Konsole xbox360 vs ps3
Chciałbym w tym wątku pomóc w wyborze konsoli. Proszę o wymienienie plusów i minusów na temat xboxa360 i ps3. Sam to zrobię osobiście jako iż jestem posiadaczem xboxa360 ,lecz z ps3 też miałem styczność.
Xbox:
+
wygodniejszy pad
kinect jest wygodniejszy od move-a
-
multiplayer kosztuje
PlayStation3
+
więcej gier niż na xboxa360
-
trudniejszy w obsłudze multiplayer
w ps3 zanim wejdzie się na większość serwerów trzeba akceptować jakieś umowy itd.
Sorry, ale Kinect jako zaleta wpasowany jest na siłe. To badziewie ma takie opóźnienia, że po przesiadce na PS Move czułem się jak w myśliwcu! I ta kinectowa precyzja... konsola nie odczytuje ruchów, ona je zgaduje!
Dla normalnego gracza nie ma porównania. Move jest o klasę lepszy, wygodniejszy, szybszy i precyzyjniejszy.
Od niedawna mam PS3 Super Slim 500GB i jestem bardzo zadowolony miałem Xboxa 360 Silm 250GB ale sprzedałem i szczerze mówiąc nie żałuje wkurzało mnie płacenie za multiplayer który w PS3 jest za darmo pozatym PS+ to świetna sprawa za 53 zł kupiłem kod pobieram gry w pełnych wersjach warte po 100 zł mowa np. o Batman Arkham City jak dla mnie wypas.
ps3 jest lepsze bo ma ogromnom moc kturej jak narazie i tak zadna gra nie wykorzystuje. co najwyzej w 0,0001% dlatego lepszym wyborem bendzie ps3 bo to najlepsza konsola i bendzie jeszcze dlugo lepsza a nasa uzywa ps3 do wysylania rakiet w kosmos xD to juz wiesz co lepsze
@UP No ja bym się tak nie śmiał - Liczby mówią same za siebie. Dodam tylko, bo nie chce mi się przytaczać danych z poprzednich lat, że w tym roku Sony wydaje około 15 gier na wyłączność, MS wydaje tylko 5.
Cyber Rekin -
No gier anime jest więcej co skutkuję tym, że PS3 ma ich więcej. :P.
trudniejszy w obsłudze multiplayer
Za to tu ja mam bekę.
Plusem jeszcze jest.
+ Darmowe Granie Online.
Batman Arkham City jak dla mnie wypas.
Zgadzam się w 100%
Ile już tego typu wątków było? Obie konsole są dobre. Kinect i Move to w zasadzie ciekawostki, ciekawa opcja na imprezę, ale samemu nudzi się po kilku dniach. Biblioteka gier - w obu przypadkach spora, chociaż na PS3 jest kilka fajnych exclusive'ów. Niestety, pad ma słabszy od X-a, przynajmniej dla mnie - jedynie krzyżak dobry ;)
xbox jest wygodniejszy od ps
Mam obie konsole, i przewagą xboxowego pada jest tylko kształt a zatem wielkość mniej więcej dostosowana do dłoni przeciętnego europejczyka. Cała reszta tj. analogi triggery krzyżak, plastiki i waga, to plusy na korzyść PS.
mam nadzieje że japońce w przyszłej genracji się ogarna i przebuduja troche pada coś na wzór a'la xbox lub GC i to by wystarczylo.
Ja zakupiłem w ubiegłym tygodniu konsolę Microsoftu, gdyż Media Expert miał je za 799 zł (dysk 250 GB + Forza Horizon). Czynnikiem decydującym okazała się dobra cena, lecz nie tylko. Jestem fanem serii Gears of War i miałem styczność tylko z jedynką wydaną na PC. Seria Halo również jest wartościowa i z pewnością także się zaopatrzę w gry z tej serii. Poza tym większa liczba znajomych ma XBoxa 360 niż PS3, więc wariant wymiany poszczególnych gier też wchodzi w rachubę. Z kolei na PS3 są takie tytuły jak God of War czy Uncharted i kuszą, by zdecydować się na platformę Sony. Niestety mogłem wybrać tylko jeden produkt i to także pod czujnym okiem małżonki.
Łatwo podsumować ,że xbox360 jest dla tych ludzi ,którzy mają trochę więcej kasy. Z ps3 można się trochę zmęczyć ,ale jest za to tańsze. Zatem obie konsole są ok ,tylko dla innych ludzi.Ja jestem posiadaczem xboxa360 i jestem z niego zadowolony. Tak dodatkowo to czy wiecie jaką konsekwencję może mieć bankructwo Sony.Wiem ,że ledwo się trzymają .Czy gry zostaną wycofane z rynku czy co? Wiem ,że do bankructwa Sony jeszcze daleko ,albo nigdy go nie będzie .Lecz ciekawi mnie co jest z tym związane.