Witam
Czy moglibyście mi złożyć komputer,na którym działał by płynnie Battlefield 4 na ultra lub wysokich za 2500 zl
Budżet mogę troszkę naciągnąć o jakieś 100-200 zl
Używaj wyszukiwarki na forum czasami..
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-72/zac69c50?N=1
Procesor: Intel Core i5-3350P 3,1GHz
Płyta główna: ASRock B75 Pro3
Pamięć: 2xKingston HyperX 4GB 1600MHz
Karta graficzna: Palit JETSTREAM GTX 760
Dysk twardy: Seagate Barracude ST1000DM003
Napęd optyczny: Samsung SH-118AB
Zasilacz: SilentiumPC Deus 600W
Obudowa: Zalman Z9 Plus
Razem : około 2750zł
A nie dało by się jakoś taniej i gdzie chłodzenie
A i czy przypadkiem w komputerze nie powinno być karty dźwiękowej
Masz ja w płycie głownej, chyba ze chesz jakas lepsza to wtedy sobie ja dokupisz.
Jesli masz stara obudowe i w miare dobry dysk( SATA2 lub 3) to sobie zostaw, zawsze zaoszczedzisz.
A czy na tym kompie poszedłby mi Battlefield 3 na ultra:
Procesor:AMD FX-4300 Quad-Core Processor 3.80 GHz 4 rdzeniowy
Ram:8,00 GB
Płyta Głowna:MSI
Karta dźwiękowa:HD Audio 5:1
Karta sieciowa
Złącza USB: 10szt
Karta Graficzna:Palit JETSTREAM GTX 760 4GB
I czy do tej płyty głównej pasuje ta karta?
To poszłoby na tym czy nie?
Chyba żartujesz... W poście [2] dostałeś dobry zestaw, a ty jakiś szajs podałeś.
Skąd ty ten zestaw wziąłeś? Jakiś gotowiec? Procesor to kupa, podaj jeszcze raz co to za płyta.
Złącza USB: 10szt
No, na tym to BF10 jak nic.
Ale ja bym chciał w swoim coś wymienić bo nie mam dużo kasy
Ram:8 GB DDR3
A płyte nie wiem jak sprawdzić
Albo dobra inaczej
Jakby ktoś mógł to niech mi złoży komp do bf3 na ultra jak najtaniej może za jakieś 1750 zł
Lub może za 2000 zł
Złoży mi ktoś taki zestaw prosze
A czy na tym kompie bf 3 przynajmniej na wysokich by poszedł
[link]
www.e s c.pl/build.php?edit=1&products_id=59098
Bez spacji
Boże. Jeśli chcesz złożyć sobie taki komputer to poczekaj, uzbieraj kasę i... kup coś lepszego. 1700 zł i BF 4 na wysokich bez przycinania. Śmiech na sali. Widać, że nie masz o tym zielonego pojęcia, ba nawet nie próbujesz mieć. Na początek polecam ci ten adres:
https://www.gry-online.pl/gry/battlefield-4/ze3227#pc
i część pt: "wymagania sprzętowe". Może wtedy się zorientujesz że takiego kompa nie złożysz za 1700 zł, a i tak będziesz musiał dokupić monitor, gryzonia i wszystko inne.
Ale czy na tym co podałem teraz poszedłby Bf 3 na wysokich lub średnich bez ścin?
Ale ja teraz pisze o Battlefieldzie 3 a nie 4
Powtarzam czy na tym co podałem pójdzie Battlefield 3 na średnich?
Możliwe że na średnich tak, aczkolwiek nadal bym poczekał. Polecam ci inny adres internetowy:
https://www.gry-online.pl/gry/battlefield-3/z06a9#pc
Porównaj sobie.
Po porównaniu wymagań rekomendowanych gry i tego co podałem wyniki że powinno działać na ultra
BTW
domin12 podał ci fajną konfigurację sprzętową, a przecież sam pisałeś, że możesz naciągnąć o te 100-200 zł, więc nie ma zielonego pojęcia w czym problem.
Po porównaniu wymagań rekomendowanych gry i tego co podałem wyniki że powinno działać na ultra
Skoro posiadasz tą tajemną umiejętność, to po co ten wątek?
Dobra ostatnie pytanie
Na jakich ustawieniach pójdzie mi Battlefield 3 z tego zestawu co ja podałem
powinno działać na ultra
Zacytuję Jezusa: "sam to powiedziałeś". Jeszcze jedna rada, jeśli masz tak ograniczony budżet, to złóż jednostkę, którą będziesz mógł w przyszłości łatwo rozbudować. No i nie zapominaj o monitorze i takich tam.
To na jakich w końcu pójdzie
Twierdzisz, że powinno na ultra, ja wolę cię nie wprowadzać przypadkiem w błąd.
To powiedz mi przynajmniej co jest złego w tym zestawie co podałem popraw błedy
Nie oczekuj ode mnie odpowiedzi, bo nie jestem jakimś mistrzem w tej dziedzinie informatyki. Ale moja wiedza jest obszerna na tyle, że mogę ci powiedzieć, że zestaw (patrz post 2) jest spoko.
To to i ja wiem ale czy ktoś mi morze normalnie powiedzieć na jakich ustawieniach pójdzie mi bf 3 z tego zestawu co podałem
Twierdzisz, że powinno na ultra
Ile razy mam cytować ten fragment w moich postach? Moim zdaniem nie do końca. Przyjrzyj się testowi notebooków który jest w linku który ci podałem. Aha, i "może", pisze się przez "ż". Tak na przyszłość. Tam gra chodziła w wysokich detalach, przy procku i7 i 8Gb Ram'u
w w w .esc.pl/build.php?edit=1&products_id=59112
To na tym pójdzie mi bf 4 na wysokich?