Witam to mój pierwszy wątek i prosiłbym o wyrozumiałość :)
Chcę kupić komputer do gier (najlepiej do Battlefield 3 żeby chodził na ultra bądź high)
Nie wiem jaki kupić tak do max 2000 zł
Najlepiej jakby komputer był z allegro ;)
Jaki wybrać komputer jaką kartę graficzną jaki procesor i tak dalej
Chciałbym aby komputer na długo mi wystarczył mój aktualny kupiłem za 1500 zł jest słaby ale wytrzymuje
WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJE ;)
nigdy nie kupuj tego g.... z allegro
z wątku składamy komputer kup zestaw za 1900zł i najlepiej dołóż w nim 4 gb ramu
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lxix/zdbe8c38?N=1
http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_grudzien_2012_poradnik_zakupowy?page=0,7 - podstawka Intel
mogą się odrobinę zmienić, bo to zestawy sprzed miesiąca. w tym tygodniu powinny być na styczeń, zajrzyj na purepc.
Dlaczego nie polecasz z allegro ?
Ja nie potrafie skladac komputera ;(
bo na allegro zazwyczaj sprzedaja z zasilaczami z czarnej listy, ktore po miesiacu ci wybuchna, kup wszystkie czesci w sklepie internetowym np agito, oni ci go złoza
http://allegro.pl/king-quad-i5-3470-4x3-2ghz-gtx550-ti-4gb-500gb-oc-i2901954225.html
A o nim co myslicie ?
Nigdy nie kupuj kompa z allegro. Ani nie słuchaj pana w sklepie (Mi tak własnie doradził 2 lata temu jak sie tym wogóle nie interesowałem, najnowszego,wydajnego geforca 1gb z syg)
Niestety ale ja się nie znam żeby złożyć własny komputer :C
A w tych sklepach w moim miescie to takie g***o i jeszcze drogie
Komputer chce kupic jakos w lutym ...
co wy mowicie ze nie z allegro? jak komp z allegro to odrazu jest zlom? nie... nie zawsze sa zasilacze z czarnej listy .. np ja kupilem komp z allegro z nowym zasilaczem fortron... i jakos mi do teraz wszystko dziala...
a jesli kupisz zalozmy komp za 1800+zl z zasilaczem z czarnej listy to kup innny zasilacz jakis za 180 zl i wloz do tego pc... i wychoidzi 2000 zl.. a taki sam komp w sklepie z dobrym zasilaczem 2500zl? jaka jest roznica? 500zl wiec nie ma co gadac "nie kupouj z allegro" .. allegro to tez sklep.
[6] myślimy, że weź sobie zestaw z wątku "Składamy komputer" albo z mojego postu [3], z zestawów purepc, albo popytaj panów z w/w wątku, oni ci podadzą zestaw, ty tylko zamawiasz podzespoły w sklepie int., zaznaczasz, żeby ci złożyli i płacisz za skrzynie. tyle. nie musisz się na tym znać.
[9] nie tylko zasilacz. takie komputery są z gównianymi płytami głównymi, z procesorami "4x3.5Ghz, czyli razem 14Ghz !!" i ze słabymi kartami graficznymi., vide komputer z [6] postu
[6]-słaba grafika,i pewnie zasilacz za 50zł
Hmmmmm a jakie podzespoły poradzicie ?
Czytalem np. ze procesor i5 do gier jest o wiele lepszy niz np. AMD FX-8100 (nie iwem czy poprawna nazwe wpisalem)
A gdzie mogę złozyc zamowienie zeby mi zlozyli komputer u kogos zaufanego ?
Zamów sobie czesci z "składamy kompa" zestaw za 1900zł. Jak czesci dojdą to sobie pooglądaj filmikina yt jak sie składa i bedzie git składanie kompa to nie trudnego
Hmmmmm a jakie podzespoły poradzicie ?
Ile razy jeszcze będzie cię trzeba odsyłać do wątku tematycznego, gdzie wszystko masz podane na tacy?
Intel Core i3-3220 – 429zł
ASRock B75 Pro3 – 265zł
Patriot 4GB 1333MHz DDR3 CL9 – 71zł
Sapphire Radeon HD7850 – 642zł
Seagate Barracuda 500GB, SATA III (ST500DM002) – 236zł
Fortron ATX HEXA 400W – 139zł
SilentiumPC Brutus 410 – 135zł
CO myslicie o tym kupie tylko wiecej pamiecie i 2gb karte ....
Ale skad mam zamowic czesci jesli nie polecacie allegro ? inne strony moga byc takie same
jakbydo zasilacza dołożył, tzn zmieniłbym firmę i możę do dysku dołóż z 30 zł i kup terabajtowy
ok a na firme jaka lepiej ?
nie kupuj tego Radeon'a lepiej kup GAINWARD GeForce GTX 650 Ti 2048MB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-E
Radeony to szajs
shawnz --> A co jest nie tak z fortronem? Z tego co widzę , to sam masz fortrona. ;>
joker01 --> Gościu... Sam ten zestaw składałem, w wątku dla takich jak ty. Tutaj nie odpowiedzą ci inni ludzie niż ci co piszą też tam, a jeśli odpowiedzą, to będą to tzw "janusze" (przykład wyżej). Masz tam wszystko podane na tacy. Polecane sklepy również. W każdym z nich jest możliwość poskładania sprzętu i przysłania gotowego.
Naprawdę, nieporadność niektórych może szokować...
be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram - od wyboru do koloru.
Edit: Radeony to szajs i co, lepiej ci?
Edit2: Jeszcze raz odsyłam do wątku!!! https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lxix/zdbe8c38?N=1
A warcha nie słuchaj po stwierdzeniu "Radeony to szajs" można poznać że zwykły hejter i troll
i jak trzyma Ci sie ten zestaw ?
I mowicie ze GTX 650 ti jest lepszy od readona ?
Jest lepszy i ma więcej przydatnych technologi
Ja dopiero przeczytalem ze 7850 jest lepszy
A czy i3-3220 2 rdzenie to nie jest malo przypadkiem ?
Mało to trochę jest kasy jak na komputer do gier
ten i5 jest dobry i zapewnia większą moc w grach
a z tą kartą to patrzyłeś na dane techniczne czy na testy ?
A z resztą, jak chcesz to kupuj, tylko potem nie płacz że komputer po 6 mies się "nie włancza"...
nie... no ale karta zła nie jest ;)
ale ja mam radeonofobie
Ta płyta głowna to jakieś badziewie, nie podana nawet konkretna nazwa zasilacza ani ramu. Won z takim dziadostwem.
Po co utrudniasz sobie życie? Nie znasz się na składaniu komputera, więc...
1. Wchodzisz do tego wątku: https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lxix/zdbe8c38?N=1
2. Wybierasz czy chcesz zestaw za ok. 1900zł czy za ok. 2200zł.
3. Potem wchodzisz na http://www.morele.net
4. Zakładasz konto i dodajesz do koszyka te części, które są w wątku z punktu nr1 w zestawie za 1900zł lub za 2200zł (zależy, który wybierzesz)
5. Składasz zamówienie - zaznaczasz, żeby ci złożyli komputer i wybierasz sposób dostarczenia komputera (czy chcesz aby ci go przywieźli do domu czy może chcesz podjechać do punktu odbioru osobistego jeśli masz taki blisko swojego miejsca zamieszkania).
6. Po kilku dniach odbierasz komputer i grasz.
Zestawy w wątku z punktu nr1 są złożone przez osobę, która się na tym zna, więc wszystko na 99% będzie w porządku.
Kupując gotowe zestawy na Allegro przepłacasz kilka dobrych stów, a nawet do 1000zł. Ale to zależy jak bardzo chcą zedrzeć kasę z takich osób jak ty, czyli nie znających się na składaniu komputerów.
Łatwiej chyba nie mogłem przedstawić sprawy...
[21]
a co OCZ jest na częsciach fortrona?
można dołożyć 30 zł i mieć np tacensa
[35] nie wiedziałem, wiem, że fortron ma raczej dobrą renomę, ale wszędzie raczej spotykałem się ze zdaniem, że lepiej trochę dołożyć i kupić coś innego
chodziło mi o 550 wiem, że ona ma słabą 12v, ale czytałem o nim trochę i raczej jest polecany bardziej niż fortron, polskiego deusa też mi bardzo polecali
http://www.bitcomputer.pl/pl/p/SILENTIUMPC-DEUS-G1-500W-ZASOLACZ-ATX/9288
shawnz --> OCZ SXS to po prostu przebrandowany Fortron GLN- ot pomalowany na czarno i z inną nalepką.
Tacens Radix V 450W jest gorszym wyborem- mimo większej mocy na linii 12V ma gorsze parametry elektryczne, i żadnej wtyczki PCI-E. A jeśli mówisz o wersji 550W, to (z powodu wspomnianych wyników elektrycznych) już lepiej kupić HEXE 500W.
FSP jest producentem OEM- dostarcza gotowe konstrokcje innym markom, m.in. OCZ, Thermaltake, Zalman, czy BeQuiet (wszystkie modele to brandowane Fortrony, poza Dark Power Pro- ten to projekt autorski BeQuiet, ale produkowany i tak u Fortrona).
Pod własną marką (Fortron) sprzedają produkty OEM- niepomalowane, z krótszą gwarancją niż "markowi" producenci, często bez pudełka. Dlatego są tańsze.
Deus jest dobrym zasilaczem, ale niestety jeszcze dość słabo dostępnym- zestawy z "Składamy komputer", składałem z asortymentu Morele.net, a oni niestety nie mają go w ofercie.