Cześć
Tak sobie myślę że konie mają przesrane, muszą całe życia stać i nie mogą np. usiądź czy się położyć. Najbardziej ciekawi mnie jak one sypiają. Co myślicie na ten temat ? Czy konie się kładą spać czy po prostu stoją. Albo jak swędzą ich plecy, ciekawe co wtedy robią.
Jak nie siadają jak siadają. Widziałeś kiedyś siadającego psa? Konie robią to podobnie.
Jak się nie kładą jak się kładą. Widziałeś kiedyś leżącego psa na brzuchu? Konie robią to podobnie. Kiepska ta rozkmina.
No, a jak je swędzą plecy, to się po prostu drapią. Widziałeś kiedyś jak ludzie się drapią? No, to konie robią tak samo.
Krótkie podsumowanie: Marna prowokacja lub niebywała głupota autora.
@Czader-Master -> to zwierzęta są tak ułomne, że nie potrafią położyć się na boku? ;)
@iLLusionist -> jedno i drugie? :D
A jak niby taki koń potem z tego ''boku'' by się podniósł? ;)
Sugerujesz, ze jak kon sie przewroci, to nie jest w stanie podniesc sie na nogi?
Może nie tyle, że nie da rady, tylko po prostu ciężko mi to sobie wyobrazić. Aaa z resztą, już nie drążę tego tematu, dobranoc.
@Czader-Master -> rozumiem, że jak koń się przewróci, trzeba dzwonić po dźwig - albo ewentualnie pana Zdzisia spod sklepu - żeby go podniósł?
[ed.]
da radę bez problemów :)
^ [8] przy pomocy dżwigu albo i lewitacji
http://www.youtube.com/watch?v=wKj8_3tOf10
damn, ninja'd :D
btw niektóre konie kładą się na ziemi do snu, nie wszystkie spią stojąc
Widziałeś kiedyś jak pies wstaje z pozycji leżącej? To konie robią podobnie.
Srsly?
Po tych wypowiedziach i tym filmie stwierdzam że konie to tak naprawde większe psy.
Przynajmniej czegoś dziś się nauczyliśmy.
Widzę, wreszcie do czegoś się przydałem.