Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: -= Krew, pył i groteska...Opowieści z krypt 111 oraz 76 vol. 11 =-

początekpoprzednia12345678
03.09.2025 10:11
7
Ryokosha
91
Legend

Ok dzięki

03.09.2025 12:29
grish_em_all
8
grish_em_all
254
Grish
Image

A mnie te spadające cyferki się podobają.
Przy strzelaniu z broni półautomatycznej może i fajnie wyglądają, ale jak prujesz czymś bardzo szybkostrzelnym to robi się chaos i nie masz pojęcia co się dzieje na ekranie

Za to w ogóle nie poprawili a nawet pogorszyli wieszanie obrazów (ozdób) na ścianach. Wiszą sobie teraz w powietrzu
Od teraz jest opcja włączenia/wyłączenia clipowania i/lub kolizji obiektów w campie. Nawet w release note była informacja że od tej pory można budować w powietrzu :) Oprócz tego można stawiać ściany bez wcześniejszego kładzenia podłóg etc. Generalnie tryb budowy przeszedł największe zmiany w tym sezonie i pewnie trochę czasu nam zajmie żeby się do niego przyzwyczaić.

03.09.2025 11:24
Flyby
😢
265
odpowiedz
6 odpowiedzi
Flyby
251
Outsider

Ja mam jak zwykle kłopoty podstawowe w których gubi mi się sens najnowszego sezonu.
Otóż wszystkie moje postacie zawsze miały po jednym campie. Nigdy nie budowałem nowych dodatkowych i nawet nie wiem jak to się robi ;) Czy n.p. postaci zostaje stary camp kiedy wybuduje nowy? Jak korzystać z wielu campów (n.p. wchodząc do gry)? Ile ich może postać mieć?
Nowy system budowania to dla mnie po prostu koszmar, gubię się w nim.
Wczoraj aby skończyć te codzienne zadania związane z budowaniem, nie tylko straciłem czas ale byłem bliski w ogóle zrezygnować z gry. Tego cholerstwa nie da się wyłączyć? ;(

Jak chodzi o zmiany w kartach umiejętności, to mniej się nimi przejmuję. To zawsze była loteryjka do przetestowania w walce i to było i jest zabawne ;)

post wyedytowany przez Flyby 2025-09-03 11:34:44
03.09.2025 12:21
grish_em_all
265.1
grish_em_all
254
Grish

Wejdź w mapę i w lewym górnym rogu masz listę swoich campów, czy też slotów na campy. Jeżeli cały czas używałeś tylko jednego na danej postaci, to powinieneś mieć też jedno wolne miejsce na umieszczenie drugiego. Wtedy aktywujesz drugi camp i rozstawiasz go identycznie jak pierwszy. Od tego momentu masz dwa campy, pomiędzy którymi możesz się przełączać - na przykład w przypadku gdy wchodzisz do gry i okazuje się że ktoś zajął Twoje miejsce i nie możesz w danej chwili rozstawić campu. Wtedy zwyczajnie aktywujesz drugi, a pierwszy na mapie staje się "wyszarzony". W dowolnej chwili możesz kliknąć na taki wyszarzony camp i wybrać opcję "aktywuj".

Domyślnie można mieć dwa takie sloty na campy, jakbyś chciał mieć ich więcej, jest taka opcja do kupienia za atomy.

03.09.2025 16:18
Flyby
😁
265.2
Flyby
251
Outsider

Niby proste..tylko że teraz jeżeli do budowy nowego campu, będę musiał używać tego nowego systemu budowania, to wolę nic nie budować..
Już nie mówiąc o tym że trzeba mieć w sobie tę chęć posiadania wielu domów, choćby na zasadzie "od przybytku głowa nie boli" ;)
Ja tej chęci nie mam i nigdy nie miałem a od "przybytku" zawsze bolała mnie głowa ;) Wręcz "egzystencjalny kłopot" ;)

03.09.2025 16:27
DiabloManiak
265.3
DiabloManiak
246
Karczemny Dymek

Fly - ja mam na każdej postaci dom główny ( lepszy, gorszy bądź tragiczny) :)

a na trzech postaciach od łowienia mam ...
zbudowane podium wędkarskie - połączone z sobą 2-4 podłogi na nich wstawiony generator, skrzyneczka, maszyna pogodowa ( czy dodatkowe pierdoły jak w przypadku ciężkiego pw ładowarki do rdzeni, dystrybutory wody potrzebne do daily - każdy jest ciut inny) zapisane jak camp nr 2

I przerzucam się na dom nr 2 jak mam łowić i go rozstawiam ( bo zapisuje się jako jedna konstrukcja więc rozstawienie to dosłownie były dwa kliknięcia, teraz pewno z 4-5 :P) w obszarze gdzie interesują mnie ryby - bo maszyna pogodowa robi za pogodę czy to wolisz radioaktywną czy deszczową ( co daje min kilkukrotny bonus do szansy złowienia choćby axotla ( czy rzadszych ryb obszarowych) - bo bez pogody masz np 2% z pogodą 6% (czyli w naszym wypadku maszyną dającą ten sam efekt) :P)

A do nowego systemu budowanie się bedzie trzeba przyzwyczaić tak jak do zmian w kartach i zbudować jakiś solidny nowy bulid :P

post wyedytowany przez DiabloManiak 2025-09-03 16:39:59
03.09.2025 19:28
Flyby
😒
265.4
Flyby
251
Outsider

To chociaż powiedzcie jak w tym nowym systemie budowania można usuwać wcześniej postawione obiekty, przedtem to było proste..

post wyedytowany przez Flyby 2025-09-03 19:31:04
03.09.2025 20:05
DiabloManiak
265.5
DiabloManiak
246
Karczemny Dymek

klawiszem q przerzucasz się pomiędzy budowaniem a modernizowaniem

na samej górze po lewej stronie

wszystkie klawisze masz wypisane na dole :)

03.09.2025 22:16
Flyby
😐
265.6
Flyby
251
Outsider

ech, gram na padzie.. może to krzyżak.

..dobra, ogarnąłem to.. co nie zmienia faktu że na razie żadnych dodatkowych campów budować mi się nie chce

post wyedytowany przez Flyby 2025-09-03 23:48:01
Forum: -= Krew, pył i groteska...Opowieści z krypt 111 oraz 76 vol. 11 =-
początekpoprzednia12345678