dające % dmg do walki wręcz
stek z szpona śmierci - zawrotne +6 siły
SIła 17 ( marnując dwa perki) ale siła to obrażenia ( po 2,5% za punkt bodajże + udźwig bo nie mamy bonusów do noszenia czegokolwiek, plecak jaki lubisz czyli albo pancerny od scoutów +def, albo latający, albo od noszenia np. chemii )
Ja muszę usiąść i pozmieniać perki wszystkich 5 swoich postaci :P
ps. Działą na wszelkich rodzajach broni 2h i 1 h bulid - chociaż do automatycznych ( np. piła tarczowa ) nie ma perków na ich skuteczność działania ( wiec lepiej pozostać przy klasycznych "machanych" i nie marnować AP które przyda się do uników)
Ale możesz używać i młotów, toporów, czy broni 1h ( a pewno masz skórkę zmieniającą wygląd na katanę ;) )
ps.2 oczywiście ze stale biegamy w drużynie - bo daje nam atrybuty, szybkość ruchu, % expa itp
Pancerz z tego samego setu ( żeby działał nam poison res) czyli Zwiadu bractwa, ss, itp nie opcja mieszana ;P
Jak wszystkie eventy o pełnych godzinach :P
Czasem co pól godziny jak kiedyś odpalili że częściej
Bethesda strikes again!
Jest bug przez który zmutowane się nie uruchamiają, choć powinny. Becia wie o błędzie, ale nie potrafi go naprawić, stąd w ramach "rekompensaty" w najbliższy weekend ma być podwójny exp. Zobaczymy czy się z tej obietnicy chociaż wywiążą
No właśnie przez to nie ma szans zrobienia kompletu zadań bez odpalenia zmiany...
Becia oczywiście musiała coś zjepać :(
Nie można wejść do PW jak jesteś przeciążony. A przynajmniej ja nie mogłem w heavy xx razy
Co z tego że bez pw mam udźwig 240 w pw 400 :P
Wiec zasadniczo popsuli całą radochę z PW ;(
Dobrze wiedzieć. Ze dwa razy zdarzyło mi się z przeciążeniem włazić do pancerza aby się zwinąć z pola walki ale to było dawno..Mam jednak nadzieję że normy udźwigu pw zostały zachowane..
Bo Ty nie umiesz grać Diablo. Kto przy zdrowych zmysłach ma udźwig większy w PW niż bez? PW to porażka przecież. Dramat , po prostu dramat ..... xD
John każdy poważny użytkownik PW? :D
przypominane że on obecnie daje +10 siły i 100 udźwigu za same nogi, dorzuć jeszcze cechy legendarne od wagi na nim itp? :D
a użytkując pw nie chcesz miec pancerzxa czy plecaka bo tylko zajmują miejsce i mają wagę :P
Fly problemem ze nie wejdziesz przeciążony do pw wcale ;P
Co w moim wypadku tragedią bo bez pw mam połowę udźwigu :P
a z pw wyłazisz choćby naprawiać, gotować, łowić itp
i zonk nie wejdziesz - chyba ze wyrzucisz ammo / sprzęt na ziemie ryzykując jego utratę czy przez zerwanie połączenia z serwerem/ crash gry czy to że ktoś ukradnie ;P
będąc nawet przeciążony o 1 kg ;P
Przyznaję Diablo, to jest głupi pomysł Beth. W dodatku nie bardzo rozumiem co stało za takim pomysłem? Techniczne kłopoty? Nikomu nie potrzebne utrudnienia dla graczy?
Ciut info o nowym dodatku :)
2 nowe eventy, nowe frakcje i przeciwnicy,
nowa mechanika polowań
Pojawia się w grze nawet "Dzik"
Mało tego, dzika będzie można niby oswoić i trzymać w campie. Nie wiem tylko jak serwery wytrzymają taką ilość Johnów :P
W końcu zamieniłem broń na rozwalacz facjaty i teraz jest lepiej i zabawniej...
Ja dla odmiany zacząłem chodzić z pistoletem krzyżowca zrobionym na mróz, przepięknie to wyglada gdy zakładam pancerz wspomagany i biegam z małym pistolecikiem w ręku :D
273.1
I wtedy Kramer wyciągnął taki mały srebrny pistolecik, tak zwaną damską piąteczkę
Gdzieś w domu mam screena jak gość w PW biegał z rewolwerem .44 z obciętą lufą. Niemal w całości mieścił się w rękawicy od pancerza, trzeba było trochę się wpatrzeć żeby w ogóle zobaczyć broń ;)
A ja biegałem w PW z nożykiem ;)..... Czyli wychodzi na to, że mam mniejszego ;)
I na 3 postaciach łowiących złapany październikowy Aksotl :)
Wykupić ostatnią stronę i sezon z głowy :)
nie ma mnie? Jestem. Ech..luuudzie..
Dobra. Co by nie śmiecić... F76, aksolota październikowego mam na jednej postaci, wystarczy. Łowienie totalnie mnie znudziło.
Chcę tylko skończyć sezon, trochę mi brakuje..
Ja dopiero na 80 poziomie...
Tak przy okazji - coś musieli spierniczyć bo ostatnimi czasy F76 pare razy mi się wyłożył całkowicie zawieszając kompa. I nie pamietam by jakakolwiek gra czy aplikacja mi to zrobiła przez ostatnie 2-3 lata...
To masz neXus niezłego farta, bo u mnie co aktualizacja jest loteria, co tym razem się będzie wywalać :) Przez jakiś czas dość często przy "alt-tabowaniu" potrafił mi się robić czarny ekran, nawet bez możliwości przywołania menadżera zadań, żeby ubić proces. Musiałem odpalać drugi ekran i na niego przeciągać menadżera, żeby w ten sposób na okrętkę wyłączać F76. Innym razem przy każdym jednym wychodzeniu z gry dostawałem "Fallout76.exe przestał działać", problem zniknął dopiero przy następnym patchu.
I tak teraz jest dobrze bo już od jakiegoś czasu nie mam w nim mikrolagów - podczas gry gra potrafiła się zatrzymać na 3-4 sek co jakiś czas. I też - to była u mnie jedyna gra z takim efektem :D
..mikrolagi mam zawsze gdy gra zamieszcza nowe dzienne zadanie wraz z nowym zadaniem tygodniowym i wkraczam do gry o 18-ej.
Widać serwery są przeciążone nadmiarem zadań i chętnych do gry. Strasznie to upierdliwe, mija na drugi dzień.
Zdarza się i czarny ekran jeżeli za wcześnie włączam logowanie. Muszę zawsze pamiętać aby odczekać trochę ekranów interfejsu wraz z okazyjnym obrazkiem. Menedżer w wypadku takiego zawieszenia jest nieobecny, nie mogę go wywołać, muszę wylogować się ze Steama ;(
Potwierdzamy. Dotknęła ich awaria AWS, czy też jak to pismaki dziennikarzyny napisali: "globalna awaria internetu"
A jutro planowane naprawianie serwerów ;( Niby nic ale mój plan grania wziął w łeb. Niedobrze. Co z "codziennymi" zadaniami których nie ma jak ograć?
Są nowe wyzwania związane z Halloween jakby kogoś interesowało (w osobnym drzewku). Trzeba się przebrać w dowolny kostium i wykonywać zadania, ubij X tego, okalecz Y tamtego. Jedno wydaje się upierdliwe, trzeba zebrać 20 czaszek lub fragmentów czaszek mając na sobie kostium - na szczęście namierzyłem dwie miejscówki: na stole bilardowym w Rdzeniu Krateru leży łącznie 15 takich, a w Camden Parku, naprzeciwko stoiska do rzucania gruzem jest stoisko z obręczami do koszykówki, a na ladzie kolejne 6 czaszek
Nie, to są tickety, te same za które się odblokowuje nagrody sezonowe.
P.S. Nie przestanie mnie bawić fakt, że w polskiej wersji gry "tickets" jest przetłumaczone jako "zgłoszenia" :D W ten sposób za ukończenie wyzwania otrzymujesz przykładowo 20 zgłoszeń
Przynajmniej ubranie. Ale jest lekki zonk - nie każde ubranie jest uznawane za kostium. Mam komplet ubrania fanatyka i wg gry to nie jest kostium. Natomiast wyfarmiony z wydarzenia kostium czarownicy już tak
Dokładnie, nigdzie nie jest jasno napisane które ubranie jest skategoryzowane jako kostium, a jakie nie. Dla bezpieczeństwa najlepiej wskoczyć w coś co ma słowo "kostium" w nazwie, jak chociażby wspomniane wdzianko czarownicy, w którym notabene sam aktualnie biegam
Też nie do końca - kostiumu "Nuka Girl", mimo że ma w nazwie słowo "kostium" też nie zalicza. Najlepiej cos założyć i na bierząco sprawdzać czy zalicza w tym ubraniu czy nie ;)
No to mnie zdziwiłeś, bo w Nuka Girl swego czasu latałem na co dzień i nie przypominam sobie żebym musiał się przebierać w coś innego przy okazji wyzwań "(...) mając na sobie kostium". Druga sprawa że to było dość dawno temu, więc Bethesda miała mnóstwo czasu żeby coś spieprzyć :]
podobno gdzieś tam w "mini sezonach", jest jakaś bezpłatna maseczka do zbierania "słodyczy".. jeszcze jej nie znalazłem.
A nie przypadkiem miseczka? :D Możliwe że już ją masz, to jest ta sama która co roku się pojawia podczas halloweenowych wydarzeń. Jeżeli dobrze pamiętam znajdziesz ją w dekoracjach, pakujesz do niej tajemnicze słodycze i częstujesz gości - tak samo jak możesz się poczęstować jak jesteś u kogoś w campie
Być może chodzi o "miseczkę" ..to pewnie błąd w wiadomości, tłumaczeniu jaką otrzymałem.. Ale, martwi mnie to że kiedy postawiłem starą miseczkę z magazynu (jest identyczna z tą nową) "wydarzenia" dotyczące "słodyczy" nie odnotowały tego. Czyli jest "miseczka" ale jej nie ma, nie dostałem punktu ;(
..takich niedociągnięć związanych z tymi "wydarzeniami" jest więcej..
Bo samo postawienie miski w campie to za mało. Jeszcze musisz ją napełnić cukierkami, a następnie poczekać aż jakiś inny gracz jej użyje - nic się w tej sprawie nie zmieniło od zeszłego roku. Ja również wystawiłem starą miskę, tą której używałem we wcześniejszych latach i wyzwania się zaliczają.
Jak ktoś ma chwilę niech zwinie ode mnie cuksa ;)
A ja mam nowego kompa
Zero przycięć a jak ślicznie Falllout wygląda w ultra :)
John i ja, będziemy się cieszyli:
https://www.gry-online.pl/newsroom/fallout-4-idzie-w-slady-skyrima-i-otrzyma-specjalna-edycje-ktora/z92f3e9
Co do F76 - to w grudniu zobaczymy co będzie w tym Ohio ;)
Szkoda tylko że ta specjalna edycja nie jest za bardzo specjalna, bo jedyne czym się różni od podstawki z dodatkami, to garść modów z Creation Clubu, czyli coś co ktoś inny stworzył, a Becia zagarnęła dla siebie. Za to już sobie wyobrażam super promocyjną cenę tej mega wypasionej edycji :]
Wypasionej edycji nie kupię bo nie mam wypasionego komputera ;) Po prostu game pass umożliwi mi grę jak na xboks ;)
..zawsze to będzie coś nowego
Bo ja wiem, jedyną rzeczą czym bedzie sie różnić od tego co grałem to mody z Creation Club (a i obawiam się że wiekszość będzie płatna, nie powiedzieli zę te mody bedą darmowe, nie? :P) i wcale nie jest powiedziane, ze będą lepsze od packów, które ściagnąłem z Nexusa. więc co do tej wersji bym podchodził z dużą ostrożnością (anyway - z tego co pamietam to z 5 dodatków jedynie 2 były uznane przez graczy wydania kasy, reszta były crapami i skokami na kasę)
Co do dodatku do F76 - w cale bym się nie zdziwił gdyby to był tylko rajd i ze 3 operacje, bedę miło zaskoczony jak bedzie coś jeszcze :P
Jeżeli chodzi o dodatki:
Far Harbor - wg mnie kapitalny, klimatem mocno przypomina Point Lookout z Fallout 3, niezła historia i mocno zatarte granice między dobrymi a złymi wyborami.
Nuka World - dużo lżejszy klimat niż w Far Harbor, warstwa fabularna może nie do końca się trzyma kupy momentami, za to nadrabia konstrukcją świata i sporą ilością pobocznych misji/aktywności. Sporo czasu spędziłem w tytułowym "lunaparku" i naprawdę dobrze się bawiłem
Automatron - mieszane uczucia. Plus za całkowicie nową mechanikę tworzenia i modyfikowania robotów (Codsworth jako szturmotron z narzędziami zagłady zamiast rąk wymiata :D), za to chyba zabrakło pomysłu na antagonistę i spróbowali przywrócić Mechanika z F3, tylko trochę nie pykło. Jego motywy zupełnie się nie kleją, a jak się na końcu dodatku odkrywa prawdę o tożsamości i dlaczego robi co robi, ma się na twarzy ogromne "WTF?"
Contraptions Workshop, Wasteland Workshop, Vault-Tec Workshop - tych w ogóle bym nie nazwał dodatkami, a ledwo rozszerzeniami. Tylko ostatni zawiera cokolwiek na kształt fabuły, która i tak jest tak zdawkowa że można by ją zdegradować do miana misji pobocznej. Poza tym, tak jak i pozostałe dwa, dodają tylko elementy do budowy w osadach. Jak komuś podeszła mechanika budowania, to ma dodatkowe zabawki, dla pozostałych to tylko strata czasu i środków.
Jeżeli w tym nowym wydaniu F4 będzie tyle nowego co w specjalnym wydaniu Skyrima (do dzisiaj nie ogarnąłem w Skyrimie nowych przygód i możliwości) to naprawdę można liczyć na dobrą zabawę;) W Skyrimie rzeczywiście część dodatków Creation Club pozostała płatna ale to nie one stanowiły o jakości i ilości nowych przygód. Zobaczymy - bądźmy dobrej myśli.
Tylko widzisz Fly, właśnie od początku mówimy że tej jubileuszowej edycji nie będzie w zasadzie nic nowego. Będzie to podstawka, plus dotychczas wydane DLC, plus trochę modów z Creation Club. I tyle.
I tak, i nie Fly :) Wszytkie dlc juz mamy dawno. Tu będą tylko dodatkowe mody już wkomponowane. Niby fajnie. Tyko raz ciekawe za jaką cenę. Dwa, mam nadzieję że nie będzie e przy okazji jakiegoś auto updatu który rozłoży mi aktualna grę, bo mam fajnie zmodowaną. W Skyrim dla posiadaczy wydania kompletnego wersja Aniversary była za ok 70 zł. Póki się jej nie kupiło to nic się nie aktualizowało.
Pewnie z czasem kupię ta wersję F4, j wtedy gdy będę zaczynał F4 od początku. Teraz wolę pograć tak jak mam. Oby tylko jakiegoś patcha nie walnęli :)
Dobra, jak będzie tak będzie a ja liczę jeszcze na odświeżony Fallout New Vegas ..będzie falloutowo
Grupa moderów pracuje nad projektem zwanym Fallout 4: New Vegas - jak sama nazwa sugeruje, przenoszą New Vegas na silnik czwórki. Niestety prace posuwają się niezwykle powoli, pierwsze materiały pojawiły się 7 lat temu, i od tamtej pory na kanale na Youtubie można zobaczyć tylko krótkie klipy. Autorzy twierdzą że muszą cholernie uważać ze wszystkim co próbują zaimplementować, żeby Bethesda nie uwaliła całego moda.
Szkoda, bo jak natrafiłem wiele lat temu na informację że coś takiego powstaje, mocno się zainteresowałem, ale na ten moment tracę nadzieję że projekt zostanie ukończony i ujrzy światło dzienne.
Pytanie do ekspertów, myślę nad kupnem F76, całkiem tanie teraz jest.
Czy subskrypcja jest wskazana do spokojnej, pewnie głównie solowej zabawy?
Czy warto kupić ten aktualny dodatkowy pakiet...Atomic Angler? To chyba sama kosmetyka plus stateczek?
Czy subskrypcja jest wskazana do spokojnej, pewnie głównie solowej zabawy?
Nie jest absolutnie konieczna. Ja większość czasu grałem bez subskrypcji i spokojnie się dało, dopiero w tym roku dałem się przekonać na zainwestowanie w 1st. W głównej mierze daje dostęp do pojemników na leki oraz na graty do craftingu które mają nielimitowaną pojemność (w przeciwnym razie wszystko co możliwe trzeba chować do skrytki która ma ograniczenie łącznej wagi przedmiotów) oraz tzw. namiot survivalowy, czyli "przystanek" który możesz rozstawić w dowolnym praktycznie miejscu w świecie gry i masz w nim dostęp do wcześniej wspomnianych skrytek i jakiegoś stanowiska do craftingu - w zależności od wersji namiotu. Ponadto co miesiąc otrzymuje się pewną pulę atomów, waluty o której parę słów poniżej. Nie mniej to wszystko o czym piszę to są typowe usprawnienia QoL, można spokojnie czerpać frajdę z gry bez nich.
Czy warto kupić ten aktualny dodatkowy pakiet...Atomic Angler? To chyba sama kosmetyka plus stateczek?
Ani trochę nie warto. Wszystkie przedmioty które są w nim zawarte, są dostępne w tzw. Atomowym Sklepie, w którym walutą są atomy. Te dla odmiany otrzymuje się w nagrodę za postępy w sezonie. Zasada jest dość prosta, codziennie gra daje kilka tzw. wyzwań codziennych, oraz co tydzień kilka wyzwań tygodniowych. Za ich ukończenie otrzymuje się punkty SCORE, a za ich pomocą awansuje się na coraz to kolejne poziomy SCORE. Po otrzymaniu określonego poziomu odblokowują się kolejne ekrany z nagrodami, wśród których są również atomy. Konkluzja - nie ma sensu płacić żywą gotówką za coś co prędzej czy później nazbierasz za free po prostu grając w grę. Postęp będzie po prostu wolniejszy, ot co.
Tak jak napisał Grish :)
Sama gra - zawiera wszystkie dodatki (dlc) bo dodają je za darmo i zobaczyć czy podpasuje :)
Do tego firsta czasem rozdają na kilka dni - tak jak obecnie więc można z pojemników skorzystać na zapas :)
Twojego wcześniej zwinąłem,
Ale ter rozdawanie cuksów jest totalnie do dupy. Godzina marnowania czasu aż ktoś zwinie
..jeszcze jutro będę polował na cuksy ..na razie trochę tiketów dodatkowych zarobiłem
Fly problemem żeby zaliczyć tygodniowy event trzeba 5 x razy zebrać (po 3 cuksy) i 5 x rozdać (po 1) :P
W przyszłym tygodniu pewno tak samo
O ile zbieranie to pikuś (chiński pancerz działa jako kostium) to rozdawanie to u mnie przekichane ( i czekanie zwykle po godzinę + ) :D
Póki co wykorzystałem Ryo 2 razy i raz Paulinę :)
Wiec jak ktoś zobaczy mnie w grze profilaktycznie niech zwinie cuksa - zwijam każdemu :D
Dobrze wiedzieć. M.in. także o tym że chiński pancerz działa jako kostium. Nie zamontowałem miseczki u cichociemnej Flajki właśnie dlatego że nie wiedziałem w co ją ubrać.
Tak nawiasem, może powiesz jaki pancerz mógłby być lepszy niż ten chiński? Dobrze by było ubrać ją nareszcie w coś innego..
Pewnie masz rację Johnie. Dlatego chociaż rozglądam się za innymi pancerzami to ona wciąż drepce w chińskim i używam jej tylko pomocniczo bo w zasadzie ma "wolny" camp, można go rozbudowywać. Nie chce mi się robić nowych campów. Jakoś dorobiła się 150 poziomu ;)
Fly chinśki jest prosty do zdobycia i uniwersalny :)
Najlepszy pod skradanie byłby krwawy bulid pod karabiny/pistolety ( od biedy kusze i łuki czy shotguny)
Dlaczego pytając się o pancerz do skradania wspominam o krwawym - bo z niego wynikną cechy legendarne dla armorka :)
Pancerz Potajemnego Scouta ( dostępny z Daily opsów recepta) + maska z setu
do tego pokrycie cieniste (shadowed) - może nie daje najwiecej obrony ale kolejne bonusy do skradania
Legendarne cechy pancerza)
1 *
Kamelon ( ale nie mutacja a cecha pancerza) min 1x :) ( różni się od mutacji)
Pozostałe 4 części +3 do cech przy niskim poziomie życia
2 **
Najlepiej +2 zręczności
Od biedy ap, obr od eksplozji
3 *** ( na szczescie jest to do produkcji jak ktoś ma przepis nawet nie jest kosztowny)
Agenta - monstrualne 25% mniej halasu, i 25% utrudnione wykrywanie .. za cześć razem to da 125% tych bonusów
4 **** ( a masz ty pomysł jakie to będzie przekichane? To już dla masochistów Fallouta przy których Grish to amator)
+ 5% obrażeń od broni palnej
Do tego z perków karty z bonusem do skradania i wagi pancerza ...
Taki zestawik da nam w teorii
dwa różne bonusy do skradania ( po 5 części z nim)
125% utrudnione wykrycie i hałas
stojąc (A raczej skradając się) nieruchomo niewidzialność
+12 do wszystkich cech oprócz wytrzymałości
aż do +10 zręczności
Co w połączeniu z bonusem krwawego do obrażeń ( a raczej kilkoma bonusami) i w opcji dla masochistów jeszcze dodatkowe do +25% obrażeń bronią palną) i monsturlanym +22 zręczność ( a dodaj podszewkę pod zręczność i 15 bazowej i masz bez żarcia 40+ zręczności a na tej cesze jest skradanie)
Ogólnie trzeba sprawdzić kto może crafcić cechę agenta , a samemu crafcenie 2 gwiazdkowych armorków ( po uzyskaniu recept z do) z cechami pod kraway i zr i wklepanie dodatkowego bonusu
Jesteś jak cicha śmierc ale bardziej stacjonarna - co wspominał Johny :D
Niestety, pancerz chiński nie ma właściwości kostiumu. Flajka musiała się przebierać aby wziąć jakieś słodycze z miski. ;(
..tak nawiasem, uruchomiłem sobie znowu "Fallout New Vegas" PCR z wszystkimi dodatkami ;) Dawno temu skończyłem go ze dwa razy, potem zaczął się przy próbach powtórki wywalać się na wysokości Primm i tyle było grania. Teraz pewnie też będzie podobnie ale zawsze trochę uciechy..
Fly ma bo zwijam codziennie :)
może to dlatego że mój jest pomalowany na zielono? ;P

tu na screenie chiński + z inva z malowaniem (może to robi różnice) i zaliczony 1 z 3 cukierków :P
..zamiast chińskiego hełmu, miałem wędkarski kapelusik. Może to się grze nie spodobało?
"The Outer Wordls 2" ..już myślałem że dzisiaj nie zagram ;(
Game Pass nie działało no bo "globalna awaria" była. Jednak już jest w porządku i zacząłem granie ;) Gra wciąga szybciej niż część pierwsza i od razu widać że jest lepiej zrobiona.
Trochę mnie to niepokoi bo akurat w F76 finisz sezonu przy którym wypada się czasowo postarać.. jakoś to będzie
Johnie, przecież podobał Ci się Fallout NV ;)
Jego autorzy co prawda troszkę się postarzeli, uczenie mrugają okiem do graczy i się szczerzą przy byle okazji, ale..Ich pomysłowość - to wciąż klasa sama w sobie. Już wybór postaci wielce mnie rozbawił możliwością doboru metalowych protez na wszystkie kończyny ;) Ktoś porównywał "Outer.." ze "Starfieldem". Chciałbym aby "Starfield" miał tak skonstruowany game play wraz z wymyślną fabułą , pełną zwrotów akcji i niespodzianek.. Jednak skoro pierwszy "Outer.." nie podobał Ci się, to pewnie ten drugi, choć lepszy też nie ma szans..
Dzięki ! <3
Twojego też zwinełem :P
Cholernie głupi pomysł w grze bez czatu robić event wymagający pomocy innych graczy :P
4-5 listopada przestawię obóz tam gdzie będzie nowy Aksotl :)
( bo to obóz rybacki) nawet z solą do produkcji przyspieszacza łowienia :)
Skończyłem sezon. Ale nie powiem, żeby coś z niego było dla mnie "wow, muszę to mieć" - wręcz przeciwnie, np różowe meble sobie odpuściłem :P Z resztą to kolejny sezon bez efektu "wow", czasy plansz od gier były jednak lepsze :P
Gdzie zimują radropuchy?
Sezon trwa dopóki gra daje zadania codzienne i tygodniowe. Ja też już jestem po 150 poziomie wyścigu - planszy
i teraz jest najciekawsze, choćby uzbierać jak najwięcej Atomów na przyszłość ;)
No i wczoraj licznik lat + 1 :)
A w ramach nocnego grania w Fallouta - sezon skończyłem ( ale ranga dopiero 148) , przestawiłem 3 campy do lasu ( przy wyspie szponów śmierci)
I prze praktykowałem na 3 postaciach łowienie aksolotla z tego miesiąca ( złapane na wszystkich 3 ! :D )
Jak ktoś potrzebuje łowić to camp oznaczony symbolem łabędzia ( jako wodny na moich 3 rybakach) i śmiało korzystać ( każdy camp ma sól i ognisko minimum, oprócz maszyny pogodowej ( deszcz) - czyli żeby zrobić grillowaną rybkę na tempo łowienia i maszynę pogodową na szansę )
Wszystkiego najlepszego Diabełku !!! Napije się za twoje zdrowie ... herbatki owocowej ;)
Nie bardzo wiem co się dzieje z tymi dodatkowymi konkursami co reklamują. Nic takiego nie mam.
Fly - chodzi ci o ten konkurs z budowaniem campa co opisują przy starcie gry? :)
Grish - jw. jest jakiś konkurs dla kilku krajów. chyba trzeba zeskanować kod qr do niego bo motyw kasyna :P
Min dla Czech , Polski i coś tam jeszcze
Fly konkurs przez discorda :P
i to chyba 3 miesiąc ;D
Budowanie campa i ocena przez innych graczy
Nie mogę grać. Wyrzuca mi kod błędu z uwagą że nie można spersonalizować postaci. Nie ma zresztą jak przesłać tego kodu.
W tej Bethesdzie to ich chyba totalnie popierdzieliło. Za Anivesary update krzyczą sobie 179 zł. Za co? Za 150 modyfikacji zrobionych przez graczy? Dramat :(
Z ciekawości zainstalowałem dzisiaj znowu F4. Oczywiście na pełną wersję Anniversary nie mam co liczyć ale w jej ramach coś tam nowego dodali za darmo. I co? I nie mogę uruchomić gry ;) Nie powinno mnie to dziwić skoro inni piszą tak:
https://www.ppe.pl/news/389264/giga-problemy-fallout-4-anniversary-edition-gra-trafila-na-rynek-i-notuje-bombardowanie-recenzji.html
https://www.gry-online.pl/newsroom/fala-frustracji-i-review-bombing-na-steam-po-premierze-fallout-4/z72f6c6
Nie wykluczone Johnie że jeżeli uda mi się grę uruchomić będę musiał usunąć część modów czyli padną wszystkie save..
Fly , o zakupie upgrade do Aniversary nie ma u mnie mowy. To co tam dodali w ramach takiej ceny to jest skandal. Są tam mody stworzone przez graczy plus kilka pierdół kosmetycznych nowych. Za 179 zł , eh.
Patch do F4który wyszedł przy okazji zepsuł mi całą grę. Myślałem, że mody nie wymagające F4SE będą działały, niestety nie działa nic. Gra raz się uruchamia, raz nie. Ale co najlepsze nie można z niej wyjść bo zawiesza się cały komputer i muszę robić reset. Betshesda w najgorszym możliwym wydaniu.
Poczekam na jakieś poprawki i nową wersję F4SE. Grę sobie zmoduję od początku. Ale o kupowaniu upgrade nie ma mowy :(
A tu masz Fly co zawiera Aniversary:
Fallout 4: Anniversary Edition to kompletne wydanie gry, które łączy w sobie:
podstawową wersję Fallouta 4,
sześć oficjalnych dodatków: Far Harbor, Automatron, Nuka-World, Contraptions Workshop, Vault-Tec Workshop i Wasteland Workshop,
ponad 150 elementów z klubu twórczości (Creation Club) – w tym nowe bronie, pancerze wspomagane, zestawy dekoracji, malowania, unikatowe domy i różne rasy Ochłapa.
W skład rocznicowego zestawu wchodzi także dziewięć zupełnie nowych dodatków przygotowanych specjalnie na tę premierę – m.in. Institute Plasma Weapons, Ion Gun, Cyber Dog czy Sea Scavengers.
Uzupełnieniem tego są dziesiątki pakietów wizualnych, dekoracji i elementów personalizacji, które można przeglądać za pomocą nowego menu dzieł (Creations Menu). Ta funkcja trafiła do wszystkich wersji Fallouta 4 w ramach dzisiejszej aktualizacji – niezależnie od tego czy posiadasz podstawową edycję, czy pełny rocznicowy zestaw.
Jedyne co dodali w aktualizacji dla wszystkich to menu dzieł. Wcześniej był warsztat, potem creation club czy jakoś tak. Nie wiem czym to różni, dla mnie to tylko zmiana nazwy. Nigdy z żadnych modów z warsztatu nie korzystałem(tylko Nexus). I ta aktualizacja rozwaliła grę właśnie.
W tym "menu Dzieł" Johnie mieści się wszystko co przedtem było podzielone na działy łącznie z modami ściągniętymi z Neksusa oraz nowymi dodatkami i propozycjami. Taka ogromna plansza która ledwo mi chodzi. Mnie nie zginął żaden mod co w efekcie sprawiło że interfejs gry ledwo się rusza i reaguje z opóźnieniem. Sama gra chodzi dobrze i wygląda lepiej ale u mnie po prostu widać że jest przeładowana. Więc gdybym chciał grać a Bethesda niczego nie poprawi, musiałbym z połowę modów wyrzucić ;(
No chyba że Bethesda zrobi taki cud jak twórcy Baldura 3 i dołoży się do optymalizacji.. moim zdaniem powinna jeżeli chce aby ludzie te nowe dodatki kupowali.
To, że widać tam mody z Nexus to wiem Fly. Chodziło mi o to, że z tych twórczości nigdy nic nie brałem :) Żaden mod też nie zniknął, nigdy nie znikały. Ale gra nie działa tak jak powinna i tyle.
https://www.youtube.com/watch?v=AnVRrWHAYis
Polecam obejrzenie tego filmu, autorstwa wielkiego miłośnika Falloutów, gościa który pierwotnie swój kanał zbudował na gameplay'ach z New Vegas i trójki. Zwłaszcza tym którzy się jeszcze wahają czy zainwestować w Anniversary Edition czy nie. Odpowiedź brzmi KATEGORYCZNIE NIE! Jak się okazuje, z szumnie ogłoszonych +150 przedmiotów z Creation Clubu, ok 60 to malowania na bronie i pipboya. Genialni marketingowcy Bethesdy potraktowali każde osobne malowanie jako odrębny przedmiot. W filmie nawet pada stwierdzenie, że ta ilość 150 to technicznie to nie kłamstwo, to naciągnięcie faktów tak mocno, że można ich użyć jako trampoliny. Do tego cała masa nowych bugów, na czele z "LOOKUP FAILED!" pojawiającym się w każdym miejscu gdzie jest problem z wczytaniem tekstu/opisu/podpowiedzi. A menedżer modów nawet został nazwany najgorszym jaki w życiu widział.
Film zawiera spoilery, ale to mały problem. Oprócz analizy problemów i błędów w tej wersji gry, zawiera również jedyny sensowny dodatek, czyli krótką questlinię dotyczącą byłego żołnierza NCR który z New Vegas zawędrował do Bostonu. I jeżeli to wszystko zmieściło się w 45-minutowym materiale, to też świadczy i jakości i ilości contentu.
W konkluzji Anniversary Edition została określona jako bezużyteczna i rozczarowująca.
Fakt, ta ogromna ilość malowań na zbroje i pip-boya, to kpina z tych co by darmowych nowości chcieli ;) Kupa śmieci z którą nie wiadomo co robić. Taka nic nie warta, ogromna Reklama wydania Anniversary i określonych, modowych warsztatów moderów ;)
No z tymi darmowymi nowościami to też bym się nie rozpędzał ;) Wersję GOTY, czyli podstawka plus 6 DLC, na GOG-u teraz można mieć poniżej 70zł. To oznacza że cena 170zł za super hiper mega po brzegi wypasioną edycję Anniversary to złodziejstwo w biały dzień.
Otóż to grish, masz całkowitą rację. Kupienie upgrade do Aniversary za 179 mając już wersję GOTY jest bez sensu. Kupujemy drugi raz te same DLC plus te rzekome 150 rzeczy zrobionych przez graczy. Jest jeszcze jedna opcja. Można kupić pakiet creation bundle za 89 zł. Wtedy jest tylko te 150 bajerów. Jednak przy obecnym stanie technicznym gry po wyjściu patcha, wydanie jakikolwiek pieniędzy jest wykluczone. Zwłaszcza, że cały ten pakiet też powoduje dodatkowe problemy.
Zatem odkładam F4 "na półkę". I na game pass lepiej nie jest, nie myślcie sobie, "w chmurze" czy nie w chmurze, mamy golutką wersję, za wszelkie dodatki i te Anniversary trzeba słono osobno dopłacać poza abonamentem. ;)
Był artykuł na GOL'u o tym, że Bethesda bierze się za naprawianie Aniversary, o łaskawcy. W tym tygodniu ma być jakiś szybki hotfix. Potem będą dwa duże patche. Jeden w listopadzie, a drugi w połowie grudnia. Zakładając, że naprawią tym drugim patchem grę, będzie można pograć komfortowo na święta. Oczywiście nie wierzę, że będzie w 100% dobrze, ale może chociaż te najgorsze bolączki naprawią.
W międzyczasie może F4SE też już będzie zaktualizowane.

Kwestie techniczne może i naprawią, może gracz nie będzie widział "LOOKUP FAILED!" w każdym możliwym miejscu gdzie był problem z załadowaniem tekstu, może questy przestaną się blokować. Ale na pewno nie naprawią opłacalności tego potworka. Ponad 100zł różnicy między edycją GOTY, a Anniversary? Gdzie w drugiej zyskuje się tylko 150 modów, z których prawie połowę stanowią takie bzdury jak na załączonym obrazku? Notabene zawarte na nim jest 10% wszystkich "ekskluzywnych przedmiotów". Tak, każde jedno malowanie traktowane jest jako osobny mod. Kpina.
Z tego co widzę, Johnie, nowy sezon F76 (2 grudnia) będzie dla Ciebie ;) Przecież lubisz bandytów i ghoule..ach ;)
N.p. jest w bibliotece Steam..pierwszy raz dostałem te info po polsku ;)
..może dlatego że wziąłem udział w ankiecie F76?
Zgadza się Fly, lubię bandycklie klimaty i ghule. Ale do F76 już nie wracam. Po zmianie interfejsu budowy i kolejnym mieszaniu z kartami już mi się nie chce :)
..cóż Johnie. Ja gram "po łebkach" czyli według własnych "skrótów". Niewykorzystane karty zalegają po kątach, może zrobię z nimi porządek, kiedyś.. Po prostu zaliczam sezon aby utrzymać pulę Atomów ;)
Czekam na poprawki innych Falloutów i przypominam sobie Fallout New Vegas w polskiej wersji. Okazuje się że da się w niego grać bez poprawek co bardzo mnie ucieszyło. Chcę przypomnieć sobie dodatki, niektóre mają ducha Outer Worlds ;)
Lol, cały czas serwer leży, na rozpisce serwerów niezmiennie "duża awaria"
No cóż, można było się tego spodziewać :D
Ja o 22 próbowałem wejść i nadal był nieczynny. Rozumiem duża aktualizacja nowe tereny, ale Becia znowu nie ogarnia.

Jak coś gra już działa
W misjach min dziennych SA elementy z dodatku,
Mapa dołożona tutaj
Eventy latają
Zapraszają do watko fabularnego
Pojawiły się nowe wyzwania wędkarskie i nowa kategoria wyzwań ( pokazuje bug że niby czasowo 6h tak jak wszystkie wyzwania inne a te czasem od lat) związana z z nowym obszarem
Straciłem trochę Atomów bo się zagapiłem - dali mi w zamian za niewykorzystane bilety sztabki złota, których moje postacie w zasadzie nie potrzebują. Przeznaczę je dla najsłabszej postaci na "wiano" ;) Ma ta postać pełne bagaże różnych premii które jej wciskałem ;)
Nowe lokacje ładnie zrobione, dopiero je poznaję, będzie co robić..
..aha, wróciłem do Fallouta 4 - da radę grać, dobrze w terenie wygląda i chodzi ale interfejs nadal ma ciężki jak krowa z przenoszonym cielęciem ;(
Właśnie chciałem pograć w F 76 i znowu awaria.."inżynierowie VoultTec pracują nad jej usunięciem" ..dowcipne, tylko że jak tak dalej pójdzie to stracę te nowe codzienne zadania ;(

Chwilowe wrażenia :)
Serwery działają do dupy żeby nie napisać gorzej :P
Nowy obszar - ma cudowny klimat :)
Właśnie takich obszarów po falloucie się oczekuje
Cxzęść miejscówek genialna np kino samochodowe, czy miasta ( wymarłe i osada) :)
Eventy - dużo gwiazdkowego sprzętu leci - byłem póki co na 2 polowaniach i evencie z hodowaniem szpona śmierci :)
Ale jak nie poprawią serwerów to praktycznie grać się nie da o zmianie postaci nie wspomnę ;P
Już się poprawiło i mogłem rozpocząć sezon ze sporymi stratami, jak chodzi o codzienne zadania, Atomy i.t.p. Nadrobię.
Ohio ładnie się prezentuje, lecz tam same oszusty i bandziory są ;) Król Rdzy dał mi do wiwatu, Fly ledwo przeżyła ;) Ciekaw jestem jak inne, słabsze postacie dadzą sobie radę.
Ja tam spokojnie
na 3 postaciach ( czyli wszystkich łowiących) złapałem aksotla z tego miesiąca
Zrobiłem daily,i wszystkie tygodniowe misje
z 2 misje z fabuły i dodatkowej trochę tej o zbieraniu walizek :)
no i wyzwania z obszaru trochę ruszyłem :P
Ile ja mam misji do zrobienia na postaciach to moje ;P
O dokończeniu postaci czy przeróbkach to nawet nie wspominam
Nowy dodatek i znów widze że Bethesda wróciła do formy: Fallout 76 jest jedynym programem czy grą, która potrafi zawiesić mi kompa na sztywno, że tylko reset z guzika pomaga :D Już kiedyś taki błąd u mnie występował, teraz znów powrócił...
Wczoraj po 19 w końcu udało mi się wejść do gry, jakieś 2 godzinki się pokręciłem po nowym obszarze i w sumie mi też się spodobał, czuć dużo bardziej post-apo niż w pozostałych rejonach. Trochę mi się przypomina Fallout 3 i północna połowa mapy, w większości pusta, z okazjonalnymi grupkami bandytów i/lub stworzeń. Wątek fabularny coś tam ruszyłem ale nie czuję żebym jakieś duże postępy w nim zrobił, zatem nie oceniam. Na razie zwiedzam i zbieram walizki jak mi wpadną w ręce. Łowcy głów też nawet mogą być, bossowie podczas tych wydarzeń potrafią przypieprzyć, więc jak się robi w mniejszą ilość osób to trzeba troszkę potańczyć, dobrze że to nie jest coś co da się zrobić jedną ręką i z zamkniętymi oczami.
Pierwsze wrażenia umiarkowanie pozytywne, choć póki co Skyline Valley, a przede wszystkim główny wątek, zrobiły na mnie większe wrażenie. Nie zamykam się jednak, możliwe że jak się zagłębię bardziej w Burning Springs to zmienię zdanie.
Oni są niemożliwi... Nagroda za wykonanie 6 zadań dziennych jest nie do zdobycia dla zwyczajnych graczy bo... jest ich 5, 6 jest dopiero dla posiadaczy przepustki :P
To chyba jakiś błąd jest. Wykupiłem jak zwykle przepustkę sezonową i zbieram z plansz nagrody tej przepustki ale nie mogę jak dawniej zrobić dodatkowego punktu na "codziennych" czyli rzeczywiście zalicza mi 5 zadań, szóste zostaje niezaliczone czyli praktycznie za całe "codzienne" nie dostaje się premii ;( Oszustwo i tyle..
Faktycznie wczoraj był fuckup, tylko 6 wyzwań dziennych, wśród tych jedno firstowe, więc ktoś bez abonamentu rzeczywiście nie miał opcji zdobycia "gwiazdki" za ukończenie sześciu. Pamiętam że kiedyś już raz takie coś widziałem, właśnie w czasach gdy firsta nie posiadałem i też byłem zniesmaczony
Posiadam na zbyciu kod na pobranie F76 z Microsoft Store - za darmo (myślę, że uczciwa cena ). Jak ktoś ma ochotę to proszę o kontakt.
No start tego sezonu to ciągle jakieś zabawy
Tak jak było pisane wyżej - dziś dali tylko 5 misji zwykłych i 1 firsta
a misje firstowe to nie przepustka - przepustka daje tylko dostęp do nagród :P
A ze kiedyś już parę razy im się to przytrafiło (ostatnio było 2 misje firsta i 5 zwykłych - screen chyba nawet gdzieś w tej częsci wątku), coś powiedzieć .. Becia ;P
Flyby - dziś rozwalając lekki karabin maszynowy - wpadł mi przepis na komorę 0.45 do niego
Sprawdziłęm i od zeszłego sezonu LKM - może mieć 3 kalibry
308 jak kiedyś - ma największe obrażenia
a także 0.45 i 5,56
różnią się szybkostrzelnością , dmg itp
I komory występują w wersji zwykłej i prime
a 45 i 5,56 leci o niebo więcej niż 308 wiec pokombinuj ;)
Na 45 już mam, ma go Fly najstarsza stażem .. tyle że jej i tak zawsze brakuje amunicji ;)
Tak nawiasem, jako że wprowadzam do Ohio słabsze postacie a wejście z Królem jest okropne, przydałoby się wiedzieć gdzie w jego lokacji jest klucz "rurowkręt" otwierający przejście w rurach ;)
..same fallouty u mnie ;) Gram jednocześnie w F76, Fallout New Vegas i Fallout 4, bo już się da.. ;)