Komputer do 10 tys
Witam,
zapracowałem sobie w końcu na nową skrzynię i z pytaniem do was, co proponujecie mi złożyć do 10 tysięcy za samą bude. Za dobrą doradę prześlę 100-200 zł :) Dodam jeszcze ze gustuje w Intelach i GeForcach.
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź :)
Kto pierwszy rzuci kamieniem? :)
Tu wchodzimy, tu trollujemy: https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-70/z7c157dc?N=1
reksio napisałem tam lecz myśle, że osobny wątek będzie lepszy. Z resztą i tak założyłem konto tylko pod jeden temat. :)

W tym momencie mam coś takiego lecz chce coś bardziej wydajniejszego.
Co powiecie o takim zestawieniu ?
techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77471&s=75416&s=72150&s=71159&s=76277&s=77448&s=62305&s=77275
Myślę, że będziesz zadowolony. Na pewno wszystkie gry będą chodziły bardzo płynnie w najwyższych ustawieniach.
dołożyłbym dodatkowe 32GB RAM - tak na wszelki wypadek jakby zabrakło.
Nie ma sensu wymieniać twojego zestawu, po prostu. Jak korzystasz z jednego monitora a na to wygląda po rozdzielczości 1920x1080 to jest to sztuka dla sztuki, gry działają ci płynnie? Jasne, że tak więc po co?
No chyba, że chcesz się pochwalić lub trollujesz to inna historia.
Procesor core i7 do tego płyta główna z chipsetem x58, grafa to coś geforce 690 albo titan, ram to wybrałbym wersję gamer i ok 16 GB np. corsair. Zasilacz też jakiś dobry. Z 800 W z be-quite.